ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να κάνει ό,τι δεν έκανε όλη τη χρονιά!

να-κάνει-ότι-δεν-έκανε-όλη-τη-χρονιά-39950

Ό,τι δεν έκανε έως τώρα στη φετινή περίοδο, θα πρέπει να κάνει στα έξι ματς που απομένουν ο Ολυμπιακός Βόλου, κυνηγώντας το «θαύμα» της παραμονής στη Super League 2 μετά και τη χθεσινή 29η αγωνιστική που είχε το προγραμματισμένο ρεπό του και είδε να μην «ξεφεύγουν» πολύ οι αντίπαλοί του.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι χθεσινές ισοπαλίες (1-1) στα ματς του Πιερικού με τον Πανσερραϊκό και του Θεσπρωτού με τον Απόλλωνα Λάρισας και οι ήττες της Καβάλας και των Τρικάλων δεν άλλαξαν τη βαθμολογική σειρά, αν και η «απόσταση» του Ολυμπιακού από τη σωτηρία πήγε από τους 5 στους 6 βαθμούς!

Από χθες ο Απόλλων Πόντου είναι στους 33 βαθμούς, ο Θεσπρωτός στους 30, ο Απόλλωνας Λάρισας στους 28 και ο Πιερικός στους 27, ενώ κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού ο Πανσερραϊκός έχει 25 βαθμούς, η Καβάλα έμεινε στους 23, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ουραγός με 21 μαζί με τα Τρίκαλα.

Θετικό για τον Ολυμπιακό μετά τις χθεσινές αναμετρήσεις μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως πλέον όλοι οι αντίπαλοί του (εκτός της Καβάλας) στη μάχη της παραμονής έχουν να δώσουν ακόμη 5 παιχνίδια, ενώ οι ερυθρόλευκοι 6 ματς, καθώς έχουν κι ένα εξ αναβολής με τον Πιερικό, ο οποίος κάνει ρεπό στο φινάλε!

Ο Ολυμπιακός, διατηρώντας τις μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή του και έχοντας να παίξει το ένα ματς παραπάνω, θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, αφού έως τώρα όλη τη χρονιά έχει 5 νίκες και η σωτηρία του μπορεί να έρθει τώρα… με 4 νίκες!

Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να καταγράψουν δυο συνεχόμενα τρίπονα, ούτε να εκμεταλλευτούν την έδρα, έχοντας για πρώτη φορά 9 ήττες στη Νεάπολη, ενώ δεν έχουν σκοράρει σε 12 παιχνίδια και θα πρέπει να βρουν τα ψυχικά αποθέματα να αλλάξουν όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία.

Ωστόσο, την αλλαγή προς το καλύτερο δυσκολεύει και η κακή ψυχολογία από τις χαμένες ευκαιρίες και τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα!

Κι αυτό γιατί, ενώ ο Ολυμπιακός στις 5 τελευταίες αγωνιστικές και με το χθεσινό ρεπό του πήρε μόλις ένα βαθμό, το ίδιο διάστημα ο Απόλλων Πόντου κατέκτησε 11 και «ξέφυγε» στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού, η Καβάλα, παρότι έχασε χθες, στα 5 ματς πήρε 7 βαθμούς και πέρασε για πρώτη φορά τους ερυθρόλευκους, 6 πόντους πρόσθεσαν Απόλλωνας Λάρισας και Θεσπρωτός και από 5 βαθμούς πήραν ο Πιερικός και ο Πανσερραϊκός!

Οι αγώνες που απομένουν αφενός δίνουν ελπίδες στον Ολυμπιακό, αφετέρου η ομάδα του Τίμου Καβακά δεν έχει δείξει πως μπορεί με τις εμφανίσεις που είχε να φτάσει τώρα σε συνεχόμενες υπερβάσεις!

Ο Ολυμπιακός Βόλου μέχρι το φινάλε θα κληθεί να πετύχει το «θαύμα», έχοντας να παίξει την ερχόμενη Κυριακή στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης για την 30η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ Β’, στην 31η αγωνιστική (Τετάρτη 13/4) στη Νεάπολη με τα Τρίκαλα και μετά στην 32η (17/4) στο Αλκαζάρ με την ΑΕ Λάρισας.

Πριν το Πάσχα θα οριστεί για τη Μεγάλη Τετάρτη (20/4) το εξ αναβολής παιχνίδι από την 23η αγωνιστική στην Κατερίνη (Πιερικός-Ολυμπιακός) και μετά, αν έχει γίνει και η αγωνιστική «ανάσταση» για τον Ολυμπιακό, θα αντιμετωπίσει για την 33η αγωνιστική (Τετάρτη 27/4) στον Βόλο τον Απόλλωνα Λάρισας και στο φινάλε (34η) την Πρωτομαγιά θα κοντράρει στου Ρέντη τον ΟΣΦΠ Β’.

Παραμένοντας πάντως εδώ και καιρό σε θέση υποβιβασμού ο Ολυμπιακός θα κοιτάζει και τα αποτελέσματα των άλλων και να εκμεταλλευτεί κάποια, όπως τα χθεσινά, ενώ στα υπέρ του θα είναι και το επιπλέον ματς που έχει έναντι όλων!

Ο Απόλλων Πόντου, που ξέφυγε, κι αυτός χρωστά παιχνίδι εκτός έδρας με τον ΟΣΦΠ Β’ , αλλά κάνει ρεπό στην επόμενη (30η) αγωνιστική και θα έχει ως γηπεδούχος να αγωνιστεί με Πιερικό και Θεσπρωτό και εκτός σε Καρδίτσα και Ξάνθη.

Ο Θεσπρωτός έχει να παίξει άλλα 5 ματς, δυο στην Ηγουμενίτσα με Πανσερραϊκό και Βέροια και τρία εκτός, αρχικά το ερχόμενο Σάββατο με ΟΣΦΠ Β’, αλλά και με Ηρακλή και Απόλλωνα Πόντου.

Ο Απόλλων Λάρισας έχει ματς στη Φιλιππούπολη με Καβάλα, Νίκη Βόλου, ΠΑΟΚ Β’ και εκτός θα παίξει στην Αριδαία και στον Βόλο με τον Ολυμπιακό.

Ο Πιερικός χρωστά το ματς έδρας με τον Ολυμπιακό Βόλου κι έχει ακόμη να παίξει στην Κατερίνη με Βέροια, Αναγέννηση Καρδίτσας, έχει δυο παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη με Ηρακλή και Απόλλωνα Πόντου και κάνει ρεπό στην τελευταία αγωνιστική.

Ο Πανσερραϊκός θα παίξει στις Σέρρες με Ξάνθη, Καβάλα και Νίκη Βόλου και εκτός σε Ηγουμενίτσα και Αριδαία.

Η Καβάλα περιμένει να δώσει και το εξ αναβολής ματς έδρας με την Αναγέννηση Καρδίτσας, για να έχει κι αυτή έξι παιχνίδια, και φιλοξενεί ακόμη ΟΣΦΠ Β’ και Ηρακλή, ενώ εκτός θα παίξει σε Φιλιππούπολη, Σέρρες και Βέροια.

Τέλος, για τα Τρίκαλα απομένουν μόνο 4 ματς ακόμη, καθώς κάνουν ρεπό στην 33η αγωνιστική και έχουν δυο ματς έδρας με Νίκη Βόλου και ΠΑΟΚ Β’ (αμφότερα μπορεί να γίνουν σε ουδέτερο λόγω εργασιών στο Στάδιο Τρικάλων), ενώ εκτός έχουν ματς στη Νεάπολη με Ολυμπιακό, αλλά και στο Αλκαζάρ με ΑΕΛ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλοντας πάνω απ’ όλα να κάνει ό,τι δεν έκανε μέχρι τώρα, πρέπει να αρχίσει τις υπερβάσεις του από την Κυριακή στο γήπεδο Μακεδονικού με τον ΠΑΟΚ Β’, τον οποίον «κατασκόπευσαν» χθες άνθρωποί του στο Πανθεσσαλικό.

Στο ματς αυτό ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς ελπίζει πως μπορεί να έχει στη διάθεσή του τους Δημήτρη Στάμου, Θωμά Γραικό και Γιώργο Ξύδα, που προέρχονται από τραυματισμό, ενώ ο Φίλιππος Σκοπελίτης έχοντας συμπληρώσει 7 κάρτες έχει «δηλωθεί» να λείψει από το ματς με τα Τρίκαλα στη Νεάπολη και με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου