ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αποχαιρετισμός στα όπλα…

αποχαιρετισμός-στα-όπλα-905275

Μπορεί να θέλει να κάνει το αδύνατο δυνατό ο Ολυμπιακός Βόλου και να λέγεται ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, αλλά θαύματα και μάλιστα συνεχόμενα δεν γίνονται.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Κι αυτό γιατί, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές, το σενάριο του συνδυασμού δύο δικών του νικών και αρνητικών αποτελεσμάτων των υπόλοιπων ομάδων που μάχονται να αποφύγουν τον υποβιβασμό και είναι σε καλύτερη θέση απ’ αυτόν, κινείται στη σφαίρα της … επιστημονικής φαντασίας.

Οπότε στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έχουν αποδεχθεί το μοιραίο, δηλαδή τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική, που ίσως επιβεβαιωθεί και τυπικά σήμερα μετά τη διεξαγωγή της 33ης αγωνιστικής για τον πρώτο όμιλο της Σούπερ Λιγκ 2, ακόμη κι αν οι Βολιώτες, που υποδέχονται τον Απόλλωνα Λάρισας στις 15.30 στη Νεάπολη, πάρουν τη νίκη. Πάντως, όπως και να ‘χει το «αντίο» στην κατηγορία θέλουν άπαντες να γίνει με ψηλά το κεφάλι και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό.

Το σημερινό με τον Απόλλωνα Λάρισας για τους ερυθρολεύκους είναι το τελευταίο παιχνίδι έδρας, καθώς στο φινάλε φιλοξενούνται από τον Ολυμπιακό Πειραιώς Β’.

Την προσπάθεια της ομάδας του Τίμου Καβακά, που θέλει μία νίκη γοήτρου, δυσκολεύουν οι απουσίες της, καθώς τρεις βασικοί παίκτες της θα λείψουν. Αυτοί είναι οι τραυματίες Φίλιππος Σκοπελίτης (σ.σ. δεν έπαιξε και με τον Πιερικό για τον ίδιο λόγο) και Ιγκόρ Φιλίποβιτς (σ.σ. υπέστη θλάση στον τελευταίο αγώνα στην Κατερίνη), καθώς και ο τιμωρημένος Γιώργος Παπακώστας, που έχει να εκτίσει ποινή δύο αγωνιστικών.

Επομένως θα λείψει και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Πειραιώς Β’ την 34η αγωνιστική, στην οποία απών θα είναι ο Βερνάρδος, που έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες και δηλώθηκε να εκτίσει στο φινάλε. Ετσι λοιπόν ο Παπακώστας ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα, καταγράφοντας 20 εμφανίσεις, τις 18 ως βασικός.

Αποστολή πάντως δεν ανακοινώθηκε χθες και όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές (σ.σ. αμφίβολος είναι ο Γραικός), έχουν κληθεί να είναι σήμερα στη Νεάπολη, ενώ δεν υπήρξε και ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αγώνα και τον τρόπο εισόδου των φιλάθλων, καθώς το ενδιαφέρον είναι άκρως περιορισμένο, εφόσον η ομάδα έχει ουσιαστικά υποβιβαστεί.

Η κατάσταση στην «ουρά»

O προτελευταίος Ολυμπιακός Βόλου με 26 βαθμούς είναι στο μείον πέντε από την 13η θέση που οδηγεί στην παραμονή και στην οποία βρίσκεται ο Πιερικός. Η ομάδα της Κατερίνης έχει ρεπό στο φινάλε και άρα σήμερα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της, υποδεχόμενη την Αναγέννηση Καρδίτσας και φιλοδοξώντας να τερματίσει με 34 πόντους.

Από κει και πέρα ο Πανσερραϊκός έχει να δώσει το εκτός έδρας ματς με τον Αλμωπό Αριδαίας σήμερα και με τη Νίκη στις Σέρρες την προσεχή Κυριακή, θέλοντας το απόλυτο, ώστε να φτάσει στους 35 βαθμούς από τους 29 που είναι τώρα.

Η Καβάλα με τους 30 βαθμούς θα δώσει μεγάλο αγώνα να αποφύγει τον υποβιβασμό με Ηρακλή στην έδρα της και με Βέροια εκτός, ενώ ο Απόλλωνας Λάρισας μπορεί να φτάσει τους 35 βαθμούς είτε σήμερα με τον Ολυμπιακό Βόλου είτε την Κυριακή στη Φιλιππούπολη με τον ΠΑΟΚ Β’, έχοντας τώρα 32.

Οι Λαρισαίοι έχουν απολογισμό 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες εκτός έδρας και θέλουν απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου να τον υποχρεώσουν στην 10η ήττα του στη Νεάπολη, για να εξασφαλίσουν από τώρα την παραμονή και να μην περιμένουν τον τελευταίο αγώνα.

Πάντως, χθες η λαρισινή ΠΑΕ έμαθε ότι ενεργοποιήθηκε εις βάρος της ποινή -6 βαθμών λόγω οφειλών, αλλά, αν τις διευθετήσει, μπορεί να τους πάρει πίσω.

Σφυρίζει ο Μαλούτας

Ο Δημήτρης Μαλούτας από την Ημαθία, που έχει διευθύνει τρία ματς στο παρελθόν του Ολυμπιακού Βόλου, δύο τη σεζόν 2016-17 για τη Γ’ Εθνική (Ολυμπιακός-Αμβρακία Κωστακίων 3-1 και Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Ολυμπιακός 0-1) και ένα φέτος (ΠΑΟΚ Β’-Ολυμπιακός Βόλου 2-1 στις 10/4/22), είναι ο άρχων και της σημερινής αναμέτρησης των ερυθρολεύκων με τον Απόλλωνα Λάρισας. Επίσης από την ΕΠΣ Ημαθίας είναι και οι δύο βοηθοί Γιάννης Καραγκιζόπουλος και Γιώργος Χριστοδούλου, όπως και ο 4ος διαιτητής, που είναι ο Γιώργος Μελτζανίδης. Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Γιάννης Μπλούνας από τη Φθιώτιδα.

Χωρίς νίκη για τέσσερα ματς

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει κερδίσει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τον Απόλλωνα Λάρισας, με τα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί σ’ αυτήν την τετράδα αγώνων να είναι τα εξής:

30/01/22 Απόλλων Λ.-Ολυμπιακός Β. 1-1 (SL2)

12/03/17 Ολυμπιακός Β.-Απόλλων Λ. 1-1 (Γ’)

30/10/16 Απόλλων Λ.-Ολυμπιακός Β. 2-1 (Γ’)

16/10/16 Ολυμπιακός Β.-Απόλλων Λ. 0-2 (Κύπελλο Γ’).

Τελευταία νίκη του Ολυμπιακού Βόλου απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας είναι στις 15/04/07 για τη Δ’ Εθνική (Περιφερειακό Πρωτάθλημα) με 1-0 με γκολ του Μπιτέλη.

Συνολικά οι ερυθρόλευκοι σε ματς πρωταθλήματος ανεξαρτήτως κατηγορίας έχουν με την ομάδα της Φιλιππούπολης 7 νίκες, 8 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Ο υποβιβασμός

δεν πτοεί τους

οργανωμένους

Τον υποβιβασμό της ομάδας τους στη Γ’ Εθνική, με τη μαθηματική επιβεβαίωση μόνο να απομένει, σχολίασαν σε ανακοινώσεις τους οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι Austrian Boys αναφέρουν: «Δεν χρειάζεται να τα βάψουμε μαύρα. Δεν ξενερώνουμε ποτέ. Καλούμε όλον τον κόσμο να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα μας, όπως χρόνια τώρα κάνει. Ανεξαρτήτως κατηγορίας… Ανεξαρτήτως προσώπων. Για μια νέα αρχή από τη νέα χρονιά. Έχουμε συνηθίσει μια ζωή στα δύσκολα. Εμείς είμαστε ο Ολυμπιακός Βόλου και εμείς θα τον ανεβάσουμε ξανά εκεί που πρέπει. Με τέτοιον κόσμο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Δύναμη της ομάδας μας είναι ο κόσμος. Ολυμπιακός Βόλου υπεράνω όλων».

Από τη μεριά τους οι Malavetas τονίζουν: «Δεν μας τρομάζουν οι δύσκολες μέρες που έρχονται. Δεν μας τρομάζουν ούτε οι εκδρομές στα χωριά ούτε και να αγωνιζόμαστε στις χαμηλές κατηγορίες και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε. Ολυμπιακός Βόλου από το «Κιούπι» μέχρι το Βελιγράδι και από τη Γραβιά μέχρι το Λουξεμβούργο. Όλοι δίπλα στην ομάδα και τους οργανωμένους. Ολυμπιακός Βόλου τρόπος ζωής».

Σάββατο με Τρίκαλα η Κ20

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Κ20 της Σούπερ Λιγκ 2. Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου θα φιλοξενήσει τα Τρίκαλα στο γήπεδο του Μαγνησιακού το Σάββατο 30 Απριλίου στις 12.45.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου