Σε νέο κύκλο… αποκατάστασης

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-10, 13:14:58
Σε νέο κύκλο… αποκατάστασης

Ο Ολυμπιακός πιέζει και περιμένει δεσμεύσεις και αποφάσεις

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηνέλης

Σε νέο  κύκλο  για  την  αποκατάστασή  του  έχει  μπει  πλέον   ο Ολυμπιακός Βόλου  14  ημέρες  πριν  την  εκδίκαση της  προσφυγής  του στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, θέλοντας   μέχρι  τότε να έχει υπάρξει προεργασία  απόφασης ακόμη  κι  αν  αυτό  είναι προϊόν  διαπραγμάτευσης  ή συναλλαγής  πάντα  για το καλό  του Βόλου!

Στόχος των ανθρώπων του Ολυμπιακού ακόμη και τώρα που μεσολαβούν γιορτές είναι να μην επαναπαυθεί σε υποσχέσεις αλλά να ζητήσει δεσμεύσεις και κυρίως αποφάσεις αποκατάστασης για να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει!

Το τελευταία 20ημερο έχουν γίνει συναντήσεις και συζητήσεις με αθλητικούς και πολιτικούς παράγοντες, ο Ολυμπιακός δεν έχει κάτι επίσημο στα χέρια του που να… πιστοποιεί αποκατάσταση και επαναφορά…

Τα σπουδαία για τον Ολυμπιακό Βόλου πάντως θα είναι στις 24 του Απρίλη, όταν θα συζητηθεί στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή των «ερυθρολεύκων» κατά της ίδιας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που δεν εφάρμοσε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να λάβει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης μετά τις επαφές που έγιναν σχεδιάζει τις κινήσεις που πρόκειται να γίνουν και που μπορεί να αφορούν ακόμη αλλαγές στο Μ.Κ. καθώς και από εκεί μπορεί να κριθεί το μέλλον του συλλόγου.

Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ από την πλευρά του προετοιμάζεται για τις δύο δικαστικές υποθέσεις που υπάρχουν για τον Ολυμπιακό Βόλου μέσα στον Απρίλιο, στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στις 24/4 και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στις 26 του μήνα.

Παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο αν το Διαιτητικό Δικαστήριο θα πάρει τη γενναία απόφαση να δικαιώσει τον Ολυμπιακό Βόλου, εφαρμόζοντας την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της 10ης Αυγούστου 2011 (παραμονή στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς). Περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να δικαιωθεί η ομάδα στο Διοικητικό Εφετείο και να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν επανεξέτασε τον φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου.

Η βολιώτικη ΠΑΕ περιμένει άμεσα να υπάρξει μια απόφαση που θα αποκαθιστά τον Ολυμπιακό στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η ΠΑΕ να καταθέσει πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ, ζητώντας πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός Βόλου πιστεύει θα πρέπει η ομάδα να εξασφαλίσει και αδειοδότηση από την ΕΠΟ.

Βέβαια το ότι ακούγεται ότι ο Ολυμπιακός έχει έτοιμο φάκελο είναι εκτός πραγματικότητας καθώς το 8μηνο «απουσίας» άφησε πολύ πίσω την ομάδα… ως ΠΑΕ, σε σημείο που για κάποιους δεν υφίσταται (!) και για άλλους είναι ομάδα που δεν έχει δικαίωμα κατάθεσης φακέλου (ως μη επαγγελματική), κάτι που όμως έγινε ως κίνηση από την Καβάλα.

Επίσης πρόσφατα λέχθηκε και για ολική αλλαγή στο μετοχικό σχήμα, δίνοντας το μήνυμα πως κάποιοι δεν πείστηκαν ποτέ για αλλαγές που έγιναν!

Πάντως από τη στιγμή που η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι η μόνη αρχή για να αποφασίζει για τις ΠΑΕ και να επιβάλει ποινές, στον Ολυμπιακό Βόλου πιέζουν την ΕΠΟ να πάρει απόφαση και να άρει την αδικία που υπέστη η βολιώτικη ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι.

Η ΕΠΟ, ωστόσο, μπορεί και με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να δικαιώσει τον Ολυμπιακό Βόλου, εφαρμόζοντας το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως μέσα σ’ ένα μεσημέρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ, δια περιφοράς, αποφάσισε να αφήσει όλους τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ελεύθερους, χωρίς κανείς να μπορεί να προσβάλει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ακόμη βάσει του νόμου οι ομάδες που για οποιοδήποτε λόγο δεν αγωνίζονται σε επαγγελματική κατηγορία χάνουν την επαγγελματική τους ιδιότητα μετά την πάροδο 30 μηνών. Το υπουργείο Πολιτισμού ήθελε, μέσω του νέου αθλητικού νόμου, οι ΠΑΕ να χάνουν την επαγγελματική τους ιδιότητα μετά από 12 μήνες. Τελικά, δεν υπήρξε αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο και η εξέλιξη αυτή θεωρείται θετική για τον Ολυμπιακό Βόλου, εν όψει και της προσπάθειας που κάνει για την επάνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Αυτή τη στιγμή, παρότι το βολιώτικο συγκρότημα δεν αγωνίζεται σε κανένα επαγγελματικό πρωτάθλημα παραμένει ΠΑΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ως γνωστόν οι «ερυθρόλευκοι» δεν παίζουν πουθενά όχι με απόφαση αρμόδιου αθλητικού δικαστηρίου, αλλά επειδή δεν πήραν το πιστοποιητικό συμμετοχής από μία κρατική επιτροπή, όπως είναι η περιβόητη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο Ολυμπιακός πάντως μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η χώρα βαδίζει προς εκλογές και να πιέσει στην κατεύθυνση αλλαγής της πολιτικής απόφασης, πριν στηθούν οι κάλπες χρειάζεται μια θετική απόφαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, προκειμένου να δρομολογηθούν οι κινήσεις επιστροφής της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=