ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καταδικαστική ήττα για Ολυμπιακό

καταδικαστική-ήττα-για-ολυμπιακό-28499

Καταδικαστικό μοιάζει να είναι για τον Ολυμπιακό Βόλου το χθεσινό αποτέλεσμα στο γήπεδο του Μακεδονικού. Οι ερυθρόλευκοι είδαν τις ελπίδες τους για σωτηρία να μειώνονται στο ελάχιστο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ Β’ με 2-1 στο γήπεδο του Μακεδονικού στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η διαφορά με την 13η θέση, που είναι η τελευταία που χαρίζει τη σωτηρία, παρέμεινε στους έξι βαθμούς, αφού ο Πιερικός, που την κατέχει, έχασε από τον Ηρακλή με 4-2, αλλά σημασία έχει ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Τίμου Καβακά.

Ο Ολυμπιακός Βόλου χθες αναγκάστηκε να παίξει από τις αρχές του δεύτερου μέρους με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάνγκα και μπορεί να ισοφάρισε τρία λεπτά με τον Σιαφά το γκολ που δέχθηκε από τον Μπράντονιτς στο 56’, αλλά τελικά δεν πήρε ούτε τον βαθμό, βλέποντας την εστία του να παραβιάζεται στο 91’ για δεύτερη φορά με γκολ του Κούτσια, ο οποίος ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Πάμπλο Γκαρσία.

Στον αγώνα, που διεξήχθη υπό βροχή, κάτι που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τριάδα στην άμυνα τους Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτη και Παπακώστα, στις πλευρές έπαιζαν οι Βερνάρδος και Σκοπελίτης, στον κεντρικό άξονα τοποθετήθηκαν οι Μάνγκα, Ντιαμπί και Κότος, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ξύδας και Σιαφά.

Το πρώτο μέρος δεν είχε γκολ. Στο 24’ ο Ντιαμπί με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Κότος ανησύχησε τους γηπεδούχους, αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Μπαλωμένου. Δύο λεπτά αργότερα η σέντρα-σουτ του Παναγιώτου κατέληξε άουτ, ενώ στο 29’ το ξαφνικό σουτ Σκοπελίτη πήγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ακολούθως στο 31’, ο Ξενοδόχοβ επενέβη αποτελεσματικά στο σουτ του Τσοπούρογλου και στο 36’ ο Φιλίποβιτς, αν και μόνος και χωρίς πίεση, γλίστρησε λόγω του ολισθηρού τερέν και έδωσε την ευκαιρία στον Πανίδη να πάρει την μπάλα και να σουτάρει άουτ, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπάθησαν να φανούν επικίνδυνοι και στο 43’, αλλά ο Σπυρίδης αστόχησε.

Διπλή ζημιά στην

αρχή του β’ μέρους

Στην αρχή του δεύτερου μέρους έγινε διπλή ζημιά για τον Ολυμπιακό Βόλου κι αφού αρχικά χάθηκαν δύο ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ Β’ σε κεφαλιά του Τσοπούρογλου και σε δυνατό σουτ του Τσαούση στο 48’ και το 49’.

Το πρώτο πλήγμα ήταν ότι ο Μάνγκα, που είχε αντικρίσει κίτρινη κάρτα στο 34’, δέχθηκε και δεύτερη στο 51’ και πήρε την άγουσα για τ’ αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες, η οποία έμεινε και πίσω στο σκορ στο 56’.

Ο Ξύδας με τον Σιαφά δεν συνδυάστηκαν, η μπάλα χάθηκε και ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση, με τον Γρόσδη να βγάζει για τον Μπράντονιτς, ο οποίος με εύστοχο πλασέ στο τετ-α-τετ κι αφού ξεπέρασε τον Βερνάρδο σημείωσε το 1-0.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πολύ σκληρός, για να πεθάνει, αφού στο 59’ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, απαντώντας αμέσως στο τέρμα που δέχθηκε. Ο Σκοπελίτης έδωσε για τον Σιαφά και αυτός με γυριστό σουτ που βρήκε και στο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Oι φιλοξενούμενοι και με παίκτη λιγότερο προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, για να βγουν μπροστά, αφού ήθελαν τη νίκη, αλλά δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί.

Αντίθετα στο 91’ δέχθηκαν και τη χαριστική βολή από τον Κούτσια. Ο πολυτάλαντος φορ βρέθηκε μόνος στην περιοχή μετά τη σέντρα του Φασίδη από τα δεξιά και νίκησε τον Ξενοδόχοφ μέσα από τη μικρή περιοχή, γράφοντας το τελικό 2-1.

Αυτό το αποτέλεσμα έφερε απογοήτευση στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού Βόλου, που πλέον θέλει να κερδίσει τα διαλυμένα Τρίκαλα μεθαύριο Τετάρτη στη Νεάπολη και από κει και πέρα να ψάξει το «θαύμα» στα υπόλοιπα τέσσερα ματς με ΑΕΛ, Πιερικό και ΟΣΦΠ Β’ εκτός έδρας και με Απόλλωνα Λάρισας εντός, με την κατάσταση πάντως αντικειμενικά να δείχνει μη αναστρέψιμη.

ΠΑΟΚ Β’ (Πάμπλο Γκαρσία): Μπαλωμένος, Μανωλιούδης, Παναγιώτου, Κουλιεράκης, Τσαούσης (63’ Καλουτσικίδης), Γρόσδης, Σαλαμούρας (63’ Ουεντραόγκο), Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς (59’ Φασίδης), Πανίδης (63’ Κούτσιας), Σπυρίδης (73’ Κουλούρης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Μαρκοπουλιώτης, Παπακώστας (75’ Γκαργκαλατζίδης), Φιλίποβιτς, Βερνάρδος, Σκοπελίτης, Ντιαμπί (75’ Ντος Σάντος), Μάνγκα, Κότος (60’ Κουντουριώτης), Ξύδας (68’ Κόλα), Σιαφά.

Η φάση του 1-0 με τον Μπράντονιτς

Ο Σιαφά μόλις έχει κάνει το 1-1 και πανηγυρίζει με τον Κότος

Μονομαχία του Βολιώτη Σαλαμούρα και του Ντιαμπί

Και παίκτες της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ είδαν το χθεσινό παιχνίδι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου