ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με το βλέμμα και στην επόμενη μέρα

με-το-βλέμμα-και-στην-επόμενη-μέρα-44553

Τέσσερις νίκες στα τελευταία έξι ματς, για να σωθεί, θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, τη στιγμή πάντως που έως τώρα στο πρωτάθλημα οι ερυθρόλευκοι έχουν καταγράψει πέντε νίκες σε 26 παιχνίδια.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η βαθμολογική επίδοση που απαιτείται για τη συνέχεια, με βάση την πορεία μέχρι τώρα της ομάδας, θεωρείται μεγάλη υπέρβαση, με την εικόνα που βγάζουν προς τα έξω οι ποδοσφαιριστές να μην πείθει για κάτι τέτοιο, καθώς κατακτούν λιγότερο από έναν πόντο μέσο όρο σε κάθε ματς.

Επομένως οι ποδοσφαιριστές του Τίμου Καβακά θα πρέπει να μεταμορφωθούν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, για να κερδίσουν την παραμονή τους.

Ωστόσο, όποια κι αν είναι η κατάληξη της φετινής προσπάθειας του Ολυμπιακού Βόλου, έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη μέρα της ομάδας σε διοικητικό επίπεδο, είτε παραμείνει ΠΑΕ, εφόσον ανατρέψει τα δεδομένα και ανανεώσει την παρουσία του στη Σούπερ Λιγκ 2, είτε περάσει στον Ερασιτέχνη, στην περίπτωση που τη νέα σεζόν αγωνίζεται στην Ερασιτεχνική Γ’ Εθνική.

Πάντως, το «αύριο» της ομάδας φαίνεται ότι θα είναι χωρίς τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, καθώς, όπως τόνισε ο ίδιος στο sportstonoto, είναι βέβαιη η αποχώρησή του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έξι χρόνια έχω την ομάδα πια. Την πήραμε μία ομάδα-σφραγίδα, χωρίς τίποτα άλλο ως περιουσιακό στοιχείο και με χρέη από τις προηγούμενες διοικήσεις. Από το 2016 που η ομάδα μας σταμάτησε να μετέχει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, μπήκα μπροστά και με ανόδους σήμερα, το 2022, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στη Σούπερ Λιγκ 2 και με μηδαμινά μάλιστα έσοδα για δύο χρόνια, λόγω covid.

Με μεγάλες θυσίες, η ομάδα μας θα δώσει τη μάχη της για την παραμονή στην κατηγορία έως το τέλος. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα αφήσει μια παρακαταθήκη, ένα προπονητικό κέντρο με τρία γήπεδα φυσικού χλοοτάπητα, στην εκάστοτε διοίκηση που θα αναλάβει, είτε αυτός θα είναι ο επενδυτής, είτε ο Ερασιτέχνης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ θα αποτελέσω παρελθόν με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο κύκλος έκλεισε μετά από έξι χρόνια παρουσίας μου στον σύλλογο του Ολυμπιακού Βόλου και με πόλεμο… απεριόριστο από παντού και το χειρότερο μέσα από τον Βόλο και όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ. Θα παλέψουμε πάντως μέχρι το τέλος, για να σωθεί η ομάδα και να το σημειώσετε παρακαλώ αυτό. Από τα 6 ματς που μένουν, αν πάρουμε τα 4 έχουμε σωθεί. Εγώ πάντως θα είμαι πάντα δίπλα στην ομάδα μας, ακόμη και από μακριά, όπου και όποτε αυτή με χρειαστεί».

Βέβαια, ο 38χρονος παράγοντας είχε δηλώσει και πέρσι ότι αποχωρεί, αλλά η έλλειψη ενδιαφέροντος για ανάληψη της διοίκησης της ομάδας, τον είχε αναγκάσει να παραμείνει, αφού κανείς δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση, που είχε κάνει, να πάρει όποιος επιθυμεί την ΠΑΕ.

Πάντως, ο ΣΦΟΒ, που προχθές εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι ο κόσμος θα κρατήσει όρθιο τον Ολυμπιακό Βόλου και πως η ομάδα θα βρει τον δρόμο της, είχε πάρει θέση πριν από ένα μήνα περίπου για την επόμενη μέρα της ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της 4ης Μαρτίου: «Και τα καλύτερα έρχονται με τη νέα σεζόν από το καλοκαίρι, αφού δύο μεγάλες «πόρτες» από ισχυρούς παράγοντες είναι ανοικτές και πρόθυμοι να μας κάνουν δυνατούς και να βρεθούμε και πάλι στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ», χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα.

Ρεπό σήμερα οι ερυθρόλευκοι

Εφαρμόζοντας το δόγμα «όσο ζω, ελπίζω», ο Ολυμπιακός Βόλου, που σήμερα στο πλαίσιο της εμβόλιμης 29ης αγωνιστικής, έχει ρεπό, περιμένει ήττες των Τρικάλων στην Αριδαία από τον Αλμωπό, της Καβάλας στην έδρα της από την ΑΕΛ, του Απόλλωνα Λάρισας από τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα και μία ισοπαλία στον αγώνα Πιερικός-Πανσερραϊκός, ώστε αφενός να μη μείνει μόνος τελευταίος και αφετέρου η διαφορά από τη 13η θέση να είναι μετά τη διεξαγωγή των σημερινών παιχνιδιών στους έξι βαθμούς στην καλύτερη περίπτωση.

Βέβαια, στους έξι βαθμούς θα είναι η διαφορά από την 13η θέση που χαρίζει τη σωτηρία και αν κερδίσει μέσα στην Κατερίνη ο Πανσερραϊκός, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου προτιμά να χάσουν βαθμούς και οι δύο αντίπαλοί του, που παλεύουν για τον ίδιο στόχο.

Μέχρι την Κυριακή, που ορίστηκε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’ εκτός έδρας (14.45 η ώρα έναρξης), άπαντες επιθυμούν την επιστροφή των Ξύδα, Στάμου και Γραικού, οι οποίοι χθες έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Σε ό,τι αφορά στον Σκοπελίτη θα παίξει κανονικά με τον ΠΑΟΚ Β’, αφού θα εκτίσει με Τρίκαλα και ΑΕΛ για τις επτά κίτρινες που συμπλήρωσε.

Το μόνο θετικό αυτή τη βδομάδα είναι ότι ο Τίμος Καβακάς θα βρει τον χρόνο να δουλέψει καλύτερα με τους ποδοσφαιριστές του και ελπίζει αυτό να φανεί στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ Β’ και Τρίκαλα, όπου στόχος είναι το απόλυτο, αφού δεν υπάρχει περιθώριο για απώλειες.

Πρόστιμο 2.000 ευρώ

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League 2 επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, τονίζοντας στην απόφασή της: «ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις-ρίψεις αντικειμένων. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ τη χρηματική ποινή των 2.000€ (αγώνας 6.3.22 με ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου