ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με προβληματισμό …αλλά και ελπίδα!

με-προβληματισμό-αλλά-και-ελπίδα-80180

Νέο προβληματισμό έφερε η προχθεσινή 13η φετινή ήττα που γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου, χάνοντας εκτός έδρας σε εξ αναβολής ματς από έναν μέτριο Απόλλωνα Πόντου και την ευκαιρία να ανεβεί πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μάλιστα, με το «τρίποντο» αυτό οι νικητές ανέβηκαν στη 10η θέση της κατάταξης στη Super League 2, ενώ στον αντίποδα οι ερυθρόλευκοι παραμένουν προτελευταίοι (μαζί με τα Τρίκαλα) και το έργο της παραμονής φαίνεται να δυσχεραίνει, αν και η μικρή διαφορά από ομάδες που είναι σε θέση παραμονής δίνει ελπίδες!

Πάντως οι ελπίδες δεν θα υπάρξουν με εμφανίσεις, όπως η προχθεσινή, αφού ο Ολυμπιακός Βόλου σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι, δεν έδειξε ότι διεκδικεί κάτι και ήταν κακός και κατώτερος των περιστάσεων, πετώντας στα σκουπίδια ένα πλεονέκτημα που είχε με λιγότερα παιχνίδια.

Πλέον ο Ολυμπιακός πρέπει να σταθεί ξανά όρθιος και να βρει τη δύναμη για νίκες ξεκινώντας από την Κυριακή, όταν και θα υποδεχτεί την Καβάλα…

Ο Ολυμπιακός παίζοντας και στο παρελθόν με την Καβάλα έχει 18 νίκες, 13 ισοπαλίες και 16 ήττες, αλλά μια νίκη την Κυριακή με τη βοήθεια και του κόσμου στη Νεάπολη θα του ανανεώσει τις ελπίδες για παραμονή…

Με τις ελπίδες του Ολυμπιακού Βόλου να μειώνονται όσο περνούν τα παιχνίδια το Σαββατοκύριακο από την 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League 2, η βολιώτικη ομάδα θα περιμένει και πάλι εκτός από τη νίκη της και στραβοπατήματα άλλων και ειδικότερα από τα ματς Πανσερραϊκός-Βέροια, Απόλλων Λάρισας-Αναγέννηση Καρδίτσας για τους γηπεδούχους και για τους φιλοξενούμενους στα ΑΕΛ-Πιερικός και ΠΑΟΚ Β’-Θεσπρωτός.

Το ίδιο θα ισχύσει και την άλλη Τετάρτη 30/3, όταν ο Ολυμπιακός Βόλου στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής θα παίξει στην Αριδαία και θα περιμένει ευνοϊκά γι’ αυτόν αποτελέσματα στις «μονομαχίες» Θεσπρωτός-Τρίκαλα, Πιερικός-Απόλλων Λάρισας και Απόλλων Πόντου-Πανσερραϊκός.

Βέβαια αυτό που προέχει για τον Ολυμπιακό είναι οι δικές του νίκες, καθώς με την πάροδο του χρόνου και των αγωνιστικών τα περιθώρια θα «στενεύουν» και από τον Απρίλιο έως το φινάλε την 1η Μαΐου η ομάδα σε διάστημα λιγότερο από 30 μέρες θα έχει ένα ρεπό και 7 παιχνίδια, που θα είναι:

*28η αγωνιστική (3/4):

Ολυμπιακός-Νίκη

*29η αγωνιστική (Τετάρτη 6/4) :

Ολυμπιακός Βόλου ΡΕΠΟ

*30η αγωνιστική (10/4):

ΠΑΟΚ Β’-Ολυμπιακός Βόλου

*31η αγωνιστική (Τετάρτη 13/4):

Ολυμπιακός Βόλου-Τρίκαλα

*32η αγωνιστική (17/4):

ΑΕ Λάρισας-Ολυμπιακός Βόλου

*23η αγωνιστική*: εξ αναβολής

(Τετάρτη 20/4):

Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου

*33η αγωνιστική (Τετάρτη 27/4):

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας

*34η αγωνιστική (1/5):

ΟΣΦΠ Β’-Ολυμπιακός Βόλου

Σίγουρα το πρόγραμμα είναι βαρύ και μπορεί να φέρει κούραση στους ερυθρόλευκους, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία, αφού το ίδιο είναι και για άλλες ομάδες με μικρότερο μάλιστα ρόστερ… αλλά εκ των αποτελεσμάτων καλύτερο!

Στον Ολυμπιακό Βόλου έως τώρα, σε 23 αγώνες του πρωταθλήματος της Super League 2 και με τέσσερις προπονητές (Βαζάκας, Καγιέχα, Βούζας, Καβακάς) χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 35 παίκτες, εκ των οποίων οι 9 έχουν αποχωρήσει και οι 10 έπαιξαν από τον Γενάρη και μετά!

Μέχρι τώρα μόνον ο Θοδωρής Βερνάρδος έπαιξε και στα 23 ματς και μόνο σε ένα πέρασε ως αλλαγή (έχει παίξει 1908 λεπτά), ενώ σε 22 αναμετρήσεις αγωνίστηκαν ο Φίλιππος Σκοπελίτης (1925’) και ο Χρήστος Κουντουριώτης (1523’).

Αναστασόπουλος στη Νεάπολη

Την αναμέτρηση Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα της 26ης αγωνιστικής της Betsson Super League 2, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 14:45, στο γήπεδο της Νεάπολης, θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος από τον σύνδεσμο Χαλκιδικής που δεν έχει σφυρίξει ξανά σε παιχνίδι του Ολυμπιακού. Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Θανάσης Μαλανδρής (Χαλκιδικής) και Νίκος Τοροσιάδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Λάμπρου από την Εύβοια.

Ντέρμπι Κ-20

Το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Νέων Κ-20 της Super League 2. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο στο γήπεδο του Μαγνησιακού με ώρα έναρξης τις 12:45. Για τον ίδιο όμιλο μεθαύριο Κυριακή στο γήπεδο Μακρυχωρίου Καρδίτσας (15:30) θα γίνει το ματς Αναγέννηση Καρδίτσας-Τρίκαλα. Ρεπό έχει ο Λεβαδειακός.

Εμειναν στο 1-1 ΠΑΟΚ Β’ και Πιερικός

Σε εξ αναβολής παιχνίδι από την 24η αγωνιστική της Super League 2 χθες στο γήπεδο Μακεδονικού στη Θεσσαλονίκη ΠΑΟΚ Β’ και Πιερικός έμειναν στο 1-1.

Ο Πιερικός προηγήθηκε στο 2’ με τον Παπαδόπουλο και στο 11’ ισοφάρισε με τον Τζίμα ο ΠΑΟΚ, που στο 84’ είχε δοκάρι με τον Γαϊτανίδη!

Με την ισοπαλία οι γηπεδούχοι έφτασαν στους 33 βαθμούς και είναι έβδομοι, ενώ η ομάδα της Κατερίνης έχει πλέον σε 23 αγώνες ισάριθμους πόντους με την 8η ισοπαλία της, τρεις περισσότερους δηλαδή από τον Ολυμπιακό Βόλου, ευρισκόμενη στην 13η θέση.

Δικαίωση Λεβαδειακού και -3 η Καλαμάτα!

Τεράστιας σημασίας απόφαση έλαβε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ σε σχέση με το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2.

Το Δευτεροβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο, που απαρτίζεται από τρεις εν ενεργεία εφέτες δικαστές, δικαίωσε τον Λεβαδειακό, κάνοντας δεκτή την προσφυγή του για τις ληγμένες κάρτες Υγείας της Καλαμάτας!

Η ΕΠΟ, λοιπόν, εξαφάνισε την πρωτόδικη απόφαση, κατακύρωσε το ματς με 3-0 υπέρ του Λεβαδειακού, αφαίρεσε 3 βαθμούς από τη Μαύρη Θύελλα και την τιμώρησε με πρόστιμο 8.000 ευρώ.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο Λεβαδειακός ανεβαίνει στους 50 βαθμούς και η Καλαμάτα… κατρακυλά στους 41 και ουσιαστικά μένει εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου