ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για τις ελπίδες του στη Λάρισα με ΑΕΛ

για-τις-ελπίδες-του-στη-λάρισα-με-αελ-8885

Να συνεχίσει να έχει ελπίδες πως μπορεί στα ματς που απομένουν να σώσει την κατηγορία θέλει με νίκη σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, παίζοντας πάντως ένα δύσκολο ματς στο Αλκαζάρ της Λάρισας (14:45) με την ΑΕΛ στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου στην ουσία επιθυμεί σήμερα το μεσημέρι να κάνει μια πρώτη υπέρβαση απέναντι σε μια πιο δυνατή ομάδα και να πετύχει μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη, κάτι που δεν έχει ξαναπετύχει φέτος, ώστε να κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την παραμονή του στη Super League 2.

Ο Ολυμπιακός έχοντας από την περασμένη Τετάρτη αφήσει στην τελευταία θέση (με 21 β.) τα Τρίκαλα, είναι τώρα στους 24 βαθμούς, έχοντας πλησιάσει στο -2 τον Πανσερραϊκό (26 β.) και στο -3 την Καβάλα, έχοντας όμως πιο ψηλά στη βαθμολογία πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού τον Απόλλωνα Λάρισας (29 β.), τον Πιερικό (30 β.) και τους Θεσπρωτό και Καλαμαριά (33β.).

Ο Ολυμπιακός μπορεί να άργησε να κάνει μια νίκη-ανάσα, αφού πριν φτάσει στο 2-0 την Τετάρτη επί των Τρικάλων είχε ένα μήνα και 7 αγώνες χωρίς νίκη, αλλά έστω κι έτσι μαθηματικά είναι «ζωντανός» και οι όποιες ελπίδες του θα «παιχτούν» σήμερα και την Τετάρτη σε Λάρισα και Κατερίνη!

Μπαίνοντας πάντως από αύριο στην εβδομάδα των παθών ο Ολυμπιακός θέλει από σήμερα να αποφύγει τη «σταύρωση» και να κάνει «ανάσταση» από την Τετάρτη!

Ένα επιπλέον κίνητρο, για να φτάσει η ομάδα σε θέση παραμονής, είναι πως η διοίκηση της ΠΑΕ υποσχέθηκε πριμ 30.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές, σε περίπτωση που κάνουν δυο νίκες, με ΑΕΛ σήμερα στη Λάρισα και τη Μεγάλη Τετάρτη με Πιερικό στην Κατερίνη.

Δύο επιστροφές

Για το σημερινό παιχνίδι στη Λάρισα με την ΑΕΛ και πάλι ο προπονητής του Ολυμπιακού Τιμόθεος Καβακάς δεν μπορεί να υπολογίζει τον Φίλιππο Σκοπελίτη, ο οποίος εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του, ενώ έχει και τραυματισμό, που καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του και στα παιχνίδια που ακολουθούν. Ωστόσο υπάρχουν δυο επιστροφές.

Ο Ελιστάνο Μάνγκα επιστρέφει από τιμωρία, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Δημήτρης Στάμου, ο οποίος είχε σκοράρει στο πρώτο ματς με την ΑΕΛ, αλλά προέρχεται από τραυματισμό και έλειψε από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Οι 20 ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι οι εξής: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Παπακώστας, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Ντιαμπί, Ξύδας, Κουντουριώτης, Βερνάρδος, Σιαφά, Μάνγκα, Στάμου, Κότος, Ντος Σάντος, Βούγιοβιτς, Γκαργκαλατζίδης, Κατσούκης, Κόκας, Χατζής.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Κωνσταντίνου, Κόμνος, Πέλκας, Ασαμόα, Μανάφοφ, Ρηγόπουλος Νάνι και Φουρίκης.

Οι αριθμοί Ολυμπιακού Β. και ΑΕΛ

Ο Ολυμπιακός στα εκτός έδρας παιχνίδια του έχει δυο νίκες σε Τρίκαλα (1-2) και Καβάλα (0-5), όπου ήταν και ένα από τα δυο ματς που δεν δέχτηκε γκολ. Η εστία του Ολυμπιακού δεν παραβιάστηκε και στο 0-0 στην Αριδαία, ενώ υπήρξαν άλλες τρεις ισοπαλίες (σε Σέρρες 2-2, Φιλιππούπολη 1-1 και Ηγουμενίτσα 1-1) και ακόμη 7 ήττες.

Βέβαια η κακή θέση που βρίσκεται σήμερα ο Ολυμπιακός οφείλεται κυρίως στις απώλειες στη Νεάπολη, όπου έχασε 31 βαθμούς και οι 9 ήττες έδρας είναι αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του!

Αντίθετα η Λάρισα δεν έχει ήττα στην έδρα της και στο Αλκαζάρ έχει πετύχει 10 νίκες, ενώ είχε και 4 ισοπαλίες, οι τρεις με 0-0 (με ΑΣΑ, Καλαμαριά, ΠΑΟΚ Β’) και μια 1-1 με τη Βέροια, που είναι στην κορυφή και στο +5 από την ΑΕΛ.

Εκτός από το σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό η ΑΕΛ έως το τέλος θα παίξει με τον ΠΑΟΚ Β’ στη Θεσσαλονίκη και θα υποδεχθεί τα Τρίκαλα, ενώ η Βέροια φιλοξενεί σήμερα την Ξάνθη, μετά παίζει Ηγουμενίτσα και στο φινάλε είναι γηπεδούχος με την Καβάλα.

Ο Ολυμπιακός θέλει κυρίως άμεσα σήμερα και Μ. Τετάρτη τις δικές του νίκες, όμως κοιτάζει και τους αγώνες των άλλων ομάδων, που οι περισσότερες έχουν πιο λίγα ματς και επίσης στοχεύουν στην παραμονή.

Στην τελική ευθεία τα ματς του Ολυμπιακού είναι:

*32η (17/4) ΑΕΛ-Ολυμπιακός

*23η (εξ αναβολής) (20/4)

Πιερικός-Ολυμπιακός

*33η (27/4) Ολυμπιακός -Απόλλων Λ.

*34η (1/5) ΟΣΦΠ Β’-Ολυμπιακός

Τρία ματς έχει ο Πανσερραϊκός και τέσσερα η Καβάλα, που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού:

Τα ματς του Πανσερραϊκού (26 β.):

17/4/22: Πανσερραϊκός-Καβάλα

27/4/22: Αλμωπός-Πανσερραϊκός

1/5/22: Πανσερραϊκός-Νίκη

Τα παιχνίδια της Καβάλας (27 β.):

17/4/22: Πανσερραϊκός-Καβάλα

20/4/22: Καβάλα-Αναγέννηση Κ.

27/4/22: Καβάλα-Ηρακλής

1/5/22: Βέροια-Καβάλα

Από τις ομάδες που είναι σήμερα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού δυο από αυτές θα παίξουν και με τον Ολυμπιακό.

Ο Απόλλων Λάρισας (29 β.) και ο Πιερικός (30 β.) θα έχουν μάλιστα ένα ματς λιγότερο από τους ερυθρόλευκους.

Τα ματς του Απόλλωνα είναι:

17/4/22: Απόλλων Λ.-Νίκη Βόλου

27/4/22:Ολυμπιακός Β.-Απόλλων Λ.

1/5/22: Απόλλων Λ.-ΠΑΟΚ Β’

Ο Πιερικός στην τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό και τα παιχνίδια του είναι:

17/4/22: Καλαμαριά-Πιερικός

20/4/22: Πιερικός-Ολυμπιακός

27/4/22: Πιερικός-Αναγέννηση

Θεωρητικά δεν έχουν σφραγίσει παραμονή και ο Θεσπρωτός με την Καλαμαριά που είναι στους 33 βαθμούς και οι οποίοι παίζουν και μεταξύ τους, ενώ οι «Πόντιοι» έχουν και ένα παιχνίδι περισσότερο (εξ αναβολής στου Ρέντη).

Τα ματς της Καλαμαριάς:

17/4/22: Καλαμαριά-Πιερικός

20/4/22: ΟΣΦΠ Β’-Καλαμαριά

27/4/22: Ξάνθη-Καλαμαριά

1/5/22: Καλαμαριά-Θεσπρωτός

Και τα εναπομείναντα ματς του Θεσπρωτού:

17/4/22: Ηρακλής-Θεσπρωτός

27/4/22: Θεσπρωτός-Βέροια

1/5/22: Καλαμαριά-Θεσπρωτός

Ο Τσέτσιλας διαιτητής

Τη σημερινή αναμέτρηση ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου, στις 14:45 στο Αλκαζάρ, θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας από την ΕΠΣ Γρεβενών. Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλης Μωυσιάδης και Θεοδόσης Φαλτάκας από την ίδια ΕΠΣ.

Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Βασίλης Φίτσας (Πρέβεζας-Λευκάδας) και παρατηρητής ο Ιωάννης Καλύβας (Ευρυτανίας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου