ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υποχρέωσή του να «παλέψει» μέχρι το τέλος

υποχρέωσή-του-να-παλέψει-μέχρι-το-τέ-46269

Υποχρεωμένος να «παλέψει» ώς το τέλος του πρωταθλήματος της Super League 2 και στα έξι ματς που του απομένουν είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος μετά την ήττα (1-2) στο τοπικό ντέρμπι από τη Νίκη έπεσε πιο χαμηλά και παρ’ ότι διατηρεί μαθηματικά τις ελπίδες του για παραμονή όλα έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Παραμένοντας εδώ και καιρό σε θέση υποβιβασμού ο Ολυμπιακός το περασμένο Σάββατο δεν έδειξε στη Νεάπολη πως είναι η ομάδα που είχε κίνητρο για τη νίκη σωτηρίας και αύριο υπάρχει αγωνιστική, που κάνει το ρεπό του, κάτι που ώς το τέλος θα κάνουν και ο Απόλλων Πόντου, τα Τρίκαλα και ο Πιερικός, αλλά το ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους εκτός της ηρεμίας είναι να μη δουν αύριο να μεγαλώνουν οι διαφορές και να βρουν τη δύναμη να παλέψουν, με τα όποια προβλήματα ώς το τέλος.

Στη χειρότερη χρονιά του ο Ολυμπιακός Βόλου που για πρώτη φορά έχει 9 ήττες έδρας, συνεχίσει να μη βγάζει αντίδραση και η αγωνιστική του εικόνα να μην είναι αυτή που να δίνει την εντύπωση ότι από την προσπάθεια μπορεί να γίνει κάτι καλό, αναγκάζοντας και τον προπονητή Τιμόθεο Καβακά να δηλώσει μετά την ήττα από τη Νίκη πως: «Εμείς, όσο έχουμε ελπίδες, θα παλεύουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε. Εμείς το πιστεύουμε, αλλά το θέμα είναι να το πιστέψουν οι ποδοσφαιριστές κι όχι εμείς», αφήνοντας και αιχμές για κάποιους παίκτες πως δεν προσπαθούν όσο πρέπει.

Μπορεί μέχρι πριν λίγες αγωνιστικές ο Ολυμπιακός να έμενε «ζωντανός» και από τα αποτελέσματα άλλων ομάδων αλλά πλέον στα τέσσερα τελευταία ματς η ερυθρόλευκη συγκομιδή βαθμών δεν έφτανε και τώρα ίσως να μηνφτάνουν και οι δικές του νίκες.

Κι αυτό γιατί ενώ ο Ολυμπιακός στα 4 τελευταία ματς πήρε μόλις έναν βαθμό, ο Απόλλων Πόντου κατέκτησε 10, η Καβάλα 7, από 5 πήραν Απόλλων Λάρισας και Θεσπρωτός και από 4 ο Πιερικός και ο Πανσερραϊκός.

Τώρα ο Απόλλων Πόντου είναι στους 32 βαθμούς, ο Θεσπρωτός στους 29, ο Απόλλων Λάρισας στους 27 και ο Πιερικός στους 26, ενώ κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι ο Πανσερραϊκός (29 β.), η Καβάλα που για πρώτη φορά έβαλε ομάδες από κάτω της έχει 23 βαθμούς και στους 21 είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και τα Τρίκαλα.

Μετά το αυριανό ρεπό στην 29η αγωνιστική ο Ολυμπιακός Βόλου ώς το φινάλε θα κληθεί να πετύχει το «θαύμα» έχοντας τους εξής αγώνες:

30η (10/4):

ΠΑΟΚ Β’-Ολυμπιακός Βόλου

31η (Τετάρτη 13/4):

Ολυμπιακός Βόλου-Τρίκαλα

32η (17/4): ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου

23η εξ αναβολής (Τετάρτη 20/4):

Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου

33η (Τετάρτη 27/4):

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας

34η (1/5): ΟΣΦΠ Β’-Ολυμπιακός Βόλου

Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει αν για το επόμενο ματς στη Θεσσαλονίκη θα μπορέσουν να επανέλθουν οι τραυματίες Στάμου, Γραικός, ενώ ο Φίλιππος Σκοπελίτης έχοντας συμπληρώσει 7 κάρτες έχει «δηλωθεί» να λείψει από το ματς με τα Τρίκαλα στη Νεάπολη και με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Το πρόγραμμα όλων

Αν και ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε ώς τώρα τις πολλές ευκαιρίες που του δόθηκαν από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων εν τούτοις στους αγώνες που απομένουν μπορεί να υπάρξουν ανακατατάξεις αν και ζητούμενο για τη βολιώτικη ομάδα παραμένει αν θα κερδίσει αυτή τα επόμενα ματς. Τα ματς όλων των αντιπάλων για την παραμονή στο εξής είναι:

Ο Απόλλων Πόντου χρωστά παιχνίδι εκτός με ΟΣΦΠ Β’, κάνει ρεπό στην επόμενη (30η) αγωνιστική έχει ως γηπεδούχος να παίξει με Βέροια, Πιερικό και Θεσπρωτό και εκτός σε Καρδίτσα και Ξάνθη.

Ο Θεσπρωτός έχει να παίξει στην Ηγουμενίτσα με Απόλλωνα Λάρισας, Πανσερραϊκό και Βέροια και εκτός με ΟΣΦΠ Β’, Ηρακλή και Καλαμαριά.

Ο Απόλλων Λάρισας έχει ματς στην Φιλιππούπολη με Καβάλα, Νίκη Βόλου, ΠΑΟΚ Β΄ και εκτός θα παίξει στην Ηγουμενίτσα στην Αριδαία και στον Βόλο με τον Ολυμπιακό.

Ο Πιερικός χρωστά το ματς έδρας με τον Ολυμπιακό Βόλου κι έχει ακόμη να παίξει στην Κατερίνη με Πανσερραϊκό, Βέροια, Αναγέννηση Καρδίτσας, έχει δυο παιχνίδια στην Θεσσαλονίκη με Ηρακλή και Καλαμαριά και κάνει ρεπό στην τελευταία αγωνιστική.

Ο Πανσερραϊκός θα παίξει στις Σέρρες με Ξάνθη, Καβάλα και Νίκη Βόλου και εκτός σε Κατερίνη, Ηγουμενίτσα και Αριδαία

Τα Τρίκαλα έχουν ρεπό στην 30η αγωνιστική και δυο ματς έδρας με Νίκη Βόλου και ΠΑΟΚ Β’, ενώ εκτός πάνε Αριδαία, έχουν ματς στη Νεάπολη με Ολυμπιακό αλλά και στο Αλκαζάρ με ΑΕΛ.

Η Καβάλα περιμένει να παίξει και το εξ αναβολής ματς με την Αναγέννηση και φιλοξενεί ακόμη Λάρισα, ΟΣΦΠ Β’ και Ηρακλή, ενώ εκτός θα παίξει σε Φιλιππούπολη, Σέρρες και Βέροια.

Austrian Boys: «Αυτή θα είναι και η μόνη σας χαρά»

Ανακοίνωση μετά το ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου εξέδωσαν οι Austrian Boys αναφέροντας: «Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτόν το υπέροχο κόσμο. Είναι ο μόνος που θυμίζει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ τα τελευταία χρόνια και παρά την πίκρα του από τις ανύπαρκτες διοικήσεις των τελευταίων χρόνων, παρά το ότι λίγο πολύ ήξερε το αποτέλεσμα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και γέμισε τη Νεάπολη! Ψηλά το κεφάλι για την επόμενη μέρα της ομάδας μας. Όσο υπάρχει αυτός ο κόσμος δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Έτσι κι αλλιώς μαθημένοι από τα δύσκολα είμαστε.

Oσο για τους άλλους πάνω από το ποτάμι, για την ομάδα της συνοικίας, αυτή θα είναι και η μόνη σας χαρά. Να καταφέρετε να μας κερδίσετε για να πανηγυρίσετε λες και πήρατε το Champions League. Αυτό είναι το κόμπλεξ κατωτερότητας που σας έχουμε δημιουργήσει τόσα χρόνια.

ΥΓ: Μια ζωή κολλημένοι εκεί…».

ΣΦΟΒ: «Ο κόσμος θα κρατήσει όρθιο τον Ολυμπιακό»

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Ολυμπιακού Βόλου τονίζει πως η ομάδα με το κύρος, την ιστορία και τον λαό θα βρει τον δρόμο της ανασυγκρότησης και της αναγέννησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού, παρά την πίκρα του για τη φετινή πορεία της αγαπημένης μας ομάδας, θα κρατήσει τον Ολυμπιακό όρθιο και θα εγγυηθεί για το μέλλον της ομάδας.

Θα σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας και θα ξανακάνουμε πάλι τον Ολυμπιακό μας κυρίαρχη ποδοσφαιρική δύναμη όπως πριν λίγα χρόνια. Τότε που γεμίζαμε μόνοι μας ένα Πανθεσσαλικό με 18.000 κόσμο, τότε που μας θαύμαζε όλη η Ελλάδα, πλην βέβαια κάποιων γειτονικών εχθρικών πόλεων, κάποιων συνοικιών και ομάδων του ενός δρόμου, τότε που πετούσαν τις τηλεοράσεις και τα τρανζίστορ από τα μπαλκόνια τους, από εφιάλτες λόγω Ολυμπιακού Βόλου.

Θα στηρίξουμε την ομάδα μας μέχρι τέλους και μετά θα διαχειριστούμε τη νέα κατάσταση όποια και να είναι.

Ο Ολυμπιακός μας με το κύρος του, την ιστορία και τον λαό του θα βρει τον δρόμο της ανασυγκρότησης και της αναγέννησης.

Κρατάμε το βλέμμα μας ψηλά, δεν νιώθουμε ηττημένοι και διατηρούμε το ηθικό μας και τη φωνή μας δυνατή για το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου