ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αύριο με Βέροια και μετά τριάδα «φωτιά»

αύριο-με-βέροια-και-μετά-τριάδα-φωτιά-99180

Με την αισιοδοξία να έχει επιστρέψει μετά τη νίκη επί της Ξάνθης ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται να δώσει συνέχεια, έχοντας βέβαια μπροστά του αύριο το πολύ δύσκολο εξ αναβολής ματς της 20ής αγωνιστικής με την πρωτοπόρο Βέροια, αλλά κι αμέσως μετά μια καθοριστική τριάδα αγώνων.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός που στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχει καταφέρει να κάνει δύο συνεχόμενες νίκες θα αγωνιστεί αύριο στη Νεάπολη με τη Βέροια, χωρίς τους τιμωρημένους Στάμου και Παπακώστα, στη συνέχεια την Κυριακή 20/3 θα παίξει στην Ηγουμενίτσα με τον Θεσπρωτό που είναι 5 βαθμούς πιο πάνω, θα υποδεχτεί (27/3) την Καβάλα που είναι στο -3 και την Τετάρτη 30/3 θα αγωνιστεί στην Αριδαία με τον Αλμωπό σε ένα ματς που έχει δηλωθεί να λείψει ο Φιλίποβιτς.

Ο Ολυμπιακός Βόλου που μέχρι σήμερα έχει παίξει τα λιγότερα ματς από κάθε άλλη ομάδα, έχει άλλους 12 αγώνες, καθώς «χρωστά» συνολικά και με το αυριανό τρία ματς, ένα στον Βόλο με τη Βέροια και δυο εκτός έδρας (από την 21η το Απόλλων Πόντου- Ολυμπιακός Βόλου και από την 23η το Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου) και περιμένει ίσως να οριστεί ένα από τα παιχνίδια και για τις 23 Μαρτίου.

Αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου, 15:00 θα γίνει και το ματς Απόλλων Πόντου-Αναγέννηση Καρδίτσας της 14ης αγωνιστικής, ενώ την Πέμπτη 17 Μαρτίου, 15:00 το ΠΑΟΚ Β’-Τρίκαλα από τη 15η αγωνιστική, που μπορεί να φέρουν αλλαγές στη βαθμολογία και στον Βορρά της Super League 2 απομένουν ακόμη να οριστούν και τα εξής εξ αναβολής ματς: 2η Καβάλα-Αναγέννηση Καρδίτσας, 21ηΑπόλλων Πόντου- Ολυμπιακός Βόλου, 23η Πιερικός- Ολυμπιακός Βόλου, 24ηΠΑΟΚ Β’-Πιερικός.

Με πίστη

Για τον Ολυμπιακό που στο το τελευταίο του παιχνίδι στον Βόλο πρώτη φορά δεν δέχθηκε γκολ και πλέον έχει την πίστη για την παραμονή στην κατηγορία, αλλά και καλή ψυχολογία, προέχει το αυριανό ματς αφού η νίκη μπορεί να τον φέρει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Σήμερα ο Θεσπρωτός έχει 24 βαθμούς, έχοντας δυο ματς περισσότερα από τους ερυθρόλευκους, ενώ στους 22 βαθμούς επίσης σε 22 ματς είναι ο Απόλλων Λάρισας, που θα αγωνιστεί στον Βόλο στο τέλος Απριλίου.

Ο Απόλλων Πόντου με 21 ματς έχει 21 βαθμούς, ο Πανσερραϊκός και τα Τρίκαλα σε 22 αγώνες είναι στους 20 βαθμούς και ο Ολυμπιακός Βόλου σε 20 ματς έχει 19 βαθμούς μαζί με τον Πιερικό, που παρά τις δυο τελευταίες αναβολές του έχει ματς περισσότερο.

Η δεύτερη φορά

Η δεύτερη φορά του Τιμόθεου Καβακά μετά από 5 χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού συνοδεύτηκε με νίκη επί της Ξάνθης το περασμένο Σάββατο, ενώ παράλληλα μπήκε σε μια λίστα προπονητών που κάνουν και δεύτερη θητεία στην ερυθρόλευκη ομάδα.

Ο Καβακάς που ίδια ημερομηνία του Μαρτίου είχε το τελευταίο ματς της πρώτης θητείας (12/3/17) αλλά και το πρώτο της νέας (12/3/22) θέλει το κάτι καλύτερο από τον Βασίλη Βούζα (5 νίκες – 2ισοπαλίες – 3 ήττες πέρσι και 2 νίκες – 1 ισοπαλία – 6 ήττες φέτος) στην επίσης δεύτερη θητεία του!

Δεύτερη θητεία στον πάγκο του Ολυμπιακού -κάποιοι και περισσότερες- έχουν κάνει οι Ε. Τρεβιζάν, Α. Γεωργιάδης, Α. Παππάς, Θ. Σούλης, Ντε Φαρία, Σ. Γαϊτάνος, Ι. Κόλιας, Σ. Διαμαντόπουλος, Σ. Παπαδόπουλος, Γ. Βαζάκας, Μ. Κατσαβάκης, Ντ. Κοκότοβιτς, Ντ. Κούης, Κ. Σταματίου αλλά και ως υπηρεσιακοί οι Φ. Φούκας, Ε. Λιαδέλης, Η. Κούγιαλης, Α. Μάνδαλος, Κ. Μπράτσος, ενώ μόλις 13 στην ιστορία, έμειναν σε ολόκληρη σεζόν με τον Αντ. Γεωργιάδη να έχει το ρεκόρ με 4 σερί χρονιές (161 αγώνες).

Καβακάς με Βέροια

Ο 50χρονος νέος προπονητής του Ολυμπιακού Τ. Καβακάς, στην πρώτη του θητεία είχε 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα και τώρα έχει μπροστά του άλλα 12 ματς και το αμέσως επόμενο αύριο είναι με τη Βέροια στην οποία ως ποδοσφαιριστής έπαιξε 4 χρονιές και από εκεί ξεκίνησε και επαγγελματικά την προπονητική!

Από το 2010 που ήταν στον πάγκο της Βέροιας ο Καβακάς τη «βρήκε» αντίπαλο από άλλο πάγκο μόνο δυο φορές …και δεν έχασε. Το 2019 ως προπονητής των Γιαννιτσών είχε 0-0 και το 2020 ως τεχνικός του ΟΦ Ιεράπετρας πήρε διπλό (1-2) στη Βέροια!

Πάντως η Βέροια στις τελευταίες συναντήσεις, στις οποίες οι τέσσερις ήταν για το πρωτάθλημα της Football League, έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό σερί για τον Ολυμπιακό που έχει πέντε ήττες στους αγώνες μαζί της και μάλιστα και στα πέντε ματς είχε και πέντε διαφορετικούς προπονητές!

Τον Οκτώβριο του 2019 ο Ολυμπιακός έχοντας στον πάγκο τον Θωμά Γράφα, έχασε ως γηπεδούχος στη Φιλιππούπολη Λάρισας 0-2, ενώ τον Γενάρη του 2020 στη Βέροια ηττήθηκε με 1-0 έχοντας προπονητή τον Σούλη Παπαδόπουλο. Στο πρωτάθλημα της περασμένης περιόδου με προπονητή τον Στέφανο Ξηροφώτο οι ερυθρόλευκοι έχασαν στη Νεάπολη 0-1, ενώ στη Βέροια έχοντας στον πάγκο Βασίλη Βούζα ηττήθηκε με 3-0.

Φέτος ο Ολυμπιακός έχασε 3-0 (28’, 52’ πεν. Πασσάς, 55’ Σκόνδρας) στη Βέροια με προπονητή τον Γιώργο Βαζάκα.

12 νίκες

Εκτός από τα τελευταία παιχνίδια που ο Ολυμπιακός είχε ήττες …και σε επίπεδο Β΄ κατηγορίας η Βέροια έχει υπέρ της την προϊστορία. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει 4 νίκες στη Βέροια (4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 11 ήττες) αλλά έχει και 4 ήττες στον Βόλο (8 νίκες – 5 ισοπαλίες – 4 ήττες) αν και η τελευταία σε επίπεδο Β’ Εθνικής ήταν την περίοδο 1993-94: Ολυμπιακός – Βέροια 1-3 (87’ Κρίστοβιτς – 43’, 47’ Θ. Τρούπκος, 63’ Σταυρίδης). Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει 12 νίκες (η πρώτη ήταν στις 16/12/62 (2-0: 31’ Μποτίνος, 56’ Ρηγούλιας), 8 ισοπαλίες και 15 ήττες!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου