ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η «υπέρβαση» ξεκινά από την Κυριακή

η-υπέρβαση-ξεκινά-από-την-κυριακή-37614

Θέλοντας να κάνει την αγωνιστική υπέρβαση στα έξι παιχνίδια που απομένουν, ο Ολυμπιακός Βόλου «βλέπει» το κυριακάτικο ματς στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’ ως αρχή στην ύστατη προσπάθεια να «σώσει» την κατηγορία!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου κυνηγώντας το «θαύμα» της παραμονής στη Super League 2 θα παραταχθεί για την 30η αγωνιστική την Κυριακή στο γήπεδο του Μακεδονικού κι ενώ μπορεί να μένουν πέντε αγωνιστικές μέχρι το τέλος, οι ερυθρόλευκοι έχουν στα υπέρ τους ότι θα δώσουν έξι παιχνίδια, καθώς υπάρχει και το εξ αναβολής με τον Πιερικό στην Κατερίνη.

Πρώτο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό Βόλου, που καλείται να κάνει συνεχόμενες υπερβάσεις, είναι την Κυριακή να πετύχει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στον β’ γύρο, για να πάρει την πρώτη ανάσα και κυρίως να δείξει προς όλες τις κατευθύνσεις …ότι πιστεύει στην παραμονή.

Για τους ερυθρόλευκους τίποτα πλέον δεν είναι εύκολο και εξαρτάται από την πίστη και το πάθος τους αν θα μπορέσουν να καταφέρουν να σώσουν τη χρονιά, που δεν ήταν καλή, αλλά η ομάδα εκτός από τις λανθασμένες επιλογές σε παίκτες, έχει στις τάξεις της και αυτούς που θέλουν να δείξουν την αξία τους.

Ο Ολυμπιακός, που προχθές στην 29η αγωνιστική είχε το προγραμματισμένο ρεπό του, είδε να μην ξεφεύγουν πολύ οι αντίπαλοί του, αλλά πλέον για την προσπέρασή τους απαιτούνται εκτός από υπερπροσπάθεια, μια νίκη την Κυριακή που θα αλλάξει την ψυχολογία, συνεχόμενα τρίποντα που δεν ήρθαν έως τώρα, τύχη και στραβοπατήματα των αντιπάλων!

Στη βαθμολογία ο Απόλλων Πόντου, που στα 5 τελευταία ματς πήρε 11 βαθμούς, έφτασε στους 33, ο Θεσπρωτός έχει 30, ο Απόλλωνας Λάρισας είναι στους 28 και ο Πιερικός στους 27, ενώ κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκονται ο Πανσερραϊκός (25 β.), η Καβάλα (23 β.) και ο Ολυμπιακός Βόλου, που είναι στους 21 (μαζί με τα Τρίκαλα) και θα πρέπει στα ματς που απομένουν να καλύψει τη διαφορά και να βάλει από κάτω 4 ομάδες...

Θετικό για τον Ολυμπιακό μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως πλέον όλοι οι αντίπαλοι του στη μάχη της παραμονής έχουν να δώσουν ακόμη 5 παιχνίδια, ενώ οι ερυθρόλευκοι 6 αγώνες. Πάντως, την Κυριακή η ομάδα του Τίμου Καβακά πέρα από την εκτός έδρας νίκη θα περιμένει πάλι απώλειες των ανταγωνιστών του, κάτι που δεν είχε εκμεταλλευτεί τους δυο προηγούμενους μήνες!

Ο Ολυμπιακός άλλωστε κέρδισε εκτός έδρας πριν δύο μήνες στα Τρίκαλα, ενώ στους 4 τελευταίους του αγώνες πήρε μόλις έναν βαθμό!

«Σβήνοντας» κακές εμφανίσεις και κοιτώντας μπροστά ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να ανανεώσει τις ελπίδες με νίκη την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’, αγωνιζόμενος παίζοντας στο γήπεδο Μακεδονικού, στο οποίο είχε μια κακή εμφάνιση και ήττα από τον Απόλλωνα Πόντου τον Μάρτιο που πέρασε…

Για το κυριακάτικο ματς ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς ελπίζει πως μπορεί να έχει στη διάθεσή του τους Δημήτρη Στάμου και Γιώργο Ξύδα που προέρχονται από τραυματισμό, λιγότερες ελπίδες επιστροφής υπάρχουν για τον Θωμά Γραικό, ενώ ο Φίλιππος Σκοπελίτης έχοντας συμπληρώσει 7 κάρτες έχει δηλωθεί να λείψει από το ματς με τα Τρίκαλα στη Νεάπολη και με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Η τελική ευθεία

Χθες η διοργανώτρια αρχή της Super League 2 ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων από την 31η έως και την 34η αγωνιστική, χωρίς την εξ αναβολής αναμέτρηση Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου από την 23η αγωνιστική στην Κατερίνη, που όμως θα οριστεί για τη Μεγάλη Τετάρτη (20/4).

Πάντως δεν αποκλείονται αλλαγές για τις ημέρες που αγωνίζονται μαζί Ολυμπιακός και Νίκη κι ίσως και όταν και οι δυο βολιώτικες ομάδες βρεθούν να παίξουν ταυτόχρονα στη Λάρισα.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στην τελική ευθεία στο πρωτάθλημα της Super League 2 έχει ως εξής:

*30η αγωνιστική

Κυριακή 10 Απριλίου

ΠΑΟΚ Β’-Ολυμπιακός Βόλου

*31η αγωνιστική

Τετάρτη 13 Απριλίου (15:00)

Ολυμπιακός Βόλου-Τρίκαλα

*32η αγωνιστική

Κυριακή 17 Απριλίου (14:45)

ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου

*23η αγωνιστική (εξ αναβολής)

Τετάρτη 20 Απριλίου

Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου

*33η αγωνιστική

Τετάρτη 27 Απριλίου (15:30)

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας

*34η αγωνιστική

Κυριακή 1 Μαΐου (15:30)

ΟΣΦΠ Β’-Ολυμπιακός Βόλου

Εξι παιχνίδια ακόμη και η Καβάλα!

Τελικά και η Καβάλα θα έχει 6 παιχνίδια ως το τέλος της Σουπερ Λίγκα 2 . Κι αυτό γιατί πλέον η διοργανώτρια θα προχωρήσει σύντομα στον ορισμό του αγώνα Καβάλα-ΑΣΑ μετά την δικαίωση του ΑΟΚ.

Η έφεση της Αναγέννησης Καρδίτσας κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή για τον επανορισμό της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή. Η ΑΣΑ που ζητούσε να πάρει το ματς στα χαρτιά θα πάει για 3η φορά φέτος στην Καβάλα τη Μ. Τετάρτη 20/4.

Πλήρωσε οφειλές

Τις οφειλές που είχαν προκύψει και ήταν προς ρύθμιση για Νικλητσιώτη και Τζούριτς πλήρωσε η ΠΑΕ του Ολυμπιακού Βόλου, για να αποφύγει ποινές από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Έτσι οι προσφυγές των δύο ποδοσφαιριστών, που ήταν πέρσι στη βολιώτικη ομάδα, αποσύρθηκαν.

Ρεπό οι Νέοι

Ρεπό έχει αυτό το Σαββατοκύριακο η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος Κ-20. Για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος K20 Super League 2, στον 4ο όμιλο που ο Ολυμπιακός έχει ρεπό το αύριο Σάββατο θα παίξουν Νίκη Βόλου–Α.Ο. Τρίκαλα και την Κυριακή Λεβαδειακός-Αναγέννηση Καρδίτσας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου