ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι ελπίδες «παίζονται» σε ένα τετραήμερο

οι-ελπίδες-παίζονται-σε-ένα-τετραήμ-14817

Ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε προχθές Τετάρτη την 6η φετινή του νίκη, που ήταν η μόλις 4η στη Νεάπολη και κερδίζοντας 2-0 τα Τρίκαλα κατάφερε να πάρει μια μικρή ανάσα στη δύσκολη πλέον προσπάθειά του να παραμείνει στη Super League 2.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η προχθεσινή νίκη …άργησε, καθώς ήρθε μετά από έναν μήνα και αφού προηγήθηκαν 7 αγώνες που η ερυθρόλευκη ομάδα πήρε μόλις δυο βαθμούς κι αυτούς μακριά από τον Βόλο (σε Ηγουμενίτσα και Αριδαία), αλλά μαθηματικά κρατά «ζωντανό» τον Ολυμπιακό, που απέχει πλέον 5 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού …κι ενώ απομένουν άλλοι 4 αγώνες και οι όποιες του ελπίδες θα παιχτούν σε ένα τετραήμερο (Κυριακή 17/4-Τετάρτη 20/4) σε Λάρισα και Κατερίνη!

Στο προχθεσινό ματς ο Ολυμπιακός για 4η φορά στο φετινό πρωτάθλημα δεν δέχτηκε γκολ, για πρώτη φορά είχε τόση υπεροχή και ευκαιρίες για γκολ, αλλά αυτή τη φορά, από την 31η αγωνιστή δεν ευνοήθηκε απόλυτα από τα άλλα αποτελέσματα και κυρίως από τη νίκη του Πιερικού επί της πρωτοπόρου Βέροιας, αλλά και από τον βαθμό που πήρε στις καθυστερήσεις στην Αριδαία ο Απόλλων Λάρισας (δυο ομάδες που θα αντιμετωπίσει ώς το τέλος).

Ο Ολυμπιακός αφήνοντας στην τελευταία θέση (με 21 β.) τα Τρίκαλα, έφτασε στους 24 βαθμούς, πλησιάζοντας στο -2 τον Πανσερραϊκό (26 β.) και στο -3 την Καβάλα, έχοντας όμως πιο ψηλά στη βαθμολογία πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού τον Απόλλωνα Λάρισας (29 β.), τον Πιερικό (30 β.) και τους Θεσπρωτό και Απόλλωνα Πόντου πιο «άνετους» στους 33 βαθμούς.

Για την υπεροχή του Ολυμπιακού στο προχθεσινό παιχνίδι ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς ανέφερε πως αυτό ήταν αυτονόητο, αφού όλοι γνωρίζουν τα προβλήματα των Τρικάλων: «Κερδίσαμε ένα παιχνίδι δίκαια, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο. Κανείς δεν θα μας πει μπράβο για το παιχνίδι που κερδίσαμε και δεν το λέω υποτιμητικά. Το λέω, γιατί οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκα στα Τρίκαλα είναι αξιέπαινα παιδιά. Ήρθαν αυθημερόν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να παίξουν κάθε παιχνίδι και να τελειώσουν το πρωτάθλημα με ψηλά το κεφάλι. Σ’ αυτό το παιχνίδι κανένας δεν θα πει μπράβο για τη νίκη που κάναμε. Απεναντίας θα δίναμε περισσότερη τροφή για σχόλια, αν δεν κερδίζαμε. Κάναμε το αυτονόητο, αυτό που έπρεπε, κερδίσαμε και συνεχίζουμε βλέποντας το επόμενο παιχνίδι που έρχεται», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που άρχισε να «κουράζει», αναφερόμενος πάλι στην κούραση των παικτών: «Καλά που είχαμε ρεπό και ξεκουραστήκαμε την περασμένη εβδομάδα, αφού δεν είχαμε παιχνίδι μεσοβδόμαδα. Είμαστε μία ομάδα πολύ ταλαιπωρημένη, λόγω των αναβολών και των συνεχόμενων παιχνιδιών. Χρειαζόταν να διασφαλίσουμε πρώτα το παιχνίδι και στη συνέχεια να διαχειριστούμε την κούραση κάποιων παιδιών, όσο μπορούμε, και έπρεπε κάποια παιδιά που έχουν κάρτες να τα προφυλάξουμε, ν και συμπλήρωσε ο Βερνάρδος κάρτες, με μία ενέργεια που δεν έπρεπε να κάνει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είμαστε ευχαριστημένοι πάντως από την εμφάνιση της ομάδας», επεσήμανε ο Καβακάς, που δεν ήταν ευχαριστημένος από τα άλλα αποτελέσματα: «Δυστυχώς κάποια αποτελέσματα δεν μας βόλεψαν, για να φανεί και περισσότερο η νίκη μας, αλλά συνεχίζουμε. Έχουμε τις μαθηματικές ελπίδες μας, οπότε συνεχίζουμε μέχρι τέλους».

Οι ελπίδες του Ολυμπιακού παίζονται σε ένα τετραήμερο σε Λάρισα και Κατερίνη, αρχικά την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΛ, που στο Αλκαζάρ είναι αήττητη (10-4-0) και έχει δεχτεί μόλις 3 γκολ, και τη Μεγάλη Τετάρτη στην Κατερίνη με τον Πιερικό, όπου οι ερυθρόλευκοι στο παρελθόν έχουν 7 νίκες και 6 ισοπαλίες και έχουν να χάσουν 24 χρόνια!

«Είναι δύο παιχνίδια που θα κρίνουν αν θα παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία ή όχι. Ξεκάθαρα. Τα παιχνίδια τελειώνουν. Ευελπιστούμε ότι θα παρουσιαστούμε φρέσκοι και έτοιμοι, με καθαρό μυαλό και γνωρίζοντας τη σημασία και την αναγκαιότητα των παιχνιδιών αυτών», σχολίασε για τα επόμενα ματς ο Καβακάς, ενώ ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος υποσχέθηκε υψηλό πριμ προς τους παίκτες αν καταφέρουν να κερδίσουν σε Λάρισα και Κατερίνη.

Πάντως μετά το ματς της Τετάρτης οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου δεν φάνηκαν να ενστερνίζονται την πίστη για παραμονή, αναφερόμενοι και στο αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στη Νεάπολη.

Στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι σύνδεσμοι οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, «Austrian Boys» και «Malavetas», ανέφεραν χαρακτηριστικά:

Austrian Boys: «Ολυμπιακός Βόλου-Τρίκαλα 2-0, 13/4/22, αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ακόμα λιγότερος κόσμος και από κάτι φιλικά στα περίχωρα του Βόλου Αύγουστο μήνα. Εκεί καταντήσατε τον Ολυμπιακό Βόλου. Ευχόμαστε λευτεριά στην αγαπημένη μας ομάδα και θα τον βρούμε τον δρόμο μας…».

Malavetas: «Ολυμπιακός Βόλου-Τρίκαλα 2-0 (13-4-22), ιστορικό αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης για την ομάδα μας. Μια εικόνα αφιερωμένη σε όλους αυτούς που παίξανε με τις τύχες της ομάδας τα τελευταία χρόνια και καταφέρανε να ξενερώσουν ακόμα και τους πιο πιστούς. Άλλες τέσσερις αγωνιστικές, για να τελειώσει το φετινό μαρτύριο… Μόνη λύση η αλλαγή σελίδας σε όλους τους τομείς ανεξαρτήτως κατηγορίας».

Στην τελική ευθεία

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο με τις αναμετρήσεις της 32ης αγωνιστικής και με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να είναι την Κυριακή εις διπλούν στη Λάρισα, αλλά και σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες!

Στην τελική ευθεία τα ματς του Ολυμπιακού είναι:

*32η αγωνιστική

Κυριακή 17 Απριλίου (14:45)

ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου

*23η αγωνιστική (εξ αναβολής)

Τετάρτη 20 Απριλίου

Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου

*33η αγωνιστική

Τετάρτη 27 Απριλίου (15:30)

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας

*34η αγωνιστική

Κυριακή 1 Μαΐου (15:30)

ΟΣΦΠ Β’-Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός θέλει κυρίως άμεσα και Κυριακή και Μ. Τετάρτη τις δικές του νίκες, όμως κοιτάζει και τους αγώνες των άλλων ομάδων, που οι περισσότερες έχουν πιο λίγα ματς και επίσης θέλουν να κερδίσουν παραμονή.

Τρία ματς έχει ο Πανσερραϊκός και τέσσερα η Καβάλα που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού:

Τα ματς του Πανσερραϊκού (26 β.):

17/4/22: Πανσερραϊκός-Καβάλα

27/4/22: Αριδαία-Πανσερραϊκός

1/5/22:Πανσερραϊκός-Νίκη

Τα παιχνίδια της Καβάλας (27 β.):

17/4/22: Πανσερραϊκός-Καβάλα

20/4/22: Καβάλα-Αναγέννηση Κ.

27/4/22: Καβάλα-Ηρακλής

1/5/22: Βέροια-Καβάλα

Από τις ομάδες που είναι σήμερα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού δυο από αυτές θα παίξουν και με τον Ολυμπιακό.

Ο Απόλλων Λάρισας (29 β.) και ο Πιερικός (30 β.) θα έχουν μάλιστα ένα ματς λιγότερο από τους ερυθρόλευκους.

Τα ματς του Απόλλωνα είναι:

17/4/22: Απόλλων Λ.-Νίκη Βόλου

27/4/22:Ολυμπιακός Β.-Απόλλων Λ.

1/5/22: Απόλλων Λ.-ΠΑΟΚ Β’

Ο Πιερικός στην τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό και τα παιχνίδια του είναι:

17/4/22: Απόλλων Πόντου-Πιερικός

20/4/22: Πιερικός – Ολυμπιακός

27/4/22: Πιερικός – Αναγέννηση

Θεωρητικά δεν έχουν σφραγίσει παραμονή και ο Θεσπρωτός με τον Απόλλωνα Πόντου, που είναι στους 33 βαθμούς που παίζουν και μεταξύ τους, ενώ οι «Πόντιοι» έχουν και ένα παιχνίδι περισσότερο (εξ αναβολής στου Ρέντη).

Τα ματς του Απόλλωνα Πόντου:

17/4/22: Απόλλων Πόντου-Πιερικός

20/4/22: ΟΣΦΠ Β’-Απόλλων Πόντου

27/4/22: Ξάνθη- Απόλλων Πόντου

1/5/22: Απόλλων Πόντου-Θεσπρωτός

Και τα εναπομείναντα ματς του Θεσπρωτού:

17/4/22: Ηρακλής-Θεσπρωτός

27/4/22: Θεσπρωτός-Βέροια

1/5/22: Απόλλων Πόντου-Θεσπρωτός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου