ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αναβολή έφερε ντεμπούτο Καβακά πέντε χρόνια ακριβώς μετά

η-αναβολή-έφερε-ντεμπούτο-καβακά-πέντ-110655

Ο 49χρονος νέος τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Τίμος Καβακάς, περίμενε, έχοντας ξεκινήσει τη δεύτερη θητεία του στους ερυθρολεύκους, να κάνει σήμερα ντεμπούτο στον πάγκο των ερυθρολεύκων. Ωστόσο, αυτό παίρνει μία μικρή παράταση για το προσεχές Σάββατο, όταν και θα γίνει το παιχνίδι με την Ξάνθη, το οποίο θα είναι και τηλεοπτικό.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο λόγος είναι ότι η Σούπερ Λιγκ 2 προχώρησε σε αναβολή του αγώνα Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα Τετάρτη 9/3 στις 15.00 λόγω οκτώ κρουσμάτων κορονοϊού στους γηπεδούχους.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας: «Σας ενημερώνουμε ότι ο αγώνας της 23ης αγωνιστικής για το Πρωτάθλημα Betsson Super League 2 ανάμεσα στις ΠΑΕ Πιερικός – ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9.3.22 στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, αναβάλλεται λόγω Covid 19».

Πάντως, ο Τίμος Καβακάς έκανε ήδη δύο προπονήσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου προχθές Δευτέρα και χθες Τρίτη, με τους ποδοσφαιριστές να μην παίρνουν ρεπό μετά τον κυριακάτικο αγώνα με την Αναγέννηση.

Ακριβώς πέντε χρόνια μετά!

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο ματς του Τίμου Καβακά στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου ήταν αυτό με τον Απόλλωνα Λάρισας στις 12/03/17 και είχε λήξει με 1-1 ενώπιον 6.000 φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό, με τους φιλοξενούμενους, παρότι ήταν πίσω στο σκορ με 1-0 από το 16’ και έπαιζαν από το 39’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σάββα, να φεύγουν με τον βαθμό. Τώρα, ο 49χρονος προπονητής θα ξανακοουτσάρει τους ερυθρόλευκους του Βόλου ακριβώς πέντε χρόνια μετά, δηλαδή στις 12/3/22, όταν και είναι προγραμματισμένη η εντός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη.

Ο Αμανατίδης και το … Γιουρόπα Λιγκ

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μετά τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Περικλής Αμανατίδης, κλήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να σχολιάσει αν υπάρχει κάποια κόντρα με τους ανθρώπους των γηπεδούχων, καθώς την ώρα που μιλούσε, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου του φώναξε με ειρωνικό τόνο: «Συγχαρητήρια, Περικλή, θα πας Γιουρόπα Λιγκ του χρόνου, αλλά δεν θα είσαι εσύ στην Αναγέννηση».

Από τη μεριά του ο Θεσσαλονικιός τόνισε: «Έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και οι δύο ομάδες το ήθελαν για διαφορετικούς λόγους. Ήμασταν πιο ψύχραιμοι, καταφέραμε και βάλαμε ένα γκολ και με την εμπειρία που έχουμε διατηρήσαμε το προβάδισμα. Εγώ στον Ολυμπιακό Βόλου έχω δουλέψει. Για εμάς τους προπονητές μιλούν τα αποτελέσματα. Αφήνω τη δουλειά μου στον Ολυμπιακό Βόλου στην κρίση του κόσμου του. Έχω δουλέψει σ’ αυτήν την πόλη νομίζω με πολύ μεγάλο πάθος, και στη Νίκη και στον Ολυμπιακό. Δεν θα πω εγώ τι έκανα, τα αποτελέσματα το λένε. Ας εκτιμηθεί ή όχι, αυτό είναι θέμα του κόσμου».

Όσο για τον στόχο της Αναγέννησης Καρδίτσας σχολίασε: «Έχει πολλές αγωνιστικές ακόμη το πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη συνέχεια. Έχουμε ακόμη ελπίδες, οπότε θα παίζουμε μόνο για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Βούζας, στις τελευταίες του δηλώσεις ως προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου (2 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες ο απολογισμός του), ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βάσει της εικόνας που είχαμε και της απόδοσης, νομίζω ότι δικαιούμασταν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Χωρίς καθαρή ευκαιρία, η Αναγέννηση μας κέρδισε, γιατί ήταν πιο αποτελεσματική. Εμείς βρεθήκαμε 2-3 φορές κοντά στο να πετύχουμε ένα γκολ, αλλά δεν κατορθώσαμε να κάνουμε τη σωστή τελική ενέργεια και να μετουσιώσουμε την ευκαιρία σε γκολ. Μας αφήνει πολύ στενοχωρημένους το αποτέλεσμα, γιατί αν είχαμε ένα θετικό θα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου