ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πήρε έναν βαθμό στη Λάρισα και συνεχίζει να ελπίζει

πήρε-έναν-βαθμό-στη-λάρισα-και-συνεχίζ-7766

Εναν βαθμό κατάφερε να πάρει χθες στο Αλκαζάρ ο Ολυμπιακός Βόλου, που στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2 ήρθε ισόπαλος χωρίς γκολ (0-0) με την ΑΕΛ, η οποία διατήρησε το αήττητο της έδρας της!

Με τη χθεσινή ισοπαλία η βολιώτικη ομάδα δεν παύει να ελπίζει στην παραμονή της, ακόμη κι αν δεν ευνοήθηκε απόλυτα από άλλα αποτελέσματα…

Ο Ολυμπιακός στην καλύτερη εμφάνισή του εκτός Βόλου, κράτησε στο πρώτο μέρος το μηδέν στην άμυνα, αλλά είχε και τις φάσεις κοντά στην αντίπαλη εστία, για να πάρει ένα προβάδισμα, ενώ στην αρχή του β’ μέρους έχασε και κλασικές ευκαιρίες, με τον γκολκίπερ της ΑΕΛ να μην αφήνει τους ερυθρόλευκους να φτάσουν στο τρίποντο!

Μπορεί να δικαιούταν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι η ομάδα του Τίμου Καβακά, αλλά και ο βαθμός είναι σίγουρα πολύτιμος, όχι όμως «ικανός» να τον οδηγήσει στην παραμονή, παρότι συνεχίζει να απέχει 5 πόντους από την τελευταία ομάδα που σώζεται και είναι ο Πιερικός, τον οποίον αντιμετωπίζει μεθαύριο Μεγάλη Τέταρτη στην Κατερίνη.

Έτσι μετά και την 32η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Super League 2 ο Ολυμπιακός έφτασε στους 25 βαθμούς, αλλά ο Πανσερραϊκός πήγε τους 29, η Καβάλα έμεινε στους 27, έχοντας όμως πιο ψηλά στη βαθμολογία και πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού τον Απόλλωνα Λάρισας (32 β.), τον Πιερικό (30 β.) και τον Θεσπρωτό στους 33 βαθμούς.

Με πρόβλημα τελευταίας στιγμής

Έχοντας την απουσία του τιμωρημένου Φίλιππου Σκοπελίτη, ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς είδε λίγο πριν το ξεκίνημα του αγώνα τον Θωμά Γραικό να έχει πρόβλημα τραυματισμού στο ζέσταμα και τελικά παρότι είχε δηλωθεί στην 11άδα, την τελευταία στιγμή έπαιξε ο Κουντουριώτης με τον Βερνάρδο να μετατίθεται άλλη μια φορά στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Καβακάς έτσι παρέταξε με διάταξη 4-2-3-1 την αρχική 11άδα, με τον Γκενάντι Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα έπαιξαν ο Θοδωρής Βερνάρδος δεξιά, ο Γιώργος Παπακώστας αριστερά και το κεντρικό δίδυμο αποτέλεσαν ο Αλκης Μαρκοπουλιώτης και ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς.

Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν ο Ελιστιάνο Μάνγκα και ο Κλεβί Κόλα, πλάγια μεσοεπιθετικά αγωνίζονταν ο Γιώργος Ξύδας και ο Χρήστος Κουντουριώτης και ο Ισπανός Σεζαρ Κότος έπαιζε πίσω από τον προωθημένο σε θέση φορ Οσκαρ Σιαφά.

Απείλησαν και οι δύο στο πρώτο

Χωρίς γκολ ήταν το πρώτο 45λεπτο στο βροχερό Αλκαζάρ, παρά το γεγονός ότι τόσο η ΑΕΛ όσο και ο Ολυμπιακός είχαν ευκαιρίες.

Μόλις στο 4’ για τη Λάρισα ο Μαϊδανός είχε βιαστικό σουτ άουτ, αλλά η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στον Ολυμπιακό στο 15’. Οι Σιαφά και Κότος συνδυάστηκαν, με τον Ισπανό να πασάρει στον Ξύδα, που σούταρε, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ Θεοδωρόπουλο.

Η ΑΕΛ απείλησε στο 18’, όταν μετά από σέντρα του Παπαγεωργίου ο Νικολιάς πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 21’ μετά από πάσα του Γιάκου ο Όγκμποε από καλή θέση δεν έπιασε καλά το σουτ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Ξενοδόχοφ που μπλόκαρε.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια απείλησε δύο φορές σ’ ένα δίλεπτο. Στο 29’ το σουτ του Ξύδα έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος, ενώ στο 30’ στο σουτ που επιχείρησε ο Κότος η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με το 0-0, αφού στο 35’ ο Ραμίρεζ για την ΑΕΛ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε και στο 44’ για τον Ολυμπιακό ο Κουντουριώτης επιχείρησε σουτ προς την εστία, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι….

Εμεινε το 0-0

Οι δυο τερματοφύλακες κράτησαν το μηδέν και στο β’ μέρος, μ’ αυτόν της Λάρισας πάντως να είναι πρωταγωνιστής!

Στο 50’ το αδύναμο πλασέ του Κ. Παπαγεωργίου μπλόκαρε ο Ξενοδόχοφ, ενώ στο 53’ ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Κουντουριώτη, που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ μετά από πάσα του Σιαφά!

Ο Λαρισαίος γκολκίπερ Κώστας Θεοδωρόπουλος στο 64’ και στο 65’ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε δυο ακόμη πολύ καλές στιγμές των ερυθρόλευκων που έκαναν το καλύτερο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι τους και από πλευράς παραγωγής φάσεων!

Στο 64’ απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ σουτ του Ξύδα και στο 65’ μετά από το κόρνερ του Κόλα, ο Θεοδωρόπουλος είπε «όχι» και στην κοντινή κεφαλιά του Μαρκοπουλιώτη.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να απειλήσει, αλλά στο 68’ κεφαλιά του Όγκμποε κατέληξε άουτ, ενώ προς το τέλος ο Τίμος Καβακάς βλέποντας τη λαρισαϊκή ομάδα να πιέζει, έριξε στο ματς και τον Στάμου και ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός, όταν μετά από κόρνερ του Νίνο η κεφάλια του Μαξιμένκο βρήκε την έξω πλευρά των δικτύων, ενώ στο 88’ η νέα κεφαλιά του Τσουμάνη επίσης κατέληξε άουτ!

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ προσπάθησαν έως το τέλος για το γκολ και ο Σιαφά στο 90’ δεν έπιασε το σουτ, όπως ήθελε, και στο 91’ ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε το σουτ του Μαυριά, για να μείνει το 0-0 ως τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, που μάλλον αδικεί τη βολιώτικη ομάδα, ενώ σίγουρο είναι ότι, αν είχε τέτοιες εμφανίσεις σε προηγούμενα παιχνίδια, δεν θα ήταν σε αυτή τη θέση!

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου επισημαίνει: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ευχαριστεί την ΠΑΕ ΑΕΛ για την άψογη φιλοξενία που είχε η αποστολή της ομάδας μας στο μεταξύ μας παιχνίδι στο Αλκαζάρ και εύχεται ό,τι καλύτερο στο μέλλον, στην ιστορική ομάδα της ΑΕΛ.

Επίσης, συγχαίρει τον διαιτητή της αναμέτρησης, Κωνσταντίνο Τσέτσιλα και τους βοηθούς Βασίλη Μωυσιάδη και Θεοδόση Φαλτάκα για την ακριβοδίκαιη διαιτησία τους».

32η αγωνιστική Super League 2

ΑΕΛ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Σκόρερ: –

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (ΕΠΣ Γρεβενών)

Κίτρινες κάρτες: 25’ Γιάκος, 82’ Μαϊδανός

ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ραμίρεζ, Κολομπίνο (46’ Κ. Παπαγεωργίου), Γιάκος (46΄Τσουμάνης), Όγκμποε, Νικολιάς (53’ Μαυριάς), Γλυνός

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Βερνάρδος, Παπακώστας, Κουντουριώτης, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Μάνγκα (87’ Στάμου), Ξύδας (73’ Χατζής), Κότος (54’ Ντιαμπί), Σιαφά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου