ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με στόχο το «διπλό» στην Ηγουμενίτσα

με-στόχο-το-διπλό-στην-ηγουμενίτσα-89012

Στην Ηγουμενίτσα με τον Θεσπρωτό αγωνίζεται σήμερα στις 14:45 ο Ολυμπιακός Βόλου στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2, στο πρώτο από τα 11 ματς που απομένουν στην προσπάθειά του να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, για να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός με τον χειρότερο απολογισμό στην έδρα του, όπου πάντως τον Μάρτιο έκανε δυο σημαντικές νίκες, θα επιδιώξει σήμερα την πρώτη εκτός έδρας νίκη στον β’ γύρο του πρωταθλήματος, έχοντας δείξει τελευταία ότι έχει βελτιωθεί ως ομάδα και κυρίως έχει επιστρέψει η αισιοδοξία και η πίστη πως μπορεί να «σώσει» τη χρονιά…

Για τον α’ γύρο ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει εκτός έδρας σε Τρίκαλα και Καβάλα και είχε μόνο μια νίκη έδρας (3-2 τον Απόλλωνα Πόντου) δεχόμενος και γκολ σε όλα του τα παιχνίδια, κάτι που δεν έγινε μόλις πριν εννέα ημέρες, όταν στο ντεμπούτο του Τιμόθεου Καβακά στον πάγκο του κέρδισε 1-0 την Ξάνθη. Ωστόσο, έχοντας συνολικά 7 ήττες ως γηπεδούχος είναι στους 19 βαθμούς αφού έχει χάσει 25 στη Νεάπολη.

Μια από τις ήττες στη Νεάπολη ήταν κι αυτή από τον Θεσπρωτό τον περασμένο Δεκέμβρη και έτσι σήμερα ο Ολυμπιακός θέλει και μια ρεβάνς σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, που η νίκη του στην Ηγουμενίτσα και ο συνδυασμός άλλων αποτελεσμάτων μπορεί να τον βγάλουν και από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Ολυμπιακός έχει πιο πάνω στη βαθμολογία τους Θεσπρωτό (24 β.), Απόλλωνα Λάρισας (22), Απόλλωνα Πόντου (22), Πανσερραϊκό (20) και Τρίκαλα (20), που όλοι έχουν ματς περισσότερο από τη βολιώτικη ομάδα, η οποία είναι στους 19 βαθμούς μαζί με τον Πιερικό και έχει αφήσει πίσω μόνο την Καβάλα (16 β.), ενώ στη σημερινή αγωνιστική μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του πίνακα θα έχουν τα αποτελέσματα στα ματς του Απόλλωνα Πόντου με τον Απόλλωνα Λάρισας και του Πιερικού με τα Τρίκαλα, την ώρα που η Καβάλα φιλοξενεί τη Νίκη και ο Πανσερραϊκός θα παίξει στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου πρώτο ζητούμενο είναι η δική του νίκη επί του Θεσπρωτού, ο οποίος έχει χάσει 17 βαθμούς ως γηπεδούχος και η τελευταία του νίκη στην Ηγουμενίτσα ήταν στις 12 του περασμένου Γενάρη (είχε κερδίσει 2-1 τον ΟΣΦΠ Β’), ενώ το 2022 είχε κι άλλη μία νίκη σε 12 παιχνίδια, όταν στις 16/2 έφευγε νικητής από την Κατερίνη (0-3 τον Πιερικό).

Η βολιώτικη ομάδα θέλει και μπορεί με νίκη σήμερα να αρχίσει να «φτιάχνει» ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων, κάτι που δεν έχει καταφέρει έως τώρα, καθώς μετά από τις 5 μέχρι στιγμής νίκες του δεν είχε πότε τη δεύτερη συνεχόμενη!

Μάλιστα τώρα θα έχει συνεχόμενα ματς Κυριακή και Τετάρτη, δίνοντας τα 11 παιχνίδια του σε 42 ημέρες και μετά το σημερινό στην Ηγουμενίτσα σε τρεις μέρες (23/3) θα παίξει ένα εξ αναβολής (από την 21η αγωνιστική) στη Θεσσαλονίκη με τον Απόλλωνα Πόντου και την ερχόμενη Κυριακή (27/4) θα υποδεχθεί την Καβάλα.

Για τους ερυθρόλευκους δεν υπάρχει εύκολο ματς, κάτι που ισχύει και για το σημερινό στην Ηγουμενίτσα, όπου ο Θεσπρωτός θέλει τη δική του «ανάσα», για να πετύχει την παραμονή του στην πρώτη του συμμετοχή σε πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας και έχει κάνει και κάλεσμα στον κόσμο για δυναμική στήριξη της ομάδας…

Με τρεις επιστροφές

Για το σημερινό ματς ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς θα έχει στη διάθεσή του και τρεις παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο προηγούμενο ματς με τη Βέροια, καθώς ο 24χρονος επιθετικός Γιώργος Ξύδας είχε ίωση παραμονή του αγώνα, ενώ επιστρέφουν από τιμωρία οι Δημήτρης Στάμου και Γιώργος Παπακώστας, οι οποίοι θα ενισχύσουν την προσπάθεια του Ολυμπιακού να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από την Ηγουμενίτσα.

Χθες με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας για το παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2 με τον Θεσπρωτό ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Ηγουμενίτσα, με 20μελή αποστολή.

Οι 20 ποδοσφαιριστές που είναι σήμερα στη διάθεση του Καβακά είναι οι εξής: Γεννάδιος Ξενοδόχοφ, Θωμάς Γραικός, Φίλιππος Σκοπελίτης, Δημήτρης Στάμου, Ιγκόρ Φιλίποβιτς, Κλεβί Κόλα, Ελιστάνο Μάνγκα, Χρήστος Κουντουριώτης, Γιώργος Ξύδας, Θοδωρής Βερνάρδος, Οσκαρ Σιαφά, Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, Αλκης Μαρκοπουλιώτης, Γιώργος Παπακώστας, Αλέξις Ντος Σάντος, Σαλίμ Ντιαμπί, Σέζαρ Κότος, Χρήστος Κατσούκης, Νίκος Χατζής και Βούκο Βούγιοβιτς.

Εκτός έμειναν οι Νάνι, Μανάφοφ, Ασαμόα, Κόκας, Κωνσταντίνου, Κόμνος, Φουρίκης, Ρηγόπουλος και Πέλκας.

Ο Δραγάτης διαιτητής

Τη σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Θεσπρωτό και τον Ολυμπιακό Βόλου, στην Ηγουμενίτσα στις 14:45, θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Δραγάτης από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, που σφυρίζει πρώτη φορά ματς των ερυθρόλευκων και έχει 19 διαιτησίες στη Β’ Εθνική με 10 «άσσους», έξι «διπλά» και τρεις ισοπαλίες!

Βοηθοί του θα είναι οι Αντώνης Κάλλης από την ΕΠΣ Αν. Αττικής και Αχιλλέας Νίκζας από την ΕΠΣ Λάρισας.

Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Μιχάλης Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Νίκος Κούλιας (Κέρκυρας).

Η προϊστορία

Σήμερα ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει την πρώτη νίκη σε επίπεδο Β’ Κατηγορίας επί του Θεσπρωτού, τον οποίο έχει κερδίσει τρεις φορές, αλλά μια φορά ήταν πέρσι στη Football League και δυο φορές στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός στη Γ’ Εθνική το 2017 κέρδισε 3-0 στον Βόλο έχοντας πάλι στον πάγκο του τον Καβακά.

Στο φετινό πρώτο ματς (15/12/21) ο Θεσπρωτός έφυγε νικητής από την Νεάπολη με 0-1 (32’ Ραμίρες), ενώ τον περασμένο Ιούνιο ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει τον Θεσπρωτό στη Football League για πρώτη φορά.

Στις 12/6/21 στη Νεάπολη η ομάδα του Βόλου κέρδισε 4-2 (32’, 45’ Τσαγκαλίδης, 48’ Βασιλούδης, 90’ Φιλίποβιτς-16’ Μπίκας, 89’ Πέντσας) και στο περσινό ματς του α’ γύρου (24/4) έχασε στην Θεσπρωτία 1-0 (64’ Κοντοές).

Την περίοδο 2019-20 είχε γνωρίσει βαριά ήττα 4-1 (14’, 90’ Ραμίρες, 22’ Μπίκας, 69’ Ευθυμίου-74’ Φαζός) στην Ηγουμενίτσα, ενώ παίζοντας με τον Θεσπρωτό το πρώτο ματς στον Αλμυρό ήρθε 1-1 (18’ Πόζογλου-90’ Γώγος).

Με τον Θεσπρωτό πάντως πιο πριν, την περίοδο 2016-17, αλλά στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική ο Ολυμπιακός κέρδισε στον Βόλο 3-0 με τρία γκολ του Κώστα Φλίγκου και στην Ηγουμενίτσα κέρδισε 1-2 με σκόρερ τους Αλ. Αναστασίου και Λόρι Κέρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου