ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται

να-σώσει-οτιδήποτε-αν-σώζεται-70316

Να αφήσει πίσω του τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και να ξεπεράσει τα αγωνιστικά του προβλήματα, τις αυξημένες απουσίες, την κούραση και την κακή ψυχολογία, θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου, που δίνει σήμερα τον υπέρ πάντων αγώνα σήμερα με τον Αλμωπό στην Αριδαία (15.00) για την 27η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2, προκειμένου να σώσει … οτιδήποτε αν σώζεται.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Μπορεί μαθηματικά να μην έχει χαθεί τίποτα, αν και η ομάδα εξακολουθεί να είναι στην προτελευταία θέση, πετώντας τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν να βγει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά η εικόνα της στα δύο τελευταία ματς με Απόλλωνα Πόντου και Καβάλα ήταν τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Αυτά τα δεδομένα μόνο οι ποδοσφαιριστές έχουν τη δυνατότητα να τα ανατρέψουν, με τον Τίμο Καβακά, που ως προπονητής έχει συναντήσει δύο φορές τον Αλμωπό Αριδαίας ως τεχνικός των Γιαννιτσών (σ.σ. για τη Γ’ Εθνική έχει μία ισοπαλία στις 24/01/19 στο Αλμωπός Αριδαίας-Γιαννιτσά με 0-0 και μία νίκη στις 14/04/19 στο Γιαννιτσά-Αλμωπός Αριδαίας 2-1), να τους ζητά να πιστέψουν στον εαυτό τους πρώτα απ’ όλα, ώστε να αποδείξουν στην πράξη ότι μόνο ξεγραμμένοι δεν είναι.

Βέβαια, αρνητικό είναι ότι στην Αριδαία οι ερυθρόλευκοι έχουν πάει «πληγωμένοι» στην άμυνα, αφού δεν είναι μόνο ο δηλωμένος να εκτίσει ποινή λόγω καρτών Φιλίποβιτς, που θα απουσιάσει, αλλά και οι τραυματίες Στάμου και Γραικός.

Ο πρώτος (σ.σ. Στάμου) έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 23ο λεπτό του αγώνα της περασμένης Κυριακής με την Καβάλα, λόγω προβλήματος στον δικέφαλο, ενώ ο δεύτερος (σ.σ. Γραικός) έχει μια μικρή θλάση στη γάμπα, που τον αναγκάζει να μείνει στον Βόλο, ελπίζοντας ότι θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ντέρμπι με τη Νίκη.

Τραυματίας εδώ και αρκετό καιρό είναι και ο Κόκας κι αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο έτερος κλασικός αριστερός μπακ Μανάφοφ, χωρίς να δηλώνεται τραυματίας, μένει εκτός αποστολής συνεχώς, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Σκοπελίτης (σ.σ. δηλώνει έτοιμος ν’ αγωνιστεί, αν και οι πληροφορίες τον έφεραν αρχικά ως αμφίβολο) θα επιστρέψει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στο αριστερό άκρο της άμυνας από τον άξονα της μεσαίας γραμμής, εφόσον ο Παπακώστας, που ξεκίνησε ως αριστερός μπακ με την Καβάλα, ουσιαστικά είναι η μόνη λύση, για να παίξει δίπλα στον Μαρκοπουλιώτη στο κέντρο της άμυνας. Εκτός κι αν ο Τίμος Καβακάς, που επέκρινε τον Παπακώστα στις δηλώσεις του για την απόδοσή του την περασμένη Κυριακή, κάνει την έκπληξη και χρησιμοποιήσει εκεί κάποιον εκ των αμυντικών μέσων Μάνγκα ή Ντιαμπί.

Με βάση όλα τα παραπάνω επιστρατεύτηκαν, για να μπουν στην αποστολή ο κεντρικός αμυντικός Κόμνος και ο δεξιός οπισθοφύλακας Πέλκας, δύο ποδοσφαιριστές, που καλύπτουν τις θέσεις που υπάρχει λειψανδρία, δηλαδή του στόπερ και του δεξιού μπακ, και τις τελευταίες αγωνιστικές έπαιρναν χρόνο συμμετοχής με την Κ19 του συλλόγου.

Η αποστολή

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου για το σημερινό παιχνίδι (15.00) με τον Αλμωπό στην Αριδαία, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2, ολοκληρώθηκε χθες και οι 20 ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι οι εξής: Ξενοδόχοβ, Βούγιοβιτς, Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Κόμνος, Πέλκας, Σκοπελίτης, Κόλα, Μάνγκα, Ντιαμπί, Κότος, Ντος Σάντος, Χατζής, Κατσούκης, Κουντουριώτης, Ξύδας, Νάνι, Βερνάρδος, Γκαργκαλατζίδης, Σιαφά.

Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Φιλίποβιτς, οι τραυματίες Στάμου, Γραικός, Κόκας καθώς και οι Κωνσταντίνου, Μανάφοφ, Ασαμόα, Φουρίκης και Ρηγόπουλος.

Στο +11 ο Αλμωπός

Ο γηπεδούχος Αλμωπός βρίσκεται στο +11 αυτή τη στιγμή από τον Ολυμπιακό Βόλου, έχοντας φτάσει στους 31 βαθμούς. Στο ματς του πρώτου γύρου η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη σόκαρε τους ερυθρόλευκους στο 88’ με το γκολ της χρονιάς, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με φοβερό μακρινό ψαλιδάκι του Ρόβα, δεύτερου σκόρερ του πρωταθλήματος με 16 τέρματα, και στερώντας τους δύο πολύτιμους βαθμούς.

Από τους 31 βαθμούς του ο Αλμωπός έχει κατακτήσει τους 18 στην έδρα του με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, έχοντας συντελεστή τερμάτων ως γηπεδούχος 15-11. Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου επιβάλλεται σήμερα να αποφύγει την 7η ήττα μακριά από το «σπίτι» του, παίρνοντας είτε την 4η ισοπαλία του ως φιλοξενούμενος είτε την 3η νίκη του.

Ο διαιτητής

Το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αλμωπό στην Αριδαία θα διευθύνει ο Γιώργος Τάσης από την ΕΠΣ Ηπείρου, έχοντας βοηθούς τον Θανάση Μποζατζίδη και τον Νίκο Τυριακίδη από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής είναι ο Γιώργος Μελτζανίδης από την ΕΠΣ Ημαθίας και παρατηρητής του αγώνα ο Σερραίος Γιώργος Φωτιάδης.

Ο Τάσης έχει συναντήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στις 4/4/21 στην εντός έδρας ήττα από τη Βέροια με 0-1 για τη Football League.

Ανακοίνωση

του Αλμωπού

Για το σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου ο Αλμωπός Αριδαίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Τον Ολυμπιακό Βόλου υποδέχεται η ομάδα μας στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Superleague 2. Η ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας Λουτρά Πόζαρ καλεί όλο τον φίλαθλο κόσμο της Αλμωπίας και της Πέλλας να δώσει βροντερό παρών και να στηρίξει την ομάδα μας!

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Τα εκδοτήρια του Σταδίου και οι Θύρες θα ανοίξουν μία (1) ώρα πριν τον αγώνα.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Για την είσοδο σε όλες τις θύρες του γηπέδου θα είναι απαραίτητη η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης το τελευταίο εξάμηνο ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ (ταυτότητα).

Για την είσοδο ανηλίκων 13-17 ετών, η είσοδος θα επιτρέπεται με τη βεβαίωση αρνητικού PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών, ενώ για τους κάτω των 12 ετών με αρνητικό self-test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα».

Τέσσερα διπλά σε 13 ματς στην Αριδαία

Στην προϊστορία των αγώνων μεταξύ των δύο σημερινών αντιπάλων, η πρώτη ισοπαλία σε πρωτάθλημα ήρθε τη φετινή αγωνιστική περίοδο με το 1-1 της Νεάπολης στον πρώτο γύρο.

Ειδικά όμως στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στην Αριδαία, οι ερυθρόλευκοι έχουν καταγράψει σε Β’, Γ’ Εθνική και Κύπελλο 8 ήττες, 4 διπλά και μία ισοπαλία. Πάντως, στα δύο τελευταία τους παιχνίδι στην κωμόπολη της Πέλλας, o Ολυμπιακός έχει περάσει με το διπλό, ενώ ή τελευταία του ήττα είναι το 1996.

Αναλυτικά οι αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν με γηπεδούχο τον Αλμωπό:

1975-76: Αλμωπός-Ολυμπιακός 2-1 (Β’)

1976-77: Αλμωπός-Ολυμπιακός 2-0 (Β’)

1977-78: Αλμωπός-Ολυμπιακός 2-1 (Β’)

8/11/78: Αλμωπός-Ολυμπιακός 3-0 (Κύπ.)

1978-79: Αλμωπός-Ολυμπιακός 0-1 (Β’)

1979-80: Αλμωπός-Ολυμπιακός 2-0 (Β’)

1980-81: Αλμωπός-Ολυμπιακός 2-0 (Β’)

1981-82: Αλμωπός-Ολυμπιακός 0-1 (Β’)

5/3/95: Αλμωπός-Ολυμπιακός 3-0 (Γ’)

3/9/95: Αλμωπός-Ολυμπιακός 3-3 (Κύπ.)

25/2/96: Αλμωπός-Ολυμπιακός 5-1 (Γ’)

16/3/97: Αλμωπός-Ολυμπιακός 0-3 (Γ’)

14/4/21: Αλμωπός-Ολυμπιακός 0-1 (FL).

Ξεχωρίζει το Ξάνθη-ΑΕΛ

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η Σούπερ Λίγκα 2 με την εμβόλιμη σήμερα 27η αγωνιστική. Στις σημαντικότερες αναμετρήσεις συγκαταλέγονται το Βέροια-ΠΟΤ Ηρακλής και το Ξάνθη-ΑΕΛ στον Βόρειο Όμιλο, ενώ στον Νότιο ο πρωτοπόρος Λεβαδειακός φιλοξενείται από τη Ρόδο.

Υπενθυμίζεται ότι αναβλήθηκαν τα ματς Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Β’ και ΑΕΚ Β’-Καλλιθέα, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελπίδων.

Αναλυτικά, το σημερινό πρόγραμμα και οι διαιτητές των παιχνιδιών έχουν ως εξής:

Βόρειος (1ος) όμιλος (15.00)

Βέροια-ΠΟΤ Ηρακλής

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Φωτόπουλος, Νιδριώτης (Αθηνών)

4ος: Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας)

Αλμωπός-Ολυμπιακός Βόλου

Διαιτητής: Τάσσης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Μποζατζίδης, Τυριακίδης (Μακεδονίας)

4ος: Μελτζανίδης (Ημαθίας)

Καβάλα-ΠΑΟΚ Β’

Διαιτητής: Δραγάτης (Ανατ. Αττικής)

Βοηθοί: Νίκζας (Λάρισας), Αναστασιάδης (Σέρρων)

4ος: Μπούμπας (Ηπείρου)

Θεσπρωτός-Τρίκαλα

Διαιτητής: Μέγας (Πιερίας)

Βοηθοί: Μηνούδης (Πιερίας), Χριστοδούλου (Ημαθίας)

4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Πιερικός-Απόλλων Λάρισας

Διαιτητής: Κακουλίδης (Θράκης)

Βοηθοί: Τοροσιάδης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Φλώρινας)

4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Απόλλων Πόντου-Πανσερραϊκός

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)

Βοηθοί: Ζήρδας (Αθηνών), Τζιώτζιος (Θράκης)

4ος: Τακίδης (Κιλκίς)

Ξάνθη-ΑΕΛ (15.30)

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Αϊνάλης (Μακεδονίας)

4ος: Αναστασόπουλος (Χαλκιδικής)

Ρεπό: Νίκη Βόλου

Νότιος (2ος) όμιλος (15.00)

Κηφισιά-Αιγάλεω

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών)

Βοηθοί: Κολλιάκος (Αθηνών), Γεωργακόπουλος (Πειραιά)

4ος: Καδδάς (Αχαΐας)

Ρόδος-Λεβαδειακός

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Βασιλόπουλος (Έβρου)

4ος: Τσουκαλάς (Αθηνών)

Καλαμάτα-Ο.Φ. Ιεράπετρας (14.00)

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Βεργέτης (Αργολίδας), Κύριος (Αρκαδίας)

4ος: Ρηγόπουλος (Ηλείας)

Α.Ε. Καραϊσκάκης-Χανιά (14.00)

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Δίπλαρης (Καρδίτσας), Οικόνομου (Δυτ. Αττικής)

4ος: Μπαΐλης (Πρέβεζας/Λευκάδας)

Παναθηναϊκός Β’-Ζάκυνθος (14.00)

Διαιτητής: Πατεμτζής (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Αρμακώλας (Κυκλάδων), Ψύλλος (Λέσβου)

4ος: Καλαντζής (Θεσσαλίας)

Επισκοπή-Ηρόδοτος

Διαιτητής: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Αραβίδης (Αθηνών), Πλακάς (Δυτ. Αττικής)

4ος: Αλαμπέης (Αθηνών)

Εργοτέλης-Διαγόρας (18.00)

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

Βοηθοί: Σινιοράκης, Αναστασάκης (Χανίων)

4ος: Κουκουράκης (Χανίων)

Ρεπό: Αστέρας Βλαχιώτη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου