ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πήρε βαθμό, αλλά έμεινε χαμηλά

πήρε-βαθμό-αλλά-έμεινε-χαμηλά-64986

Ενα βαθμό πήρε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, που έφυγε με το 0-0 από την Αριδαία στο ματς με τον Αλμωπό, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Betsson Super League 2.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με αρκετές απουσίες και για τη νίκη κι ενώ υπάρχουν ακόμη 7 αγώνες συνεχίζει να διατηρεί τις μαθηματικές του ελπίδες, για να παραμείνει στην κατηγορία, απέχοντας πλέον 5 βαθμούς από την τελευταία ομάδα που σώζεται… καθώς χθες δεν ευνοήθηκε και η νίκη του Πιερικού στο τέλος αύξησε αυτή τη διαφορά.

Με την ισοπαλία του ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε μεν στους 21 βαθμούς αλλά παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και κάτω από τα Τρίκαλα και τον Πανσερραϊκό, την ώρα που Απόλλων Πόντου και Θεσπρωτός «ανέβηκαν» στους 29 , ενώ ο Απόλλων Λάρισας και ο Πιερικός είναι στο +5.

Ο Ολυμπιακός, που χθες για τρίτο ματς φέτος δεν δέχτηκε γκολ, προσπάθησε για κάτι καλύτερο, αλλά εκτός από την καλή ανασταλτική λειτουργία για ένα ακόμη παιχνίδι του έλειψε η δημιουργία και η καλή τελική προσπάθεια.

Με απουσίες

Με σημαντικές βασικές απουσίες στην άμυνα και 19 παίκτες, πήγε στην Αριδαία ο Ολυμπιακός, αφού έλειπαν οι τραυματίες Θωμάς Γραικός, Δημήτρης Στάμου και ο τιμωρημένος Ιγκόρ Φιλίποβιτς και έτσι υπήρξαν και αλλαγές στο αρχικό σχήμα με νέους ρόλους πιο αμυντικούς για Βερνάρδο και Κόλα. Επίσης την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός αποστολής για πειθαρχικό παράπτωμα ο Πορτογάλος Τιάγκο Νάνι.

Ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς παρέταξε χθες την αρχική 11άδα σε σχήμα 3-6-1, με τον Γκενάντι Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα έπαιξαν ο Γιώργος Παπακώστας και ο Αλκης Μαρκοπουλιώτης, στόπερ ενώ ο Κλεβί Κόλα ήταν σε θέση λίμπερο.

Ολη την δεξιά πλευρά έπαιζε ο Θοδωρής Βερνάρδος και την αριστερή επίσης ως μπακ – χαφ ο Φίλιππος Σκοπελίτης και στο χώρο του κέντρου αμυντικά χαφ ήταν ο Σαλίμ Ντιαμπί και ο Ελιστιάνο Μάνγκα. Μεσοεπιθετικά αγωνίζονταν ο Χρήστος Κουντουριώτης και ο Γιώργος Ξύδας, με προωθημένο σε θέση φορ τον Όσκαρ Σιαφά.

45λεπτο χωρίς ουσία

Χωρίς ουσιαστικές φάσεις και γκολ πέρασε το πρώτο μέρος του αγώνα στο Δημοτικό στάδιο Αριδαίας με τον Αλμωπό να ελέγχει το ματς χωρίς να απειλεί και τον Ολυμπιακό να έχει καλή ανασταλτική λειτουργία και να προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι με αντεπιθέσεις χωρίς όμως καλά τελειώματα.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ντιαμπί επιχείρησε σουτ αλλά πάνω στα σώματα των αμυνόμενων, ενώ στο 12’ Ξύδας και Κουντουριώτης συνδυάστηκαν χωρίς να τελειώσουν την προσπάθεια και στο 14’ ο Αλμωπός απείλησε με μακρινό σουτ του Ζαχαρού, που όμως εξουδετέρωσε ο Ξενοδόχοφ!

Στο 21’ σουτ του Ντιαμπί κόντραρε και κατέληξε στον γκολκίπερ Παϊτέρη και στο 24’ γυριστό του Κουντουριώτη έφυγε άουτ, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο κόρνερ στο παιχνίδι ήταν στο 33’ για τον Αλμωπό!

Στο πρώτο 45λεπτο άλλη μια «υποψία» ευκαιρίας ήρθε για τη βολιώτικη ομάδα, όταν στο 41ο λεπτό, από εκτέλεση φάουλ του Κόλα, ο Μάνγκα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ κι έτσι Αλμωπός και Ολυμπιακός πήγαν στο ημίχρονο με το 0-0…

Προσπάθησε αλλά…

Και το δεύτερο μισό του αγώνα δεν είχε γκολ και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε μόνο ένα βαθμό, που είναι μίνι ανάσα, καθώς έφτασε δυο ομάδες αλλά απέχει 5 πόντους από την παραμονή!

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε από την αρχή του δεύτερου 45λεπτου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γκολ, αλλά στο 51’ το σουτ του Ξύδα δεν δυσκόλεψε τον Παϊτέρη, ενώ στο 60’ ο Σιαφά προσπάθησε χωρίς επιτυχία να πιάσει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ξύδα.

Η βολιώτικη ομάδα κατάφερε για 45 λεπτά στο β’ μέρος να μην απειλείται, αλλά να της λείπει η δημιουργία παρ’ ότι ήλεγχε το παιχνίδι και πίεσε και στις καθυστερήσεις, αλλά ο Βερνάρδος, από θέση βολής κι εντός περιοχής, έχασε την ισορροπία του και δεν πρόλαβε να σουτάρει.

Αυτή ήταν η 6η φετινή ισοπαλία για τον Ολυμπιακό, η πρώτη με 0-0 και η δεύτερη στην ιστορία του σε ματς κόντρα στον Αλμωπό μετά από αυτή (1-1) του α’ γύρου, με τον Ολυμπιακό και έχει 14 νίκες και 8 ο Αλμωπός.

ΑΛΜΩΠΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Σκόρερ: –

Διαιτητής: Γιώργος Τάσης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: 36’ Μαρκοπουλιώτης, 51’ Ασλαμπάλογλου, 56’ Κολλαράς, 62’ Σκοπελίτης, 79’ Ντιαμπί, 83’ Μάνγκα.

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Γ. Τυριακίδης): Παϊτέρης, Παρασκευάς (78’ Πατσιαβούρας), Πρίκας (61’ Γιαλαμούδης), Σουλιώτης (18’ λ.τρ. Σέχου), Κολλαράς, Ρουσσάκης, Ασλαμπάλογλου (61’ Τριανταφυλλάκης), Ζαχαρός (77’ Κέρθι), Γιουκούδης, Ρόβας, Πέττας.

Στον πάγκο: Ντόκιτς, Ρίβας, Αδαμίδης, Μπακουτσής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Τ. Καβακάς): Ξενοδόχοφ, Βερνάρδος, Σκοπελίτης, Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Ντιαμπί (93’ Κότος), Μάνγκα, Κουντουριώτης (71’ Ντος Σάντος), Ξύδας (90’ Γκαργκαλατζίδης), Σιαφά.

Στον πάγκο: Βούγιοβιτς, Χατζής, Πέλκας, Κόμνος, Κατσούκης.

Η συνέχεια

Πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου θα αναζητήσει βαθμούς και νίκες παραμονής στα άλλα 7 ματς που απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος και μάλιστα σε διάστημα ενός μήνα.

Ο Ολυμπιακός έχει ως γηπεδούχος το Σάββατο το βολιώτικο ντέρμπι με τη Νίκη, ενώ στην 29η που είναι την Τετάρτη 6/4 υπάρχει ρεπό για τους ερυθρόλευκους, όταν και θα κοντραριστούν Θεσπρωτός-Απόλλων Λάρισας και Πιερικός-Πανσερραϊκός, ενώ Καβάλα και Απόλλων Πόντου θα παίξουν με ΑΕΛ και Βέροια. Ο Ολυμπιακός για να ελπίζει θέλει σίγουρα τα τρίποντα στον Βόλο με Τρίκαλα και Απόλλωνα Λάρισας, αλλά και στο εξ αναβολής παιχνίδι από την 23η αγωνιστική με τον Πιερικό στην Κατερίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου