ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ενδιαφέρον πλέον στο ματς του Σαββάτου

το-ενδιαφέρον-πλέον-στο-ματς-του-σαββά-108759

Χωρίς ματς πέρασε για τον Ολυμπιακό Βόλου η χθεσινή αγωνιστική της Super League , 2,αφού η βολιώτικη ομάδα δεν ταξίδεψε στην Κατερίνη, καθώς μια μέρα πριν από τη διοργανώτρια είχε αναβληθεί το ματς με τον Πιερικό λόγω κρουσμάτων Covid 19 στην ομάδα της Πιερίας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Έτσι πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στην επόμενη 24η αγωνιστική, αφού μεθαύριο Σάββατο θα παίξει με την Ξάνθη στη Νεάπολη, ενώ ήδη «χρωστά» τρία ματς, ένα στον Βόλο από την 20ή αγωνιστική με τη Βέροια και δυο εκτός έδρας (από την 21η το Απόλλων Πόντου-Ολυμπιακός Βόλου και από τη χθεσινή 23η το Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου).

Η αναβολή και του αγώνα με τον Πιερικό που έχει τρεις βαθμούς περισσοτέρους, αλλά και δυο ματς περισσότερα από τον Ολυμπιακό δεν επέτρεψε και το ντεμπούτο στον πάγκο των ερυθρόλευκων του νέου προπονητή Τιμόθεου Καβακά, που πλέον κάνει πλάνα για την αναμέτρηση του Σαββάτου με την Ξάνθη στις 14.45 στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης.

Ο Ολυμπιακός θέλει άλλωστε να εκμεταλλευτεί επιτέλους την έδρα του, όπου στο φετινό πρωτάθλημα σε 10 ματς έχει μόνο 2 νίκες και έχει δεχτεί γκολ από όλους τους αντιπάλους στη Νεάπολη κι ενώ η σαββατιάτικη αντίπαλος χθες έμεινε στο 0-0 στην Ξάνθη με τη Νίκη.

Ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του με την Ξάνθη στον Βόλο έχει 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, μια για τη Β’ Εθνική το 1983-84 (1-2: 77’ πεν. Καπουράνης-67’ πεν. Ζαπουνίδης, 83’ Πανίδης) τη χρονιά που οι ερυθρόλευκοι υποβιβάστηκαν, και μια στη Γ’ Εθνική την περίοδο 1985-86 (0-2), χρονιά που και οι δυο ομάδες κέρδισαν άνοδο!

Στο τώρα και για το σαββατιάτικο παιχνίδι το κέρδος από τη χθεσινή αναβολή είναι πως ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς θα έχει σε καλύτερη ετοιμότητα τους Γκενάντι Ξενοδόχοφ και Φίλιππο Σκοπελίτη, που ταλαιπωρούνταν από ίωση, ενώ πιθανόν να επιστρέψει από τραυματισμό και ο Τουράν Μανάφοφ, που είχε αγωνιστεί τελευταία φορά στις 13 Φεβρουαρίου στο ματς με τον Πανσερραϊκό.

Από τη χθεσινή 23η αγωνιστική ο Ολυμπιακός δεν είχε βαθμολογικά οφέλη, αλλά τουλάχιστον ήταν θετικό ότι δεν αγωνίστηκε και η Καβάλα (είχε ρεπό) και έτσι η μακεδονική ομάδα έμεινε έναν βαθμό κάτω από τους ερυθρόλευκους.

Η Καβάλα είναι στους 15 βαθμούς με παιχνίδι περισσότερο όμως από τον Ολυμπιακό, που έχει 16 β. σε 19 ματς, ενώ ο Πανσερραϊκός (22 αγώνες) και ο Απόλλων Πόντου (20 ματς) με τις χθεσινές τους νίκες είναι στους 20 βαθμούς, όσους έχουν και τα Τρίκαλα σε 21 αγώνες.

Από την άλλη ο Πιερικός έχει 19 βαθμούς με 21 ματς, ο Απόλλων Λάρισας έμεινε στους 22 β. σε 21 αγώνες, ενώ στο «γκρουπ» των ομάδων για παραμονή παρέμεινε ο Θεσπρωτός (24 βαθμοί σε 21 ματς), που έχασε χθες στην Ηγουμενίτσα απο τον Αλμωπό Αριδαίας, ο οποίος έφτασε τους 30 βαθμούς σε 22 ματς.

Τώρα στην επόμενη 24η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 14.45 στη Νεάπολη με την Ξάνθη σε ένα ματς που θα είναι τηλεοπτικό από την ΕΡΤ3, ενώ την Κυριακή 13/3 στο ίδιο γήπεδο η Νίκη θα υποδεχθεί τον Θεσπρωτό.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, θέλοντας την 3η φετινή νίκη έδρας παίζοντας με την Ξάνθη θα ελπίζει την επόμενη μέρα και πάλι σε απώλειες αντιπάλων, ενώ ο Πανσερραϊκός θα κάνει το ρεπό του.

Δύσκολα ματς έδρας θα έχουν την Κυριακή ο Απόλλων Λάρισας (με Βέροια) και τα Τρίκαλα (με Αναγέννηση Καρδίτσας) και εκτός έδρας θα αγωνιστούν ο Απόλλων Πόντου (με την ΑΕΛ), ο Πιερικός (στη Θεσσαλονίκη με ΠΑΟΚ Β) και η Καβάλα (στην Αριδαία με Αλμωπό).

Τα υπόλοιπα ματς και μετά από αυτό το Σάββατο με την Ξάνθη, για τον Ολυμπιακό τον Μάρτιο είναι:

25η αγωνιστική

Κυριακή (20/3)

Θεσπρωτός-Ολυμπιακός Βόλου (14.45)

26η αγωνιστική

Κυριακή (27/3)

Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα (14.45)

27η αγωνιστική

Τετάρτη (30/3)

Αλμωπός Αριδαίας-Ολυμπιακός Βόλου (15.00)

* Δεν αποκλείεται να οριστεί μια Τετάρτη και το εξ αναβολής ματς με την Βέροια στη Νεάπολη.

Κυριακή η Κ20

Το πρώτο της παιχνίδι στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος K-20 Super League 2, (στην 1η είχε ρεπό) θα παίξει την Κυριακή η Κ20 του Ολυμπιακού Βόλου. Το Σάββατο 12/3 στις 12:45 θα γίνει το ματς Λεβαδειακός-ΑΟ Τρίκαλα και την Κυριακή 13/3 στις 12:45 στο γήπεδο Μαγνησιακού η Κ20 του Ολυμπιακού Βόλου θα υποδεχθεί την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ρεπό στον 4ο όμιλο θα κάνει η Νίκη Βόλου.

Κλήθηκε σε απολογία

Σε απολογία για το παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας κλήθηκε για αύριο από τη Λίγκα ο Ολυμπιακός Βόλου. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση: «Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου A2 Εθνικής Κατηγορίας καλεί σε απολογία την Παρασκευή 11.3.2022 και ώρα 12:30 την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6 και 15 παρ 3α, του Πειθαρχικού Κώδικα και άρθρο 15 του ΚΑΠ της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, 6.3.2022)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου