ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φιλοξενεί την πρωτοπόρο…

φιλοξενεί-την-πρωτοπόρο-98197

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε βαθιά ανάσα και τόνωσε την ψυχολογία του για τη συνέχεια με τη νίκη επί της Ξάνθης το περασμένο Σάββατο και σήμερα υποδέχεται στις 15.00 σε εξ αναβολής ματς για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος Betsson Superleague 2 στη Νεάπολη την πρωτοπόρο του πρώτου ομίλου, Βέροια.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Παρά το γεγονός ότι στην κρίσιμη βαθμολογική θέση που βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι επιζητούν βαθμολογικό όφελος σε κάθε ματς, ανεξαρτήτως της δυναμικότητας του αντιπάλου, αντικειμενικά η επόμενη δυάδα αγώνων με Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα στις 20/3 και με Καβάλα εντός έδρας στις 27/3 είναι πολύ πιο κρίσιμη, αφού είναι με πιο βατούς αντιπάλους, που έχουν ίδιο στόχο, αυτόν της παραμονής, αν και δεν αποκλείεται να οριστεί για την Τετάρτη 23/3 κάποια από τα δύο ματς που χρωστά η ομάδα του Τίμου Καβακά (με Πιερικό και Απόλλωνα Πόντου). Επομένως, δεν θα είναι αδικαιολόγητη και η ανάλογη διαχείριση από τον τεχνικό του Ολυμπιακού Βόλου με το βλέμμα στα επόμενα παιχνίδια.

Η Βέροια, που την περασμένη Κυριακή διεύρυνε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΛ, με 52 βαθμούς σε 22 αγώνες μοιάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά, έχοντας μέχρι στιγμής εκτός έδρας δύο ήττες, τρεις ισοπαλίες και έξι νίκες με τέρματα 18-13, ενώ συχνά-πυκνά ακούγονται εις βάρος της ομάδας της Ημαθίας παράπονα για διαιτητική εύνοια. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός Βόλου σημείωσε την 3η του νίκη με την Ξάνθη στο γήπεδό του σε σύνολο έντεκα αναμετρήσεων.

Με Σιαφά και Ντος Σάντος

Καλά στην υγεία τους είναι οι Σιαφά και Ντος Σάντος μετά το τροχαίο που είχαν και υπολογίζονται κανονικά για σήμερα, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Ασαμόα, στον οποίον έγινε σύσταση να μην προπονείται αυτή τη βδομάδα.

Οι 20 ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι οι εξής: Βούγιοβιτς, Κότος, Ντιαμπί, Ντος Σάντος, Φιλίποβιτς, Μάνγκα, Σιαφά, Βερνάρδος, Γκαργκαλατζίδης, Γραικός, Κατσούκης, Κόλα, Κόμνος, Κουντουριώτης, Μαρκοπουλιώτης, Νάνι, Ξενοδόχοβ, Ξύδας, Σκοπελίτης, Χατζής.

Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Στάμου, Παπακώστας, ο τραυματίας Κόκας και οι Κωνσταντίνου, Μανάφοφ, Ασαμόα, Φουρίκης, Ρηγόπουλος και Πέλκας.

Η αποστολή της Βέροιας

Οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή της Βέροιας για το σημερινό παιχνίδι είναι οι εξής: Βελλίδης, Τσιμόπουλος, Μουχάλης, Μπουκουβάλας, Μαραγκός, Δημόπουλος, Περδίκης, Τασιόπουλος, Πεταυράκης, Κάτσε, Γαβριηλίδης, Μπλέτσας, Αντέμ, Οικονόμου, Ορφανίδης, Μούργος, Πόζογλου, Καπνίδης, Φοφανά, Πασάς. Εκτός αποστολής έμειναν ο τιμωρημένος Σκόνδρας, οι Παπαχρήστος, Γιακουμάκης, που έχουν ίωση, όπως και οι Ισαακίδης, Μυστακίδης, Μπαϊντού. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Οικονόμου, Μαραγκός και Δημόπουλος.

Ανδρέας Βλάχος ο διαιτητής

Ο διαιτητής Ανδρέας Βλάχος από τον σύνδεσμο Ανατοιλικής Αττικής θα «σφυρίξει» το εξ αναβολής παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-Βέροια σήμερα. Οι βοηθοί του είναι οι Καραθανάσης, Γουρνιάς από τον ίδιο σύνδεσμο, ενώ τέταρτος ο Κλαδάς (Αχαΐας). Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Λιόλιος από τη Λάρισα.

Ο Ανδρέας Βλάχος έχει συναντήσει τρεις φορές στο παρελθόν τον Ολυμπιακό Βόλου κι αυτός έχει κερδίσει. Συγκεκριμένα τα παιχνίδια, όλα για τη Γ’ Εθνική, ήταν:

03/12/17, Οπούντιος-Ολυμπιακός 0-1

18/11/18, Αστέρας Ιτέας-Ολυμπιακός 0-2

10/02/19, Στυλίδα-Ολυμπιακός 0-2

Βεργώνης:

«Να περάσουμε

με νίκη από

τον Βόλο»

Σε ραδιόφωνο της Ημαθίας μίλησε ο Αλέξανδρος Βεργώνης, στενός τεχνικός συνεργάτης του Παύλου Δερμιτζάκη στη Βέροια, και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το βαρύ πρόγραμμα που συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη με τον Ολυμπιακό Βόλου και το Σάββατο εντός με τον Ολυμπιακό Πειραιώς Β’: «Εχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα γεμάτο ρόστερ, με έμπειρα αλλά και νέα παιδιά. Όποτε τους ζητηθεί, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Γι’ αυτό και είμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Βλέπουμε ότι όλα τα παιδιά είναι έτοιμα να αγωνιστούν ανά πάσα στιγμή. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Είναι δυο δύσκολοι αγώνες και οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Βασικά, να μιλήσω για το πρώτο χρονικά ματς, με τον Ολυμπιακό Βόλου, απ’ όπου θέλουμε να περάσουμε με νίκη. Το παιχνίδι του Σαββάτου θα μας απασχολήσει μετά».

Από το 2006 έχει να

κερδίσει τη Βέροια

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει να νικήσει τη Βέροια στον Βόλο αλλά και γενικότερα από τον Μάρτιο του 2006 (2-0), ενώ μετά από εκείνο το παιχνίδι ανεξαρτήτως έδρας οι ερυθρόλευκοι μετρούν πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες έως σήμερα. Για το φετινό πρωτάθλημα στις 21/11/21 η Βέροια είχε επικρατήσει με 3-0.

Τα τελευταία πέντε ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου γηπεδούχο είναι:

21/5/2000: Ολυμπιακός-Βέροια 1-0

(88’ Νόλης)

27/3/06: ΑΣΚ Ολυμπιακός-Βέροια 2-0

(28’ Σάβιτς, 65’ Φλώρος)

5/4/09: Ολυμπιακός Β.-Βέροια 1-1

(17’ Γ. Κατσικάς-83’Τοπούζης)

6/10/19 Ολυμπιακός Β.- Βέροια 0-2

(84’, 90’ Πασσάς)

*το ματς έγινε στη Φιλιππούπολη

3/4/21: Ολυμπιακός-Βέροια 0-1

(12’ Λουκίνας)

Με το 75% επί

της χωρητικότητας

της Νεάπολης

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει, πως βάσει της ισχύουσας ΚΥΑ για τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ο αριθμός θεατών στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης για το εξ αναβολής παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Βέροια (σήμερα Τετάρτη 16/3, 15.00), στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2, είναι 75% επί της χωρητικότητας του γηπέδου.

Η προπώληση των εισιτηρίων του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Βέροια θα γίνεται από τα γραφεία της ΠΑΕ, σήμερα Τετάρτη 16/3 (ημέρα του αγώνα) από τις 09.00-12.00.

Για το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-Βέροια η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 10 ευρώ γενική είσοδος.

Κατά την είσοδο στο γήπεδο και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του φιλάθλου στο γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο του.

Λόγω των αυξημένων ελέγχων, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συστήνει στους φιλάθλους της ομάδας να προσέλθουν νωρίτερα στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης».

Πρόγραμμα και

διαιτητές των

εξ αναβολής

σήμερα και αύριο

Το πρόγραμμα των εξ αναβολής παιχνιδιών της Σούπερ Λιγκ 2 σήμερα και αύριο (16-17/3) έχει ως εξής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Σήμερα

Απόλλων Π.-Αναγέννηση Καρδ.

(15:00, Μακεδονικού)-14η

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Βοηθοί: Μωυσιάδης, Φαλτάκας (Γρεβενών)

Ολυμπιακός Β.-Βέροια

(15:00, Νεάπολης)-20ή

Διαιτητής: Βλάχος (Αν. Αττικής)

Βοηθοί: Καραθανάσης, Γουρνιάς (Αν. Αττικής)

Αύριο, Πέμπτη

ΠΑΟΚ Β’-Τρίκαλα

(15:00, Μακεδονικού)-15η

Διαιτητής: Καλατζής (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Χατζηνάκος, Τσακίρης (Δράμας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου