ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και ντέρμπι και αγώνας επιβίωσης

και-ντέρμπι-και-αγώνας-επιβίωσης-62586

Μετά τον βαθμό που πήρε προχθές στην Αριδαία (0-0 με Αλμωπό), ο Ολυμπιακός Βόλου θα συνεχίσει αύριο την προσπάθειά του να διατηρηθεί στη Super League 2, έχοντας να αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος στη Νεάπολη τη Νίκη Βόλου στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τα ματς Ολυμπιακού-Νίκης πάντα ήταν ντέρμπι, όποια κι αν ήταν η βαθμολογική θέση ή η αγωνιστική κατάσταση των δυο ομάδων, όμως το αυριανό ματς, όπως και όλα όσα απομένουν, αποκτά τον χαρακτήρα «τελικού» για τους ερυθρόλευκους, που θα πρέπει να το δουν και ως αγώνα επιβίωσης, καθώς η νίκη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, τη στιγμή που η ομάδα 7 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού…

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχοντας φέτος τον χειρότερο απολογισμό στην έδρα του – όπου πάντως μέσα στον Μάρτιο έκανε δυο σημαντικές νίκες, χωρίς συνέχεια – θα επιδιώξει μόνον την 6η του νίκη και ως «ανάσα», αφού θα ακολουθήσει το ρεπό του.

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει εκμεταλλευτεί αρκετές από τις «ευκαιρίες» που του δόθηκαν να περάσει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και από προχθές, παρ’ ότι δεν έχασε στην Αριδαία και έφτασε στους 21 βαθμούς ισοβαθμώντας με Τρίκαλα και Πανσερραϊκό, είδε τη διαφορά από την παραμονή να μεγαλώνει, αφού ο Πιερικός και ο Απόλλων Λάρισας είναι στο +5, ενώ ο Απόλλων Πόντου και ο Θεσπρωτός «ανέβηκαν» στους 29. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι βλέποντας πως τα περιθώρια στενεύουν, χρειάζονται νίκες και βαθμούς και στα 7 ματς που απομένουν.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί αύριο στην 28η αγωνιστική με πάθος στο βολιώτικο ντέρμπι, ενώ στην 29η που είναι την Τετάρτη 6/4 για τον Ολυμπιακό υπάρχει ρεπό, όταν θα κοντραριστούν Θεσπρωτός-Απόλλων Λάρισας και Πιερικός-Πανσερραϊκός, ενώ Καβάλα και Απόλλων Πόντου θα παίξουν με ΑΕΛ και Βέροια.

Στην 30η αγωνιστική (10/4) ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ Β’, στην 31η (Τετάρτη 13/4) θα υποδεχθεί τα Τρίκαλα, στην 32η (17/4) θα αγωνιστεί στο Αλκαζάρ με την ΑΕΛ, ενώ για τη Μ. Τετάρτη 20/4 θα οριστεί το εξ αναβολής παιχνίδι από την 23η αγωνιστική με τον Πιερικό στην Κατερίνη. Αμέσως μετά το Πάσχα στην 33η αγωνιστική και την Τετάρτη 27/4 ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Λάρισας, ενώ στο φινάλε (1/5) θα παίξει στου Ρέντη με τον ΟΣΦΠ Β’.

Ο Ολυμπιακός θέλει να αλλάξει την εικόνα του, βάζοντας αρχικά τέλος στα αρνητικά ρεκόρ στον Βόλο, όπου έφτασε τις 8 ήττες έδρας κι ενώ μόνο στο ματς με την Ξάνθη (1-0) δεν δέχτηκε γκολ στη Νεάπολη!

Οι ερυθρόλευκοι δεν δέχτηκαν γκολ και προχθές στην Αριδαία και στον α’ γύρο στην Καβάλα, αλλά πλέον έχουν κατανοήσει ότι αυτό που χρειάζονται περισσότερο είναι και να πετυχαίνουν γκολ, κάτι που δεν έχουν καταφέρει φέτος σε 11 παιχνίδια!

Στο αυριανό ματς με την Νίκη ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς, που γνωρίζει τι σημαίνει βολιώτικο ντέρμπι και δεν έχει χάσει ένα τέτοιο, αν και η αντίπαλος ήταν και τότε ανώτερη (0-0 στο Π. Μαγουλάς στις 4/12/16), έχει και πάλι να προβληματίζεται με τους παίκτες που έλειψαν στην Αριδαία, καθώς οι τραυματισμοί των Φιλίποβιτς, Γραικού και Στάμου τους καθιστούν αμφίβολους και για αύριο.

Το αυριανό ντέρμπι θα είναι το 50ο από τότε που καθιερώθηκαν επίσημα στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 οι εθνικές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι τα ντέρμπι ξεκίνησαν από πολύ πιο παλιά, με το πρώτο να γίνεται 18 Απριλίου του 1937!

Στα 49 έως τώρα ντέρμπι ο Ολυμπιακός υπερέχει σ’ αυτά της Β’ Εθνικής, ενώ η Νίκη δεν έχει χάσει αγώνα ως γηπεδούχος σε Γ’ Εθνική και Φούτμπολ Λιγκ!

Στη Β’ Εθνική και φέτος σε Σούπερ Λιγκ 2, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 14 ντέρμπι, η Νίκη 6 και 11 ήταν ισόπαλα (οι 9 ισοπαλίες ήταν με γηπεδούχο τη Νίκη), ενώ στη Φούτμπολ Λιγκ με κοινή έδρα τη Νεάπολη υπάρχει νίκη για τη Νίκη και ισοπαλία με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου