ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο «αύριο»… το βλέμμα του Ολυμπιακού Βόλου

στο-αύριο-το-βλέμμα-του-ολυμπιακού-86615

Το αύριο κοιτάζει πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου που μετά την ισοπαλία (1-1) στην Ηγουμενίτσα τώρα εστιάζει την προσοχή του στο εξ αναβολής παιχνίδι που έχει αύριο στη Θεσσαλονίκη με τον Απόλλωνα Πόντου καθώς με νίκη μπορεί να περάσει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός έχει πιο πάνω στη βαθμολογία τους Θεσπρωτό (25 β.), Απόλλωνα Λάρισας (23), Απόλλωνα Πόντου (23), Πιερικό (22), Πανσερραϊκό (21) που όλοι – πλην του Πιερικού – έχουν ματς περισσότερο από τη βολιώτικη ομάδα, που είναι στους 20 βαθμούς «φτάνοντας» τα Τρίκαλα, που έχουν δύο ματς περισσότερα και πιο κάτω έχει μείνει η Καβάλα (16 β.) που στην επόμενη 26η αγωνιστική θα αγωνιστεί στον Βόλο!

Πριν την 26η όμως ο Ολυμπιακός Βόλου έχει να δώσει αύριο Τετάρτη 23/3 χρωστούμενο ματς από την 21η αγωνιστική και θα παίξει στο γήπεδο του Μακεδονικού, στη Θεσσαλονίκη (15:00) με τον Απόλλωνα Πόντου, ενώ την Πέμπτη 24/3, στο ίδιο γήπεδο θα παίξουν και ΠΑΟΚ Β’-Πιερικός παιχνίδι απο την 24η αγωνιστική.

Στον Ολυμπιακό Βόλου παρά την ατυχία στην Ηγουμενίτσα (ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τον Θεσπρωτό) αισιοδοξούν πως αύριο στο πρώτο από τα 10 ματς που του απομένουν στην προσπάθεια του να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη για να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία… αν έχουν το ίδιο πάθος θα είναι νικητές.

Ο Ολυμπιακός με τον χειρότερο απολογισμό στην έδρα του, όπου πάντως τον Μάρτιο έκανε δυο σημαντικές νίκες, θα επιδιώξει αύριο την πρώτη εκτός έδρας νίκη στον β’ γύρο του πρωταθλήματος, έχοντας δείξει τελευταία ότι έχει βελτιωθεί ως ομάδα και κυρίως έχουν επιστρέψει η αισιοδοξία και η πίστη πως μπορεί να «σώσει» τη χρονιά…

Καβακάς: «Η ομάδα θα σωθεί»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Τιμόθεος Καβακάς μετά το ματς στην Ηγουμενίτσα εκτός από τα παράπονα για τη διαιτησία που κράτησε αναίτια πολλές καθυστερήσεις εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η βολιώτικη ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία.

«Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια. Συνεχίζουμε, η ομάδα μπορεί, πρέπει και θα σωθεί. Έχουμε μια μόλις μέρα να σκεφτούμε και να δουλέψουμε για ένα δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη με μία ομάδα που είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» τόνισε και μιλώντας για το ματς που χάθηκε στο 96’ ανέφερε: «Έγινε ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι με πολλές δυνατές μονομαχίες κι αυτό οφείλεται στον αγωνιστικό χώρο που δεν προσφέρεται για να παίξουν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, θα έλεγα πως δεν είμαστε ευχαριστημένοι γιατί δεχθήκαμε ένα γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Κρατούσαμε μέχρι το τέλος ένα αποτέλεσμα που θα μας έδινε μεγάλη δύναμη και ώθηση όμως και ο πόντος για εμάς είναι πολύτιμος. Η ομάδα για τρίτο παιχνίδι παρουσιάζεται συμπαγής και με πλάνο. Στο πρώτο ημίχρονο απειληθήκαμε με ένα σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι. Εμείς πετύχαμε ένα γκολ και δημιουργήσαμε τρεις-τέσσερις προϋποθέσεις για μία σωστή πάσα που θα μας έδινε ακόμη ένα γκολ… Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος προσπάθησε να μας βάλει στην περιοχή με μεγάλες μεταβιβάσεις και με τη βοήθεια της διαιτησίας, μίας διαιτησίας που μας έπαιξε 100-0 και όσο περνούσε το παιχνίδι γινόταν και χειρότερη για εμάς. Δυστυχώς, δεν πρέπει να αναφερόμαστε, αλλά όταν παλεύουμε και με τη διαιτησία τα πράγματα γίνονται και πιο δύσκολα».

Από την άλλη ικανοποιημένος για το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό Βόλου δήλωσε ο προπονητής του Θεσπρωτού Χουάν Ραμόν Ρότσα, λέγοντας ότι πίστευε πως θα έρθει το γκολ της ισοφάρισης. «Αυτό ήρθε στην τελευταία φάση και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί το γκολ πέτυχε ένας ποδοσφαιριστής που επανήρθε στην αγωνιστική δράση μετά από τρεις μήνες. Ήταν μία απουσία από τις τρεις μεγάλες που έχουμε από την αρχή της χρονιάς, που είναι οι Μπίκας, Κολτσίδας και Πατσέκο. Αυτό που μας στέρησε το ποδόσφαιρο στην Καβάλα, μας το έδωσε τώρα. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο».

Με προσοχή

Όπως και πέρσι στο πρωτάθλημα της Football League ο Ολυμπιακός Βόλου θα βρεθεί αύριο να παίζει με γηπεδούχο τον Απόλλωνα Πόντου, εξ αναβολής ματς Τετάρτη και σε διαφορετικό γήπεδο από αυτό της Καλαμαριάς.

Πέρσι έπαιξε στο γήπεδο «Βατάν» της Πιερίας και έχασε 2-0, ενώ αύριο η έδρα του Απόλλωνα Πόντου θα είναι στη Νέα Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης.

Αύριο είναι η ευκαιρία ο Ολυμπιακός να κερδίσει πρώτη φορά φέτος μια ομάδα για 2η φορά (στον α’ γύρο κέρδισε στη Νεάπολη 3-2 (2’, 6’ Σιαφά, 53’ Σκοπελίτης-66’ Καλογέρης, 87’ Δαλιανόπουλος) και την ερχόμενη Κυριακή να κάνει το ίδιο και με την Καβάλα που είχε κερδίσει 0-5.

Το αυριανό ματς πάντως χρειάζεται προσοχή αφού και ο Απόλλωνας θέλει αποτελέσματα, ψάχνοντας την παραμονή και υπάρχει και προϊστορία που λέει, ότι μπορεί στα ματς στον Βόλο ο Ολυμπιακός να έχει μόνο μια ήττα αλλά στην Καλαμαριά η Βολιώτικη ομάδα έχει μόνο μια νίκη που ήταν σε μια τελευταία συνάντηση των ομάδων πριν 7 χρόνια στη Β’ Εθνική (9/2/15: Απόλλων-Ολυμπιακός 0-1 (13’ Μπιτάνγκ).

Συνολικά σε 39 ματς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός ήταν νικητής σε 14, ο Απόλλωνας σε 16 και 9 δεν είχαν νικητή.

Στον Βόλο ο Ολυμπιακός είχε 13 νίκες, 6 ισοπαλίες και 1 ήττα που ήταν για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής τον Δεκέμβρη του 1989.

Με τον Απόλλωνα εκτός έδρας ο Ολυμπιακός έχει μόνο μια νίκη, έχει πάρει και 3 ισοπαλίες, ενώ σε 15 ματς έφυγε ηττημένος!

10 ματς κι ένα ρεπό

Δέκα αγώνες κι ένα ρεπό έχει πλέον ο Ολυμπιακός σε 40 ημέρες ως το φινάλε του πρωταθλήματος θέλοντας και ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων που μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει.

Ο Ολυμπιακός που στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχει καταφέρει να κάνει δύο συνεχόμενες νίκες έχει καθοριστικά παιχνίδια με ομάδες που επίσης μάχονται για την παραμονή και θα παίξει αύριο στην Καλαμαριά, θα υποδεχτεί (27/3) την Καβάλα και θα κλείσει την πρώτη τριάδα αγώνων την Τετάρτη 30/3 στην Αριδαία με τον Αλμωπό σε ένα ματς που έχει δηλωθεί να λείψει ο Φιλίποβιτς.

Στην Νεάπολη ώς το τέλος θα παίξει με τα Τρίκαλα κάτι που θα γίνει και με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Πλέον με μόνη κενή Τέταρτη τη Μεγάλη Τετάρτη που θα οριστεί το ματς που χρωστά ο Ολυμπιακός στην Κατερίνη, το πρόγραμμα της βολιώτικης ομάδας ώς το τέλος του πρωταθλήματος διαμορφώνεται ως εξής:

*21η: εξ αναβολής (Αύριο Τετάρτη 23/3):

Απόλλων Πόντου-Ολυμπιακός Βόλου

*26η αγωνιστική: (27/3):

Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα

*27η αγωνιστική: (Τετάρτη 30/3 ):

Αλμωπός Αριδαίας-Ολυμπιακός Βόλου

*28η αγωνιστική: (3/4)

Ολυμπιακός-Νίκη

*29η αγωνιστική: (Τετάρτη 6/4):

Ολυμπιακός Βόλου ΡΕΠΟ

*30η αγωνιστική: (10/4):

ΠΑΟΚ Β’-Ολυμπιακός Βόλου

*31η αγωνιστική: (Τετάρτη 13/4):

Ολυμπιακός Βόλου-Τρίκαλα

*32η αγωνιστική: (17/4):

ΑΕ Λάρισας-Ολυμπιακός Βόλου

*23η αγωνιστική*: εξ αναβολής (Τετάρτη 20/4):

Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου

*33η αγωνιστική: (Τετάρτη 27/4):

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας

*34η αγωνιστική: (1/5):

ΟΣΦΠ Β’-Ολυμπιακός Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου