ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ηττήθηκε με 0-2 από τη Βέροια ο Ολυμπιακός Βόλου

ηττήθηκε-με-0-2-από-τη-βέροια-ο-ολυμπιακό-97127

Την 7η ήττα έδρας είχε σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, που σε εξ αναβολής ματς της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2 έχασε στη Νεάπολη 0-2 από τη Βέροια.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι από το χθεσινό παιχνίδι, μένοντας στους 19 βαθμούς και κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ παρέμεινε και η ομάδα με τις περισσότερες απώλειες έδρας, έχοντας φθάσει τους 25 χαμένους βαθμούς!

Η ομάδα της Βέροιας με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, κατάφερε σχετικά νωρίς να πάρει προβάδισμα και στο 19ο λεπτό. Ουσιαστικά στην πρώτη της ευκαιρία πέτυχε το 0-1 με τον πρώτο σκόρερ (19ο γκολ) του πρωταθλήματος Γιάννη Πασά, ενώ στο β’ μέρος και στο 66’ ο Πεταυράκης με μακρινό σουτ πέτυχε το 0-2.

Πώς ξεκίνησε

Με τις απουσίες των Στάμου, Παπακώστα, Μανάφοφ, Κόκα και μια απρόοπτη, αυτή του Ξύδα, που έμεινε εκτός με ίωση, ο Καβακάς παρέταξε τον Ολυμπιακό με ένα σχετικά επιθετικό σχήμα και έναν μήνα μετά με τον Μαρκοπουλιώτη στην αρχική 11άδα.

Ο Ξενοδόχοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Γραικός ήταν δεξιά, ο Σκοπελίτης αριστερά και στο κέντρο της άμυνας στόπερ έπαιξαν οι ΜαρκοπουλιώτηςΦιλίποβιτς.

Στο κέντρο, αμυντικά χαφ ήταν ο Μάνγκα και ο Κόλα, πλάγια μεσοεπιθετικά ήταν ο Κουντουριώτης και ο Βερνάρδος, ενώ ο Γκαργκαλατζίδης ήταν πίσω από τον προωθημένο σε θέση φορ Σιαφά.

Πίσω στο σκορ

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την πρώτη ευκαιρία στο χθεσινό ματς αλλά η Βέροια πέτυχε το γκολ στην πρώτη της ευκαιρία και πήγε στην ανάπαυλα προηγούμενη με 0-1.

Στο 11’ το σουτ του Κουντουριώτη, μπλόκαρε ο Βελλίδης, ενώ στο 19’ μετά από σέντρα του Μουχάλη, από τα δεξιά, ο Πασάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Στο 28’ και μετά από σέντρα του Πόζογλου, κεφαλιά του Καπνίδη έφυγε αρκετά άουτ, ενώ στο ημίωρο υπήρξε εκνευρισμός από «ανάποδες» υποδείξεις του βοηθού διαιτητή Αλέξανδρου Καραθανάση, κάτι που προκάλεσε μια αποβολή από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά τη Βέροια, αλλά στο 38’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κόλα, η κεφαλιά του Μαρκοπουλιώτη δεν ανησύχησε τον Βελλίδη, ενώ στο 44’ ο Ξενοδόχοφ έδειξε σωστή αντίδραση και έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια την μπάλα στο πλασέ του Μούργου που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, μπαίνοντας από τα δεξιά στη βολιώτικη περιοχή.

Και δεύτερο γκολ

Στο δεύτερο μισό αρκετά γρήγορα ο Ολυμπιακός προχώρησε σε δυο αλλαγές με τον Γάλλο Ντος Σάντος και τον Ιβοριανό Ντιαμπί να μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Γκαργκαλατζίδη και Μάνγκα, ενώ στο 55’ οι ερυθρόλευκοι είχαν μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόλα που «εξουδετέρωσε» ο Βελλίδης.

Η Βέροια που είχε την εύνοια της διαιτησίας χωρίς να τη χρειάζεται, λίγο αργότερα έβαλε τις βάσεις για τη 17η νίκη της και 7η εκτός έδρας και στο 66’ ο Πεταυράκης με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Ολυμπιακού και έκανε το 0-2.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, απέκρουσε δύσκολα ο Ξενοδόχοφ και από το τελικό 0-2 οι ερυθρόλευκοι δεν πήραν κάτι από μια αναμέτρηση, απέναντι στην πρωτοπόρο Βέροια, η οποία μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακή είχε όμως την ουσία και πήρε άλλη μια νίκη, κερδίζοντας για 6η συνεχόμενη χρονιά τα τελευταία τρία χρόνια τον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΒΕΡΟΙΑ 0-2

Σκόρερ: 19’ Πασάς, 66’ Πεταυράκης

Διαιτητής: Βλάχος (Ανατολικής Αττικής)

Κίτρινες κάρτες: 9’ Γκαργκαλατζίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καβακάς): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Μάγνκα (52’ Ντιαμπί), Κόλα (84΄Χατζής), Κουντουριώτης (76’ Κατσούκης), Γκαργκαλιτζίδης (52’ Ντος Σάντος), Σιαφά (84΄Κότος Σεζαρ), Βερνάρδος.

ΒΕΡΟΙΑ (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μούχαλης, Πεταυράκης, Δημόπουλος (71’ Μπλέτσας), Μαραγκός, Κάτσε, Μούργος (46’ Ορφανίδης), Γαβριηλίδης (86΄ Αντέμ), Καπνίδης Πόζογλου (71’ Φοφανά), Πασάς (78’ Κουατένγκ).

Η συνέχεια

Ο Ολυμπιακός πλέον κοιτάζει τη συνέχεια και θέλει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών από την Κυριακή (20/3), που θα παίξει στην Ηγουμενίτσα με τον Θεσπρωτό, που είναι 5 βαθμούς πιο πάνω, ενώ θα υποδεχτεί (27/3) την Καβάλα που είναι στο -3 και την Τετάρτη 30/3 θα αγωνιστεί στην Αριδαία με τον Αλμωπό, σε ένα ματς που έχει δηλωθεί να λείψει ο Φιλίποβιτς. (Δεν αποκλείεται να οριστεί και το εκτός έδρας εξ αναβολής ματς από την 21η με τον Απόλλωνα Πόντου για τις 23 Μαρτίου).

Δικαιώθηκε για Ντα Κάμπο

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ενημερώνοντας πως το Διαιτητικό Δικαστήριο, με απόφασή του, δικαίωσε τους ερυθρόλευκους, για την υπόθεση του Ερνάν Ντα Κάμπο. Αναλυτικά η ενημέρωση της ΠΑΕ: «Στις 22/2 είχε συζητηθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο η έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της απόφασης της ΠΕΕΟΔ, που αρχικά δικαίωνε τον Ερνάν Ντα Κάμπο.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, με την οποία δικαιώνει την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, μετά την ένσταση εξόφλησης που είχε καταθέσει το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ, λόγω λανθασμένης εκτίμησης των αποδεικτικών μέσων.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου νιώθει απόλυτα δικαιωμένη για μία υπόθεση, στην οποία ακούστηκαν πολλά εις βάρος της, τα οποία δεν ίσχυαν, όπως αποδείχθηκε μέσα από την ακροαματική διαδικασία και την απόφαση που έλαβε το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, πλέον, δεν έχει καμία οικονομική εκκρεμότητα απέναντι στον Ερνάν Ντα Κάμπο, με την υπόθεση να κλείνει οριστικά».

Ο Ολυμπιακός του 2022 πάντως θα κληθεί να πληρώσει κάποιον παίκτη που έπαιξε στον Βόλο το 2015! Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απεφάνθη υπέρ του Γκανέζου Έρικ Γουόρντεν, πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου (τώρα αγωνίζεται στη Σκάλα Λακωνίας), στην αίτηση που έκανε για πληρωμή του!

«Σκόνταψε» η Αναγέννηση

Η Αναγέννηση Καρδίτσας έχασε πολύτιμο έδαφος, μένοντας στο 1-1 με τον Απόλλωνα Πόντου στη Θεσσαλονίκη και στο -11 από την κορυφή στο άλλο χθεσινό εξ αναβολής παιχνίδι για τον Βόρειο όμιλο. H ΑΣΑ προηγήθηκε με τον Αλμυριώτη Λαγό στο 38’, αλλά ο Απόλλωνας ισοφάρισε με τον Ρούνεϊ στο 69’ παρ’ ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 54’ λόγω αποβολής του Καλαϊτζίδη. Στον Νότιο όμιλο σημαντικό βήμα για την παραμονή της στη Super League 2 έκανε η Ρόδος, νικώντας 1-0 την ΑΕΚ Β’. Αντίθετα, η ουραγός Ζάκυνθος παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον ΟΦ Ιεράπετρας και παραμένει το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Αποτελέσματα

Σήμερα

Απόλλων Π.-Αναγέννηση Κ. 1-1

Ολυμπιακός Β.-Βέροια 0-2

Ρόδος-ΑΕΚ Β’ 1-0

Ζάκυνθος-ΟΦ Ιεράπετρας 1-1

Αύριο-15:00

ΠΑΟΚ Β’-Τρίκαλα

Βαθμολογία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου