ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα χαλάει στο τέλος και έμεινε …στο τέλος!

τα-χαλάει-στο-τέλος-και-έμεινε-στο-τέλ-905803

Όλα «στραβά» πήγαν φέτος για τον Ολυμπιακό Βόλου, που έκανε αρνητικά ρεκόρ και «χάλασε» καλές παραδόσεις, ενώ προχθές στην Κατερίνη μπορεί να μην έχασε και να διατήρησε το αήττητο εκεί για 24 χρόνια, άλλα το 2-2 δεν του έφτανε, για να διατηρήσει τις ελπίδες παραμονής στη Super League 2.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πιερικό ήξερε πως ήθελε μόνο νίκη, ήξερε ότι ο Πιερικός μάχεται έως το τέλος, ήξερε τη δίκη του αδυναμία να δέχεται γκολ στο τέλος και το αποτέλεσμα έδειξε ότι δεν έκανε κάτι, για να διορθωθεί αυτό και να ελπίζει!

Η προσπάθεια που έγινε, τα όμορφα γκολ από τους Σιαφά και Κότος, οι ευκαιρίες, το δοκάρι, η αντίδραση και οτιδήποτε θετικό … «ξεχάστηκε», όταν στις καθυστερήσεις έγινε το 2-2 …

Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Ολυμπιακός μπορεί να έκανε αρκετά σενάρια για την παραμονή του, αρκετές φορές έμενε ζωντανός από τα στραβοπατήματα των άλλων ομάδων, αλλά τα περισσότερα δώρα που του έκαναν οι αντίπαλοι δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί.

Φυσικά οι φετινές βαθμολογικές απώλειες στην έδρα, που είναι αρνητικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό (9 ήττες και 31 χαμένοι βαθμοί στην Νεάπολη), είναι η κύρια αιτία που η ομάδα είναι σε θέση υποβιβασμού, αλλά δυστυχώς είναι και άλλα πολλά που την έφεραν σε αυτή τη θέση.

Το γεγονός ότι στην τελική προσπάθεια για παραμονή στα τελευταία δέκα του παιχνίδια ο Ολυμπιακός είχε μια μόνο νίκη (2-0 τα Τρίκαλα) και σε τρία έχασε τους βαθμούς που θα τον «έσωζαν» στις καθυστερήσεις ήταν τελικά κάτι που καθόρισε και την «κατρακύλα»!

Στα ματς στην Ηγουμενίτσα που προηγούνταν και δέχθηκε το 1-1 στο 93’, στην Θεσσαλονίκη που κρατούσε τον βαθμό με τον ΠΑΟΚ πάλι ήρθε γκολ και ήττα στις καθυστερήσεις, κάτι που συνέβη και προχθές στην Κατερίνη στο πιο καθοριστικό ματς, όταν το 1-2 έγινε 2-2 μετά το 90’, φανερώνοντας εκτός από το πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία που υπήρξε όλη τη χρόνια (μόνο σε 4 ματς δεν δέχθηκε γκολ!) και την έλλειψη συγκέντρωσης…

Τώρα, ενώ απομένουν δυο αγωνιστικές, για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στη Super League 2 και ο Ολυμπιακός έχει ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας (27/4) στον Βόλο και με τον ΟΣΦΠ Β’ την Πρωτομαγιά (1/5) στου Ρέντη, το μόνο σενάριο που σώζει τον Ολυμπιακό είναι ….το θαύμα!

Βέβαια στο ποδόσφαιρο πολλές φόρες γίνονται κάποια θαύματα, αλλά αυτό στο οποίο θα μπορεί να ελπίζει ο Ολυμπιακός είναι πολλά θαύματα μαζεμένα, καθώς θέλει να μην κερδίσει καμιά ομάδα παρά μόνο αυτός! Αυτό σημαίνει ότι θα φτάσει στους 32 βαθμούς και θα βάλει από κάτω άλλες τρεις ομάδες …για να ακολουθήσουν τα Τρίκαλα στην παρακάτω κατηγορία! Πρώτο θαύμα, όμως, πρέπει να γίνει από τον Ολυμπιακό που θέλει δύο συνεχόμενες νίκες, κάτι που δεν κατάφερε σε όλο το πρωτάθλημα!

Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος ο Ολυμπιακός είναι στους 26 βαθμούς στην προτελευταία θεση, ο Πανσερραϊκός είναι στους 29β. και η Καβάλα στους 30 β. πάντα κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού κι ενώ πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι ο Πιερικός (31 β.), ο Απόλλωνας Λάρισας (32 β.) και ο Θεσπρωτός (33 β.).

Έως το φινάλε τα παιχνίδια της Καβάλας είναι:

27/4/22: Καβάλα-Ηρακλής

1/5/22: Βέροια-Καβάλα

Τα ματς του Πανσερραϊκού

27/4/22: Αλμωπός-Πανσερραϊκός

1/5/22: Πανσερραϊκός-Νίκη

Από τις ομάδες που είναι σήμερα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού ο Πιερικός θα έχει ματς λιγότερο, αφού στην τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό και το μοναδικό του παιχνίδι είναι:

27/4/22 Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας

Τα ματς για τον Απόλλωνα Λάρισας είναι:

27/4/22: Ολυμπιακός Β.-Απόλλων Λ.

1/5/22: Απόλλων Λ.-ΠΑΟΚ Β’

Και τα εναπομείναντα ματς του Θεσπρωτού είναι:

27/4/22: Θεσπρωτός-Βέροια

1/5/22: Καλαμαριά-Θεσπρωτός

Σε περίπτωση ισοβαθμιών, Πανσερραϊκός και Πιερικός υπερτερούν του Ολυμπιακού και η βολιώτικη ομάδα υπερτερεί στα γκολ της Καβάλας, όπως και επί του Απόλλωνα Λάρισας, αν φυσικά τον κερδίσει την ερχόμενη Τετάρτη, αφού σε αντίθετη περίπτωση όχι απλώς δεν θα προσπεράσει κάποιες ομάδες, αλλά ούτε και θα φτάσει καμία!

Δυο ματς Μ. Σαββάτο

Δύο εξ αναβολής παιχνίδια (από την 27η αγωνιστική) θα γίνουν αύριο Μ. Σάββατο (23/4) για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, με την ΚΕΔ να κάνει γνωστούς χθες Μ. Πέμπτη (21/4) τους διαιτητές και τους βοηθούς τους, που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις.

Συγκεκριμένα, στο ματς της ΑΕΚ Β’ με την Καλλιθέα ορίστηκε ο Διαμαντόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας, ενώ τον αγώνα της Αναγέννησης Καρδίτσας με τον Ολυμπιακό Β’ θα σφυρίξει ο Λεωνίδας από τον Σύνδεσμο Τρικάλων.

Λεπτό προς λεπτό

Νέα αλλαγή προέκυψε στην 33η αγωνιστική της Super League 2, καθώς όλοι οι αγώνες της προτελευταίας αγωνιστικής θα αρχίσουν στις 15:30, αντί για τις 15:00 που είχαν οριστεί, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα μετάδοσης λεπτό προς λεπτό από την ΕΡΤ 3.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής την Τετάρτη (27/4) με ώρα έναρξης τελικά στις 3.30 μ.μ. είναι:

Ηγουμενίτσας, Θεσπρωτός-ΝΠΣ Βέροια

Μακεδονικού, ΠΑΟΚ Β’-ΑΕΛ

Νεάπολης, Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας

Πανθεσσαλικό, Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π Β’

Αριδαίας, Αλμωπός Αριδαίας-Πανσερραϊκός

Ανθή Καραγιάννη, Α.Ο. Καβάλα-ΠΟΤ Ηρακλής

Ξάνθη Arena, Α.Ο. Ξάνθη-Απόλλων Πόντου

Α ΔΑΚ Κατερίνης, Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας

Ρεπό: Α.Ο. Τρίκαλα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου