ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέλει μόνο νίκη στη Θεσσαλονίκη

θέλει-μόνο-νίκη-στη-θεσσαλονίκη-33484

Μόνο τη νίκη θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου αύριο στη Θεσσαλονίκη και κυνηγώντας το θαύμα της παραμονής του στη Super League 2, θα παίξει για την 30ή αγωνιστική στο γήπεδο του Μακεδονικού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Β’, τον οποίο είχε κερδίσει πριν 40 μέρες στον Βόλο, αλλά μετά δεν είχε ανάλογη συνέχεια!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός θέλει αύριο να κερδίσει για 2η φορά μια ομάδα και να σημειώσει την πρώτη νίκη εκτός έδρας στον β’ γύρο.

Μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ Β’ με δυο γκολ του Ξύδα κι ένα του Φιλίποβιτς ο Ολυμπιακός είχε μόλις μια νίκη, δυο ισοπαλίες και 5 ήττες στους αγώνες:

6/3/22: Ολυμπιακός-Αναγέννηση 0-1

12/3/22: Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0

16/3/22: Ολυμπιακός-Βέροια 0-2

20/3/22:Θεσπρωτός-Ολυμπιακός 1-1

23/3/22: Καλαμαριά-Ολυμπιακός 1-0

27/3/22: Ολυμπιακός-Καβάλα 0-2

30/3/22: Αλμωπός-Ολυμπιακός 0-0

2/4/22: Ολυμπιακός-Νίκη 1-2

Στο διάστημα αυτό των 5 αγώνων πιο πολύ κερδισμένος ήταν ο Απόλλων Πόντου, που κατέκτησε 11 βαθμούς και «ξέφυγε» στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ακόμη και η Καβάλα στα 5 τελευταία ματς πήρε 7 βαθμούς και πέρασε για πρώτη φορά τους ερυθρόλευκους, 6 πόντους πρόσθεσαν Απόλλων Λάρισας και Θεσπρωτός και από 5 β. πήραν ο Πιερικός και ο Πανσερραϊκός!

Έτσι, διαμορφώθηκε μια βαθμολογία με τον Ολυμπιακό να απέχει 6 πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού και έχοντας από πάνω του την ομάδα της Καλαμαριάς στους 33 βαθμούς, τον Θεσπρωτό στους 30, τον Απόλλωνα Λάρισας στους 28 και τον Πιερικό στους 27, ενώ κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι ο Πανσερραϊκός (25) και η Καβάλα (23). Μόνο θετικό για τον Ολυμπιακό μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως πλέον όλοι οι αντίπαλοι του (εκτός της Καβάλας) στη μάχη της παραμονής έχουν να δώσουν ακόμη 5 παιχνίδια, ενώ οι ερυθρόλευκοι 6, καθώς έχουν κι ένα εξ αναβολής με τον Πιερικό, ο οποίος έχει ρεπό στο φινάλε!

Ο Ολυμπιακός, διατηρώντας τις μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή του και έχοντας να παίξει το ένα ματς παραπάνω, θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, αφού έως τώρα όλη τη χρονιά έχει 5 νίκες και η σωτηρία του μπορεί να έρθει τώρα… τουλάχιστον με 4 νίκες!

Οι αγώνες που απομένουν, δίνουν μεν ελπίδες στον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως δεν έχει δείξει πως μπορεί με τις εμφανίσεις που είχε να φτάσει τώρα σε συνεχόμενες υπερβάσεις!

Ο Ολυμπιακός Βόλου πάντως έως το φινάλε θα προσπαθήσει να πετύχει το «θαύμα», θέλοντας πρώτα απ’ όλα νίκη αύριο Κυριακή στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης για την 30ή αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ Β’, περιμένοντας και στραβοπατήματα των άλλων ομάδων!

Ο Θεσπρωτός έχει να παίξει σήμερα στου Ρέντη με τον ΟΣΦΠ Β’, αύριο ο Απόλλων Λάρισας έχει ματς στη Φιλιππούπολη με την Καβάλα, ο Πιερικός στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή και ο Πανσερραϊκός θα αγωνιστεί στις Σέρρες με την Ξάνθη, οπότε οι ερυθρόλευκοι θέλουν να προσπεράσουν κάποιους και να μην δουν να μεγαλώνουν οι διαφορές!

Για αύριο ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τους τραυματίες Δημήτρη Στάμου, Θωμά Γραικό, αλλά πιθανόν θα έχει τον Γιώργο Ξύδα, που προέρχεται από τραυματισμό, ενώ ο Φίλιππος Σκοπελίτης έχοντας συμπληρώσει 7 κάρτες έχει «δηλωθεί» να λείψει από το ματς με τα Τρίκαλα στη Νεάπολη και με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Τώρα το πρόγραμμα για τους ερυθρόλευκους ως το τέλος στο πρωτάθλημα της Super League 2 έχει ως εξής:

*30η αγωνιστική

Αύριο, Κυριακή 10 Απριλίου

ΠΑΟΚ Β’-Ολυμπιακός Βόλου

*31η αγωνιστική

Τετάρτη 13 Απριλίου (15:00)

Ολυμπιακός Βόλου-Τρίκαλα

*32η αγωνιστική

Κυριακή 17 Απριλίου (14:45)

ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου

*23η αγωνιστική (εξ αναβολής)

Τετάρτη 20 Απριλίου

Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου

*33η αγωνιστική

Τετάρτη 27 Απριλίου (15:30)

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας

*34η αγωνιστική

Κυριακή 1 Μαΐου (15:30)

ΟΣΦΠ Β’-Ολυμπιακός Βόλου.

Μαλούτας διαιτητής

Την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ Β’ στο γήπεδο τους Μακεδονικού (14:45) θα διευθύνει ο Δημήτρης Μαλούτας από την ΕΠΣ Ημαθίας.

Ο Μαλούτας είχε διευθύνει δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού στο παρελθόν για τη Γ’ Εθνική της περιόδου 2016-17 και συγκεκριμένα τις αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Αμβρακία Κωστακίων 3-1 και Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Ολυμπιακός 0-1.

Αύριο θα έχει βοηθούς τους Γιώργο Χριστοδούλου (Ημαθίας) και Νικόλαο Σάββα από την ΕΠΣ Σερρών. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Π. Τσιάρας από την ΕΠΣ Καβάλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου