ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πισωγύρισμα για τον Ολυμπιακό Βόλου

πισωγύρισμα-για-τον-ολυμπιακό-βόλου-83287

Τη 13η φετινή του ήττα γνώρισε χθες ο κακός Ολυμπιακός Βόλου, χάνοντας 1-0 εκτός έδρας από τον μέτριο Απόλλωνα Πόντου και παρέμεινε σε θέση υποβιβασμού, μετά από ένα παιχνίδι που μπορούσε με νίκη να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά δεν το έδειξε αυτό ποτέ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στο γήπεδο του Μακεδονικού ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν κατώτερος των περιστάσεων, φεύγοντας με ήττα από τη Θεσσαλονίκη και από το εξ αναβολής ματς της 21ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Betsson Super League 2.

Η χθεσινή ήττα φέρνει ξανά προβληματισμό στους «ερυθρόλευκους», που έκαναν ένα πισωγύρισμα και δεν έδειξαν ομάδα που μάχεται, για να κερδίσει παραμονή στην κατηγορία και μάλιστα σε παιχνίδι που δεν το κέρδισε ένας μέτριος Απόλλων, αλλά το έχασε ο ίδιος ο κάτω του μετρίου Ολυμπιακός!

Στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι έβλεπαν πιο εύκολο το ματς απέναντι σ’ έναν Απόλλωνα που βρέθηκε για τον αγώνα μόνον με 15 παίκτες, αλλά στο γήπεδο αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος. Μάλιστα στην πρώτη της φάση η ομάδα του Δ. Καλαϊτζίδη είχε δοκάρι και στη δεύτερη, στο 44’, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Γκαμπονέζο Κουακού να κάνει το 1-0, κάτι που δεν άλλαξε έως το τέλος.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε να υστερεί σε ταχύτητα, να μην έχει το πάθος που είχε σε προηγούμενα ματς, ενώ και πάλι παρουσιάστηκε το φαινόμενο του εύκολου λάθους ακόμη και σε κοντινές πάσες.

Ίδιο και χειρότερο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο μισό του αγώνα με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και φυσιολογικά να μετρά την 13η ήττα.

Με απουσίες

Με δυο απουσίες πήγε στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός, αφού ο Όσκαρ Σιαφά είναι εκτός Ελλάδος έχοντας υποχρεώσεις με την εθνική της Ισημερινής Γουϊνέας, ενώ και ο Γιώργος Ξύδας μετέβη στη Χίο και δεν ακολούθησε την αποστολή, αφού γέννησε η γυναίκα του.

Έτσι ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς παρέταξε χθες την αρχική 11άδα με τον Γκενάντι Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα έπαιξαν ο Θωμάς Γραικός δεξιά, ο Φίλιππος Σκοπελίτης αριστερά, ενώ το δίδυμο στόπερ αποτέλεσαν ο Δημήτρης Στάμου και ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς.

Στο κέντρο αμυντικά χαφ ήταν ο Σαλίμ Ντιαμπί και ο Κλεβί Κόλα (από το 40’ στη θέση του πέρασε ο Μάνγκα), πλάγια μεσοεπιθετικά αγωνίζονταν ο Χρήστος Κουντουριώτης και ο Θοδωρής Βερνάρδος, ενώ ο Αλέξις Ντος Σάντος έπαιζε πίσω από τον προωθημένο σε θέση φορ Αλέξανδρο Γκαργκαλατζίδη.

Ο Απόλλων Πόντου να σημειωθεί ότι εκτός από τις βέβαιες απουσίες των Αμαραντίδη, Ι. Καλαϊτζίδη, Σουντουρά, τελικά είχε κι αυτές των Ρούνεϊ Βανκεβάι και Ενομό, που δηλώνοντας ως αμφίβολοι.

Δύο ευκαιρίες, ένα γκολ!

Πιο δύσκολο απ’ ό,τι υπολόγιζαν ήταν το πρώτο 45λεπτο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν ήταν όμως το ίδιο καλός, όπως σε προηγούμενα ματς κι ενώ στην Ηγουμενίτσα είχε καταφέρει να σκοράρει στο 44’, χθες στο ίδιο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Η ομάδα της Καλαμαριάς στο πρώτο ημίχρονο κέρδισε το πρώτο κόρνερ στο 37’, αλλά δημιούργησε δυο ευκαιρίες στις οποίες είχε δοκάρι και γκολ!

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πάντως απείλησε πρώτος, όταν στο 10’ φάουλ από τον Κουντουριώτη έφυγε άουτ, όπως έγινε και στο 13’ με τον ίδιο παίκτη που σούταρε από καλή θέση στην κίνηση…

Στο 22’ το σουτ του Αμπουντού Νασέρ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχοφ, ενώ στο 44’ μετά από αδράνεια στη βολιώτικη άμυνα βρέθηκε αφύλακτος ο Μίσι Μέζου Γκαετάν Κουακού από την Γκαμπόν και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για τον Απόλλωνα Πόντου!

Ιδιο σκηνικό, 13η ήττα

Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Νίκο Χατζή στη θέση του Γάλλου Ντος Σάντος, αλλά δεν έδειξε βελτίωση και για 20 λεπτά δεν κατάφερε να κάνει φάση εκτός από ένα σουτ του Γκαργκαλατζίδη στο 50’, που δεν ανησύχησε τον Πίτκα. Μάλιστα ο Τίμος Καβακάς, μη βλέποντας κάτι καλύτερο, άφησε τον Χατζή μόνο 30 λεπτά στο ματς κάνοντας αλλαγή στην αλλαγή!

Ο Ολυμπιακός είχε μεν μια άκαρπη υπεροχή, κέρδιζε κάποια φάουλ μακριά από την αντίπαλη εστία, ενώ μετά από ένα κόρνερ στο 67’ μια κεφαλιά του Στάμου, επίσης δεν ήταν απειλητική για την αντίπαλη εστία.

Έως το τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε ότι μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι, έχοντας στο 89’ ένα αδύναμο σουτ του Βερνάρδου και στις καθυστερήσεις μετά από φάουλ του Σκοπελίτη έδιωξαν οι αμυντικοί και νέα σέντρα δεν ανησύχησε τον Πίτκα.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Σκόρερ: 44’ Κουακού

Διαιτητής: Μάχη Τσιοφλίκη (Λάρισας)

Κίτρινες κάρτες: 38’ Νασέρ, 43’ Φιλίποβιτς

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δ. Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Μαλουμαντσοκό, Ιντζίδης, Αμπουντού Νασέρ, Παπαϊωάννου, Λουφάκης (82’ Εσαλό), Καλογέρης, Κουακού, Φράγκος, Ελέ

Στον πάγκο: Σιαματάς, Τσιμίκας, Ξιφιλίνος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ( Τ. Καβακάς): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Σκοπελίτης, Στάμου, Φιλίποβιτς, Ντιαμπί (76’ Κατσούκης), Κόλα (40’ Μάνγκα), Κουντουριώτης (81’ Κότος), Ντος Σάντος (46’ Χατζής – 76’ Μαρκοπουλιώτης), Βερνάρδος, Γκαργκαλατζίδης.

Στον πάγκο: Βούγιοβιτς, Ασαμόα, Νάνι, Παπακώστας.

Σήμερα ΠΑΟΚ Β’-Πιερικός

Σήμερα (24/3), στο ίδιο γήπεδο που αγωνίστηκε χθες ο Ολυμπιακός θα παίξουν ΠΑΟΚ Β’ – Πιερικός σε άλλο εξ αναβολής παιχνίδι από την 24η αγωνιστική.

Η 26η αγωνιστική

Με τις ελπίδες του Ολυμπιακού Βόλου να μειώνονται όσο περνούν τα παιχνίδια το Σαββατοκύριακο θα γίνει η 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League 2, με το εξής πρόγραμμα:

Βόρειος όμιλος

Σάββατο 26/3

14:45 ΑΟ Τρίκαλα-ΑΟ Ξάνθη

14:45 Νίκη Βόλου-Αλμωπός Αριδαίας

17:00 Πανσερραϊκός-ΝΠΣ Βέροια (ΕΡΤ3)

Κυριακή 27/3

14:45 ΑΕΛ-Πιερικός

14:45 Απόλλων Λάρισας-Αναγέννηση Καρδίτσας

14:45 ΠΑΟΚ Β-Θεσπρωτός (ERTSPORTS)

14:45 Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα

Ρεπό: ΠΟΤ Ηρακλής

  • Ο αγώνας ΟΣΦΠ Β-Απόλλων Πόντου αναβάλλεται λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ Β στις Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Ελπίδων.

Ντέρμπι Κ-20

Το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Νέων Κ-20 της Super League 2. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου στο γήπεδο του Μαγνησιακού με ώρα έναρξης τις 12:45. Για τον ίδιο όμιλο την Κυριακή 27 Μαρτίου στο γήπεδο Μακρυχωρίου Καρδίτσας (15:30) θα γίνει το ματς Αναγέννηση Καρδίτσας-Τρίκαλα. Ρεπό έχει ο Λεβαδειακός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου