ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σκοπελίτης: «Θα το πιστεύουμε ως την τελευταία στιγμή»

σκοπελίτης-θα-το-πιστεύουμε-ως-την-τε-52767

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την ένατη ήττα στην έδρα του από τη Νίκη στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι με 1-2, που τον κράτησε στους 21 βαθμούς. Βέβαια, εξακολουθεί να είναι παρήγορο το γεγονός ότι η διαφορά από την 13η θέση που κατέχει ο Πιερικός, με τον οποίον οι ερυθρόλευκοι έχουν να δώσουν ένα εξ αναβολής παιχνίδι στην Κατερίνη, μοιάζει διαχειρίσιμη, καθώς είναι στους πέντε βαθμούς.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Επομένως, μπορεί τα πράγματα να έχουν δυσκολέψει αφάνταστα, αλλά όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, η ομάδα του Τίμου Καβακά θα παλεύει. Κάτι ανάλογο τόνισε στις δηλώσεις που έκανε ο αρχηγός της ομάδας, Φίλιππος Σκοπελίτης, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος πιστεύει πως ακόμη δεν χάθηκε τίποτα.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής ανέφερε: «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι με το αποτέλεσμα. Σήμερα δεν περιμέναμε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Ούτε καν την ισοπαλία δεν είχαμε στο μυαλό μας. Ηταν ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Αλλο ένα παιχνίδι που δεν πήραμε τίποτα, ούτε τον έναν πόντο που θα μπορούσε να μας δώσει κάτι είτε βαθμολογικά είτε ψυχολογικά. Δεν ξέρω τι να πω. Η συνέχεια είναι έξι παιχνίδια. Εμείς θα δώσουμε ό,τι μπορούμε πραγματικά.

Αυτό το λέω κάθε βδομάδα. Οποιος μπορεί να δώσει ό,τι έχει ακόμη. Εγώ πραγματικά πιστεύω ότι δεν χάθηκε τίποτα. Είναι έξι τελικοί και έχει δρόμο. Βαθμολογικά, έχουμε ελπίδες να σωθούμε, οπότε θα το πιστεύουμε μέχρι τελευταία στιγμή. Κι εγώ πραγματικά θα το πιστεύω μέχρι τελευταία στιγμή, μέχρι η ομάδα να σωθεί. Ακόμη, κανείς δεν έχει βάλει στο μυαλό του ότι η ομάδα θα πέσει.

Δεχθήκαμε πάλι δύο γκολ από στημένες φάσεις και δεν απειληθήκαμε κατά τη γνώμη μου. Ούτε εμείς νομίζω ότι απειλήσαμε, ωστόσο μπορούσαμε σε κάποιες ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε, ειδικά στη φάση με τον Φιλίποβιτς και τον Κουντουριώτη. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα για μένα θα ήταν η ισοπαλία.

Ωστόσο, από αδράνειες δικές μας και από στημένες φάσεις, που τις δίνεις εσύ και δεν τις δημιουργεί ο αντίπαλος, … καταφέραμε και δεχθήκαμε δύο γκολ και πάλι χάσαμε το παιχνίδι».

Οσο για το ρεπό που έρχεται, σχολίασε: «Από τη μέρα που ήρθε ο προπονητής, δεν έχουμε προπονηθεί όλοι μαζί, διότι δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε προπόνηση με ματς Κυριακή-Τετάρτη, ώστε να βγάλουμε κάποια πράγματα που θέλουμε και αυτό είναι μεγάλο μείον για εμάς. Ωστόσο, αυτή τη βδομάδα θα δουλέψουμε και θα έχουμε τον χρόνο και να ξεκουραστούμε πρώτα απ’ όλα και πιστεύω ότι θα δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο στα έξι τελευταία παιχνίδια».

Ο Ολυμπιακός Βόλου προχθές Σάββατο δέχθηκε πάλι γκολ, το δεύτερο της Νίκης, από στημένη φάση, κάτι που έχει αποδειχθεί αρκετές φορές ότι είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του, με τους κυανόλευκους να στοχεύουν στις αδυναμίες του και να τις αναδεικνύουν στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη έχοντας να καλύψει διαφορά δύο τερμάτων, οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι έως τη στιγμή που μείωσαν στο 76’ με τον Σιαφά, ο οποίος είχε να σκοράρει από τις 29/12/21 στο 1-1 με τον Αλμωπό, φτάνοντας τώρα τα πέντε τέρματα στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά ήταν άτυχοι στη φάση του Φιλίποβιτς στο 83’ κι έτσι δεν απέφυγαν την ήττα.

Σίγουρα στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν και το γεγονός ότι οι οργανωμένοι καταφέρθηκαν με σύνθημά τους εναντίον του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ, Ευριπίδη Τσιμπανάκου, που παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο των γηπεδούχων.

Στα στατιστικά του ματς, αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στο πρώτο μέρος οι τελικές ήταν 2-5 εις βάρος του Ολυμπιακού και στο τέλος 4-7, ενώ οι τελικές προς την εστία αντίστοιχα 1-4 στα μισά της συνάντησης και 2-4 στο τέλος, κάτι που σημαίνει ότι το σουτ του Βερνάρδου στο 32’ και το γκολ του Σιαφά ήταν οι μόνες επιθετικές προσπάθειες που πήγαν προς το τέρμα του Μπάγιτς. Επίσης, οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν τρία κόρνερ έναντι δύο της Νίκης, ενώ η κατοχή μπάλας από το 49-51% στο 45’, ήταν στο τέλος 52-48%, με τη διαφορά να είναι ανεπαίσθητη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου από δω και πέρα και μετά το ρεπό του στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής, θα αντιμετωπίσει έως το τέλος εντός έδρας Τρίκαλα και Απόλλωνα Λάρισας και εκτός Πιερικό στο εξ αναβολής ματς, ΠΑΟΚ Β’, Λάρισα και Ολυμπιακό Β’.

Ανακοίνωση Austrian Boys

Σε ανακοίνωσή τους οι Austrian Boys τονίζουν: “Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Είναι ο μόνος που θυμίζει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ τα τελευταία χρόνια και παρά την πίκρα του από τις ανύπαρκτες διοικήσεις των τελευταίων χρόνων, παρά το ότι λίγο πολύ ήξερε το σημερινό (σ.σ. προχθεσινό) αποτέλεσμα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και γέμισε τη 0Νεάπολη!
Ψηλά το κεφάλι για την επόμενη μέρα της ομάδας μας… Όσο υπάρχει αυτός ο κόσμος δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Έτσι κι αλλιώς μαθήμενοι από τα δύσκολα είμαστε.
Όσο για τους άλλους πάνω από το ποτάμι, για την ομάδα της συνοικίας, αυτήν θα είναι και η μόνη σας χαρά. Να καταφέρετε να μας κερδίσετε, για να πανηγυρίσετε λες και πήρατε το Champions League. Αυτό είναι το κόμπλεξ κατωτερότητας που σας έχουμε δημιουργήσει τόσα χρόνια.
ΥΓ: Μια ζωή κολλημένοι εκεί…”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου