ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καβακάς: «Δεν κλέψαμε κάτι, ήταν ένα δικαιότατο αποτέλεσμα»  

καβακάς-δεν-κλέψαμε-κάτι-ήταν-ένα-δικ-101626

Στο πρώτο ματς στην έδρα του που δεν δέχτηκε γκολ, ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε ένα στο 89’ και κέρδισε σε ματς ζωής ή θανάτου την Ξάνθη το Σάββατο στη Νεάπολη με 1-0.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο εορτάζων το Σάββατο Θοδωρής Βερνάρδος, ο οποίος είχε σκοράρει δύο φορές μόνο στο εύκολο 0-5 με την Καβάλα στον πρώτο γύρο, που ήταν το έτερο παιχνίδι μέχρι στιγμής που δεν είχε παραβιαστεί η ερυθρόλευκη εστία, λύτρωσε την ομάδα του ένα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας με κεφαλιά και τη βοήθησε με το τρίτο του τέρμα στο πρωτάθλημα να αναπνεύσει και να δει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Το μόνο άσχημο πάντως ήταν πως Στάμου και Φιλίποβιτς, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δηλαδή, συμπλήρωσαν κάρτες και θα πρέπει να λείψουν σε ένα από τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια.

Οι δηλώσεις Καβακά μετά

το επιτυχημένο ντεμπούτο

Πάντως, σημασία έχει πως σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε σ’ ένα πολύτιμο τρίποντο, με το ντεμπούτο του Τιμόθεου Καβακά στον πάγκο του να είναι απόλυτα επιτυχημένο. Μάλιστα, ο ίδιος στις δηλώσεις του εμφανίστηκε να έχει μεγάλη πίστη στον στόχο της σωτηρίας, ενώ ανέφερε ότι αυτό που άλλαξε η ομάδα ήταν να γίνει πιο ορθολογική στο παιχνίδι της, στο οποίο βάσει πλάνου έγινε πιο επιθετική στην επανάληψη.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο 49χρονος τεχνικός: «Ηταν ένα παιχνίδι εξαρχής δύσκολο με μία ομάδα που μόνο το όνομά της και ο στόχος που έχει στην κατηγορία μας δυσκόλευε ακόμη περισσότερο, αλλά το έλεγα και θα συνεχίσω να το λέω για τη δική μας ομάδα, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ένα μέγεθος πολύ μεγάλο για τη Super League 2.

Είναι πολύ σημαντική νίκη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και σε όλο το staff. Ηταν μία νίκη που ήρθε μέσα από πολλές δυσκολίες, όμως αυτές τις τρεις μέρες που προλάβαμε ουσιαστικά να δουλέψουμε, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Αυτό που συνάντησα είναι άκρως αισιόδοξο. Υπάρχουν γήπεδα να κάνουμε προπόνηση, η καθημερινότητά μας είναι πάρα πολύ καλή, ενώ έχουμε και μία διοίκηση που τρέχει για μας. Πιστεύουμε όλοι ακράδαντα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο ότι θα σώσουμε την ομάδα. Αυτό είναι μία ομαδική δουλειά και συνεργασία σε συνδυασμό με το μεγάλο όπλο που έχει αυτή η ομάδα και είναι ο κόσμος της».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου κράτησε το μηδέν για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι με την Καβάλα: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μη δέχεσαι γκολ στη Super League 2. Είναι πολύ δύσκολο μετά να το ανταποδώσεις. Κλείνονται οι ομάδες, τα γήπεδα δεν είναι καλά και γνωρίζετε πώς παίζεται το ποδόσφαιρο. Τα παιδιά αντεπεξήλθαν πάρα πολύ καλά και αυτό το έδειξαν και στις προπονήσεις.

Το βασικό είναι να κρατήσουμε την ηρεμία και την ψυχραιμία μας, γιατί ακολουθούν πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια. Κακά τα ψέματα, όταν έρχεται ένας προπονητής μεσούσης της περιόδου με παιχνίδια Τετάρτη Κυριακή δεν έχει το χρόνο να δουλέψει, όπως θα ήθελε.

Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να περάσουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας, να κάνουμε μία καλή διαχείριση σε ό,τι αφορά στο ρόστερ και να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας ότι η ομάδα αυτή θα πρέπει να κοιτάει παιχνίδι-παιχνίδι, γιατί τα ματς είναι πάρα πολύ λίγα.

Αυτός είναι ο στόχος μας, η καλή διαχείριση, η καλή ψυχολογία, γιατί καλές συνθήκες έχουμε. Είμαστε καλά ως ομάδα στη λειτουργία μας και αυτό είναι που μας γεμίζει με αισιοδοξία».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα και παρουσιάστηκε καλύτερη: «Εγώ δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι άλλαξα. Εχω μία φιλοσοφία η ομάδα να έχει κυριαρχία και να παίζει ποδόσφαιρο, με αυτοματισμούς και πίεση ψηλά. Αυτά δεν μπορείς να τα περάσεις όλα σε τρεις μέρες. Αυτά θα τα κρίνετε εσείς οι δημοσιογράφοι που βλέπετε την ομάδα στα προηγούμενα παιχνίδια και την είδατε με την Ξάνθη.

Ασφαλώς θέλουμε βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν είναι δυνατόν μέσα σε τρεις μέρες να αλλάξουμε τα πάντα. Αλλάξαμε το να είμαστε πιο ορθολογικοί στο παιχνίδι μας, να μην κάνουμε λάθη και να μη ρισκάρουμε στο επιθετικό τρίτο του αντιπάλου. Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως είχαμε σχεδιάσει το παιχνίδι, αλλά και με τις αλλαγές που κάναμε, γίναμε πιο επιθετικοί, πιο δυνατοί, πιέσαμε, χάσαμε ευκαιρίες και νομίζω ότι ήταν δικαιότατο το αποτέλεσμα. Δεν κλέψαμε κάτι».

Για τα δύο επόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή με Βέροια εντός και Θεσπρωτό εκτός: «Αυτό είναι το πρόγραμμα για όλες τις ομάδες. Την Τετάρτη παίζουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το κακό είναι ότι χάσαμε δύο πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές μας με κάρτες (σ.σ. Φιλίποβιτς, Στάμου). Θα τα βάλουμε κάτω να δούμε πώς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και σ’ αυτό το παιχνίδι. Εχουμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε και μετά θα προετοιμαστούμε γι’ αυτό το ματς».

Στάμου: «Δείξαμε πως

η ομάδα έχει μέλλον»

Ο Δημήτρης Στάμου εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας τα εξής: «Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη και για λόγους ψυχολογικούς αλλά και για βαθμολογικούς, απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, που μας δίνει πολύ μεγάλη ώθηση. Σήμερα δείξαμε πως η ομάδα έχει μέλλον και πως άδικα είναι εκεί που βρίσκεται και νομίζω ότι θα φύγουμε σύντομα από κει και όταν δώσουμε και τα εξ αναβολής παιχνίδια και φτάσουμε τον αριθμό των αγώνων των υπόλοιπων ομάδων, ο Ολυμπιακός θα είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού».

Για το ότι η ομάδα του δεν δέχτηκε γκολ: «Η βάση είναι πάντα το μηδέν στην άμυνα, αλλά, για να κρατήσει το μηδέν η άμυνα, είναι συνολική δουλειά. Ολα τα παιδιά πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ετσι πρέπει να είμαστε σε κάθε παιχνίδι και όλοι να δίνουμε το 100%, για να βγάλουμε την ομάδα απ’ αυτή τη δύσκολη θέση. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να το κάνουμε απέναντι στους εαυτούς μας και στους συμπαίκτες μας, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να καταφέρουμε να σωθούμε».

Για την αλλαγή προπονητή: «Κάθε προπονητής ζητά τα δικά του. Αυτό που θέλησε ο νέος προπονητής είναι να παλέψουμε ακόμη πιο πολύ, να δίνουμε ο καθένας το 100% και κάθε μέρα εμείς προσπαθούμε να αφομοιώσουμε αυτά που θέλει μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα είναι νωρίς και έχουμε να βελτιώσουμε πάρα πολλά ακόμη».

Ανυφαντάκης: «Περιμέναμε

δυνατό τον Ολυμπιακό Βόλου»

Ο τεχνικός της Ξάνθης, Κώστας Ανυφαντάκης, κάθισε για τρίτη φορά στον πάγκο της ακριτικής ομάδας, αλλά μετά τις δύο ισοπαλίες με Αλμωπό Αριδαίας και Νίκη, γνώρισε την πρώτη του ήττα. Ο 51χρονος προπονητής σχολίασε για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Ηταν ένα παιχνίδι μέτριο και ήταν ξεκάθαρο ότι όποιος έβαζε το γκολ, θα το κέρδιζε. Θεωρώ ότι μετά το 15λεπτο αρχίσαμε να πατάμε λίγο καλύτερα και να έχουμε καλές προϋποθέσεις, ώστε να σκοράρουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε, ενώ δεν απειλούμασταν από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως μας έλειψε το να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας και να την κυκλοφορούμε, για να μπορούμε να δημιουργούμε καταστάσεις και να κινδυνεύουμε λιγότερο. Και ήρθε και μία φάση στο τέλος που με μεγάλη έλλειψη συγκέντρωσης δεχθήκαμε ένα γκολ πάρα πολύ εύκολο και στον χρόνο που μπήκε, δεν μπορούσαμε να απαντήσουμε.

Οσοι είμαστε στην Ξάνθη, επειδή το μέγεθος του συλλόγου είναι πάρα πολύ μεγάλο, έχουμε πολύ μεγάλους στόχους. Οποια και να είναι η βαθμολογική θέση, εμείς θα πρέπει να ανταποκριθούμε και να παίζουμε κάθε παιχνίδι, ώστε να το κερδίζουμε και στο τέλος να γίνει η αποτίμηση με ηρεμία.

Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, διότι στην Ξάνθη η χρονιά δεν εξελίσσεται, όπως θα περίμεναν οι άνθρωποί της, αλλά αυτό που μένει είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο μέγεθος του συλλόγου, για να τελειώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη χρονιά.

Πάντα κοιτάμε να βελτιώσουμε πράγματα, αλλά το κυριότερο είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και να είμαστε 100% επαγγελματίες, γιατί η ομάδα παρέχει τα πάντα σε όλους».

Για το αν η ομάδα του αντιμετώπισε έναν καλύτερο Ολυμπιακό Βόλου απ’ αυτόν που περίμενε: «Περιμέναμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου, επειδή υπάρχει ικανότητα στην ομάδα και έχει καλούς παίκτες, θα μπει στο γήπεδο να παίξει «στα κόκκινα», διότι στενεύουν τα περιθώρια γι’ αυτόν. Οπότε τον περιμέναμε δυνατό, να διεκδικήσει τις μεγάλες μπάλες και να μας απειλήσει στις στατικές φάσεις, όπως και έγινε. Περιμέναμε τον Ολυμπιακό Βόλου δυνατό».

Ευχαριστήρια ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή της «η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ευχαριστεί τους φιλάθλους που έδωσαν το παρών στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης στο παιχνίδι με την Ξάνθη, στηρίζοντας με τις εκδηλώσεις τους την προσπάθεια της ομάδας να φτάσει στη νίκη. Η

Η δύναμη του Ολυμπιακού είναι ο κόσμος του και όλοι μαζί συνεχίζουμε δυνατά στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός Βόλου για πάντα…», τονίζεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου