ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με ζητούμενο τη νίκη ελπίδας

με-ζητούμενο-τη-νίκη-ελπίδας-104569

Με την ελπίδα η κακοκαιρία να μη σταθεί εμπόδιο ο Ολυμπιακός Βόλου, που δεν αγωνίστηκε ούτε την περασμένη Τετάρτη λόγω Covid 19 στην Κατερίνη με τον Πιερικό, θα υποδεχθεί σήμερα στις 14.45 την Ξάνθη στη Νεάπολη, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Betsson Super League.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στο σημερινό παιχνίδι, όπως και στα επόμενα 12 που θα ακολουθήσουν έως το τέλος του πρωταθλήματος, για τον Ολυμπιακό Βόλου ζητούμενο είναι οι νίκες που θα τον ανεβάσουν βαθμολογικά, θέλοντας αρχικά να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και στη συνέχεια να σταθεροποιηθεί ψηλότερα, σφραγίζοντας την παραμονή του στην κατηγορία.

Στο σημερινό παιχνίδι θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού ο νέος, τέταρτος από την αρχή της περιόδου προπονητής, Τιμόθεος Καβακάς, που κάνει δεύτερη θητεία και νέο ξεκίνημα με την ομάδα μετά από πέντε ακριβώς χρόνια (τελευταίο του ματς στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» ήταν στις 12/3/2017) και θέλει να συνδυαστεί με επιτυχία…

Ο Ολυμπιακός δεν αγωνίστηκε για την 23η αγωνιστική με τον Πιερικό στην Κατερίνη, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα της Πιερίας και δεν είχε βαθμολογικά οφέλη, αλλά τουλάχιστον ήταν θετικό ότι δεν αγωνίστηκε και η Καβάλα (είχε ρεπό) και έτσι η μακεδονική ομάδα έμεινε έναν βαθμό κάτω από τους ερυθρόλευκους.

Στην 24η αγωνιστική ο Ολυμπιακός παίζοντας στη Νεάπολη με την Ξάνθη σε ένα ματς που θα είναι τηλεοπτικό από την ΕΡΤ 3, αύριο θα ελπίζει και πάλι σε απώλειες αντιπάλων, ενώ ο Πανσερραϊκός θα κάνει το ρεπό του.

Ο Ολυμπιακός θέλει όμως πρώτα απ’ όλα να εκμεταλλευτεί επιτέλους την έδρα του, όπου στο φετινό πρωτάθλημα σε 10 ματς έχει μόνο 2 νίκες και έχει δεχτεί γκολ από όλους τους αντιπάλους στη Νεάπολη.

Χθες ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου και οι 22 ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι οι εξής: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Σκοπελίτης, Στάμου, Φιλίποβιτς, Μάνγκα, Ντιαμπί, Κουντουριώτης, Σιαφά, Βερνάρδος, Ξύδας, Κόλα, Ασαμόα, Κότος, Ντος Σάντος, Γκαργκαλατζίδης, Κατσούκης, Κωνσταντίνου, Μαρκοπουλιώτης, Παπακώστας, Φουρίκης, Χατζής. Εκτός έμειναν οι Βούγιοβιτς, Μανάφοφ, Κόκας, Νάνι και Πέλκας.

Η Ξάνθη προέρχεται από εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με τη Νίκη έχει και αυτή νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Κώστα Ανυφαντάκη, και με 36 βαθμούς έχει μείνει 13 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Βέροια. Εκτός έδρας έχει μόλις δύο ήττες, από την ΑΕΛ με 4-0 και από τον Ηρακλή με 1-0 και πέντε ισοπαλίες με Πιερικό, Απόλλωνα Πόντου, ΟΣΦΠ Β’, Θεσπρωτό και Αλμωπό, ενώ έχει πάρει το τρίποντο τρεις φορές.

Βρέσκας διαιτητής

Τη σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με την Ξάνθη, στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, στις 14:45, θα διευθύνει ο Γιώργος Βρέσκας από την ΕΠΣ Πιερίας. Βοηθοί του θα είναι οι Ιωάννης Μηνούδης και Κωνσταντίνος Βρούζος από την ίδια ΕΠΣ.

Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Φώτης Πολυχρόνης επίσης από την ΕΠΣ Πιερίας και παρατηρητής διαιτησίας ο Γιώργος Λιανός (Βοιωτίας).

Τα εισιτήρια του αγώνα

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου βγήκε ανακοίνωση και για τα εισιτήρια του αγώνα με την Ξάνθη. Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει, πως βάσει της ισχύουσας ΚΥΑ για τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ο αριθμός θεατών στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης για το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη (Σάββατο 12/3, 14.45), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2, είναι 50% επί της χωρητικότητας του γηπέδου.

Η προπώληση των εισιτηρίων του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη θα γίνεται και σήμερα (ημέρα του αγώνα) από τις 09.00-12.00.

Επίσης, εισιτήρια του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη θα διατίθενται από το Café Da Luz (Δεληγιώργη 4) και από το Café River (Ιωλκού 408 στον Άνω Βόλο).

Για το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 10 ευρώ γενική είσοδος.

Κατά την είσοδο στο γήπεδο και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του φιλάθλου στο γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο του.

Λόγω των αυξημένων ελέγχων, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συστήνει στους φιλάθλους της ομάδας να προσέλθουν νωρίτερα στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης».

Τετάρτη 16/3 με Βέροια

Για την Τετάρτη 16 Μαρτίου (15:00) όρισε η Super League2 το εξ αναβολής ματς της 20ής αγωνιστικής του Ολυμπιακού Βόλου με τη Βέροια.

Επίσης Τετάρτη 16 Μαρτίου, στις 15:00 θα γίνει και το ματς Απόλλων Πόντου-Αναγέννηση Καρδίτσας της 14ης αγωνιστικής, ενώ την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 15:00 το ΠΑΟΚ Β’-Τρίκαλα από την 15η αγωνιστική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου