ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιόρταζε ο Βερνάρδος, κέρδισε ο Ολυμπιακός

γιόρταζε-ο-βερνάρδος-κέρδισε-ο-ολυμπι-103541

Με ένα γκολ του Θοδωρή Βερνάρδου ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε χθες 1-0 της Ξάνθης, φτάνοντας με την 3η φετινή νίκη έδρας τους 19 βαθμούς.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Betsson Super League 2, κερδίζοντας 1-0 την Ξάνθη, πήρε βαθμολογική ανάσα στο πρώτο ματς στη Νεάπολη που δεν δέχθηκε γκολ!

Μπορεί στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός να απειλήθηκε, αλλά στο δεύτερο μισό ήταν καλύτερος, πίστεψε στη νίκη και την πέτυχε στο τέλος, βλέποντας πλέον πιο αισιόδοξα την συνέχεια για την παραμονή…

Ενδεκάδα με Κόλα

Με τον Κόλα να επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα μετά από ένα μήνα, τον Ντιαμπί να μένει εκτός, αλλά και τον Γάλλο Ντος Σάντος να είναι στο αρχικό σχήμα, παρέταξε τον Ολυμπιακό Βόλου ο νέος προπονητής, Τιμόθεος Καβακάς.

Ο Γκενάντι Ξενοδόχοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Θωμάς Γραικός ήταν δεξιά, ο Φίλιππος Σκοπελίτης αριστερά και στο κέντρο της άμυνας τοποθετήθηκαν ο Δημήτρης Στάμου και ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς.

Αμυντικά χαφ ήταν ο Ελιστάνο Μάνγκα και ο Κλεβί Κόλα, ακραίοι μεσοεπιθετικοί ο Χρήστος Κουντουριώτης και ο Γιώργος Ξύδας, ενώ ο Ντος Σάντος κινούνταν πίσω από τον προωθημένο σε θέση φορ Θοδωρή Βερνάρδο, ο οποίος στο β’ μέρος με την είσοδο στο παιχνίδι του Οσκαρ Σιαφά πέρασε στα πλάγια.

Κράτησε το μηδέν στο πρώτο

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός, έχοντας κόντρα τον αέρα, κράτησε το 0-0 και λόγω των επεμβάσεων του Ξενοδόχοφ.

Η πρώτη καλή φάση ήταν για τον Ολυμπιακό στο 13’, όταν ο Γραικός έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Ίτσο απέκρουσε ασθενώς και βρέθηκε εκτός θέσης και στην πλάτη της άμυνας ο Ξύδας επιχείρησε το πλασέ, με τον Μιχαήλ να διώχνει προ του Βερνάρδου.

Στο 17’ μετά από κόρνερ, την κεφαλιά του Μιχαήλ έδιωξε με ωραία εκτίναξη σε νέο κόρνερ ο Ξενοδόχοφ και αμέσως μετά έκανε το ίδιο στην κεφαλιά του Αλί Μπαμπά με την μπάλα να βρίσκει και το δοκάρι.

Στο 33’ ο Γκάβριτς με μακρινό φάουλ βρήκε στην περιοχή τον Αλί Μπαμπά κι αυτός, χρησιμοποιώντας και το χέρι του, την έστειλε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και μετά άουτ.

Στο 37’ ο Κρητικός έκανε από πλάγια θέση σουτ που απέκρουσε ο Ξενοδόχοφ, ενώ στο 44’ ο γκολκίπερ της Ξάνθης Ίτσο πρόλαβε και έδιωξε με γροθιές, πριν η μπάλα φτάσει στον Βερνάρδο, ο οποίος βρισκόταν σε θέση βολής μετά το «γέμισμα» του Ξύδα και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με το 0-0.

Απείλησαν οι αλλαγές

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Σιαφά να παίρνει τη θέση του Κουντουριώτη και μάλιστα ο διεθνής επιθετικός από την Ισημερινή Γουινέα στο 49’ φάνηκε απειλητικός, όταν μετά από λάθος της άμυνας ο Ίτσο αναγκάστηκε να βγει εκτός περιοχής και να διώξει με το κεφάλι προ του Αφρικανού επιθετικού των γηπεδούχων.

Στο 55’ στη θέση του Μάνγκα πέρασε ο Μαρκοπουλιώτης, ο οποίος στο αμέσως επόμενο λεπτό προωθήθηκε, αλλά η κοντινή κεφαλιά του απομακρύνθηκε από τον Ίτσο και τον Παπάζογλου.

Λίγο πριν, στο 52’, ο Κρητικός βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Ξενοδόχοφ, όμως του έφυγε το κοντρόλ, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να απομακρύνει σωτήρια.

Γκολ στο 89’

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί την αντίπαλη εστία και στο 67’ ο Ιτσο κράτησε όρθια την Ξάνθη. Ο Γραικός βρέθηκε σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αυστραλό τερματοφύλακα, που απέκρουσε.

Στο 74’ ο Σιαφά με τακουνάκι προσπάθησε να αιφνιδιάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, με την μπάλα να επανέρχεται από τις κόντρες στον επιθετικό του Ολυμπιακού, ωστόσο το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ στο 76’ επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Σκοπελίτη έδιωξε ο Ουνγιαλίδης.

Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 89’, όταν μετά από σέντρα του Ξύδα ο Μαρκοπουλιώτης έκανε την κεφαλιά-πάσα στον εορτάζοντα χθες Θοδωρή Βερνάρδο, που με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 1-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΞΑΝΘΗ

Σκόρερ: 89’ Βερνάρδος

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας (ΕΠΣ Πιερίας)

Κίτρινες κάρτες: Φιλίποβιτς, Γραικός, Στάμου-Γκινσάρι,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Στάμου, Φιλίποβιτς, Σκοπελίτης, Κόλα (71’ Κότος), Μάνγκα (55’ Μαρκοπουλιώτης), Κουντουριώτης (46’ Σιαφά), Ντος Σάντος (71’ Γκαργκαλατζίδης), Ξύδας, Βερνάρδος (93’ Παπακώστας).

Στον πάγκο: Κωνσταντίνου, Χατζής, Κατσούκης, Ασαμόα.

ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Δεληγιαννίδης, Ουνγιαλίδης, Μιχαήλ (81’ Μπάτζιος), Παπάζογλου, Θυμιάνης, Γκάβριτς (63’ Τσιλιγγίρης), Κρητικός, Αλί Μπαμπά, Γκινσάρι, Δόρης

Στον πάγκο: Γιακουμής, Τζανακάκης, Δημητριάδης, Φαζός, Τσελεμπάκης, Κιεσάδα, Διαμαντόπουλος.

Τετάρτη 16/3 με Βέροια

Για την Τετάρτη 16 Μαρτίου (15:00) όρισε η Super League2 το εξ αναβολής ματς της 20ής αγωνιστικής του Ολυμπιακού Βόλου με τη Βέροια.

Επίσης την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 15:00 θα γίνει και το ματς Απόλλων Πόντου -Αναγέννηση Καρδίτσας της 14ης αγωνιστικής, ενώ την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 15:00 το ΠΑΟΚ Β’-Τρίκαλα από την 15η αγωνιστική.

Σήμερα η Κ-20

Το πρώτο της παιχνίδι στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος K-20 Super League 2 (στην 1η είχε ρεπό) θα δώσει σήμερα η Κ 20 του Ολυμπιακού Βόλου. Στις 12:45 στο γήπεδο Μαγνησιακού, η Κ-20 του Ολυμπιακού Βόλου θα υποδεχθεί την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα

Βόρειος όμιλος

Χθες

Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη 1-0

(89’ Βερνάρδος)

Ολυμπιακός Β’-Ηρακλής 0-0

Σήμερα

14:45 Απόλλων Λάρισας-Βέροια

Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας)

14:45 ΑΕΛ-Απόλλων Πόντου

Γκάμαρης (Αθηνών)

14:45 Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας

Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

14:45 Νίκη Βόλου-Θεσπρωτός

Τσιάρας (Καβάλας)

14:45 Αλμωπός Αριδαίας-Καβάλα

Κακουλίδης (Θράκης)

Ρεπό: Πανσερραϊκός

ΠΑΟΚ Β’-Πιερικός (αναβλήθηκε)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βέροια 49

2. Λάρισα 46

3. Αναγέννηση Καρδίτσας 40

4. Ξάνθη 36

5. Ηρακλής 33

6. Νίκη Βόλου 32

7. Αλμωπός Αριδαίας 30

8. ΠΑΟΚ Β’ 29

9. ΟΣΦΠ Β’ 29

10. Θεσπρωτός 24

11. Απόλλων Λάρισας 22

12. Απόλλων Πόντου 20

13. ΑΟ Τρίκαλα 20

14. Πανσερραϊκός 20

15. Πιερικός 19

16. Ολυμπιακός Β. 19

17. Καβάλα 15

Νότιος όμιλος

Χθες

Αστέρας Βλαχιώτη-Παναθηναϊκός Β’ 3-1

(42’ Σοκολάροφ, 64’ Βούζας, 91’ Σιντορένκο -3’ Αλμπάνης)

Χανιά-ΑΕΚ B’ 2-1

(80’ Κόλα, 91’ Τριανταφυλλάκος-49’ πεν. Γιούσης)

Σήμερα

14:00 Ζάκυνθος-Κηφισιά

Θεοχάρης (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

14:45 Διαγόρας-Καλαμάτα

Αγγελάκης (Μακεδονίας)

14:45 Καλλιθέα-Ρόδος

Τσαγκαράκης (Χανίων)

14:45 ΟΦ Iεράπετρας-Επισκοπή

Αλάμπεης (Αθηνών)

14:45 Εργοτέλης-Α.Ε. Καραϊσκάκης

Μαχαίρας (Αθηνών)

Αιγάλεω-Λεβαδειακός (αναβλήθηκε)

Ρεπό: Ηρόδοτος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου