ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκτη ήττα έδρας για τον Ολυμπιακό Βόλου, 0-1 από την Αναγέννηση

εκτη-ήττα-έδρας-για-τον-ολυμπιακό-βόλο-114417

Την έκτη ήττα στο γήπεδο της Νεάπολης και την 11η συνολικά υπέστη σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος έχασε από την Αναγέννηση με 0-1 με γκολ του Μπραμπίγια στο 30’. Ο κόσμος της ομάδας, που βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις, βρέθηκε στο ίδιο έργο θεατής, αφού είδε τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα να ντουμπλάρουν νίκες, με την έννοια ότι δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο τρίποντο με τον ΠΑΟΚ Β’, όπως είχε γίνει και τις άλλες φορές (4 συνολικά) που νίκησαν στο πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου εκτός του Βούγιοβιτς κάτω από τα δοκάρια, είχε στα άκρα της άμυνας τους Γραικό και Σκοπελίτη και στο κέντρο αυτής τους Φιλίποβιτς και Στάμου. Ντιαμπί, Μάνγκα και Κότος ήταν οι τρεις κεντρικοί χαφ, με τον τελευταίο να παίζει πιο ψηλά, Βερνάρδος και Ξύδας οι ακραίοι και στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Γκαργκαλατζίδης.

Τερματοφύλακας για την Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν ο Γκέκας, πλάγιοι μπακ οι Κουτρομάνος, Σταμόπουλος και στόπερ οι Λαρέα, Γκόλιας. Ο Λαγός ήταν ο κλασικός αμυντικός μέσος, ο Πλέγας το 8αρι και ο Δημούτσος με επιτελικό ρόλο, ενώ οι Μπενγκόα, Μπραμπίγια ήταν τοποθετημένοι στις πτέρυγες και ο Κλάους Αθανασιάδης αποτέλεσε τον κλασικό φορ.

Μπήκε καλά, αλλά χωρίς συνέχεια

Στο 4’ το φάουλ του Σκοπελίτη είχε ως αποδέκτη τον Γκαργκαλατζίδη, που έπιασε την κεφαλιά, την οποία μπλόκαρε ο Γκέκας.

Ο Σκοπελίτης στο 17’ προσπάθησε να ξαναγίνει δημιουργός και με μακρινή μπαλιά πήγε να βρει τον Βερνάρδο, ο οποίος βγήκε μόνος με σωστή κίνηση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά απέναντι από τον Γκέκα έκανε κακό κοντρόλ στον αέρα και έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της Αναγέννησης να μπλοκάρει.

Από κει και πέρα η αρχική επιθετική διάθεση των ερυθρολεύκων κόπασε και η Αναγέννηση άρχισε να παίρνει τα ηνία του παιχνιδιού με καλύτερη κυκλοφορία και ορθόδοξη ανάπτυξη.

Στο 20’ το σουτ του Μπραμπίγια εντός περιοχής αποκρούστηκε σε κόρνερ, ενώ στο 21’ το ανάποδο ψαλίδι του Γκόλια από το ύψος της μικρής περιοχής κόντραρε και πέρασε πάλι κόρνερ.

Πίσω στο σκορ στο μισάωρο

Τελικά στο 30’ οι φιλοξενούμενοι, που έδειχναν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπενγκόα, παίζοντας με πλάτη προς την εστία, έβγαλε στα αριστερά στον Σταμόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έβγαλε τη συρτή σέντρα, με τον Μπραμπίγια με πλασέ στην κίνηση να νικά τον Βούγιοβιτς, που έπεσε πάντως στη δεξιά του γωνία, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το 0-1.

Στο 34’ μία απόφαση του πρώτου βοηθού Χατζηνάκου να δείξει άουτ μετά την κεφαλιά του Γκαργκαλατζίδη στο πίσω δοκάρι μετά το γέμισμα του Ξύδα από τ’ αριστερά, κι όχι κόρνερ, με τους γηπεδούχους να ισχυρίζονται ότι η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Λαρέα, προκάλεσε ένταση. Ο Σκοπελίτης πήρε κίτρινη για τη διαμαρτυρία του στον βοηθό και κόκκινη ο διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, που ήταν στον πάγκο και έτρεξε να τα ψάλει στον επόπτη.

Στο 37’ η μακρινή κεφαλιά του Λαρέα πήγε στην αγκαλιά του Βούγιοβιτς, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου. Σ’ εκείνο το λεπτό η κόντρα στο σουτ του Κότος ευνόησε τον Βερνάρδο, που βγήκε μόνος με τον Γκέκα και τον πρόλαβε στην έξοδο, αλλά το «τσίμπημα» που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής εμ το αριστερό, δεν έφερε την ισοφάριση, αφού η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Κοντά στο 0-2 η Αναγέννηση

Στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Κουντουριώτης αντικατέστησε τον Κότος, που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα οργανωτικά του καθήκοντα. Ο νεοεισελθών πήρε θέση στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, με τον Βερνάρδο να παίζει κοντά πλέον στον Γκαργκαλατζίδη. Όμως αυτή η κίνηση δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα (σ.σ. αυτό φάνηκε και από την αλλαγή λίγο αργότερα και του Γκαργκαλατζίδη και του Βερνάρδου), αντίθετα η Αναγέννηση ήταν αυτή που έφτασε μία ανάσα από το 0-2 στο 62’, όταν ο Μπενγκόα βρέθηκε μόνος με τον Βούγιοβιτς στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Βόλου έσωσε την ομάδα του στο τετ-α-τετ, παραχωρώντας κόρνερ.

Πάντως, και ο Ολυμπιακός Βόλου είχε στο 68’ μία εξαιρετική στιγμή με τον Ξύδα, που έφυγε μόνος μετά την μπαλιά του Ντος Σάντος και έφτασε από θέση μέσα αριστερά απέναντι από τον εξερχόμενο Γκέκα. Όμως, ο ακραίος επιθετικός των γηπεδούχων έκανε έκανε πιεζόμενος και από τον Γκόλια ένα αδύναμο πλασέ και ο Γκέκας «καπάκωσε» την μπάλα με τα πόδια και εν συνεχεία μπλόκαρε.

To ίδιο έκανε ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων με σχετική ευκολία στο ανάποδο ψαλιδάκι του Κουντουριώτη στο 73’, ενώ στο 85’ για φάουλ στον Σκοπελίτη, ο Μανιός, που είχε μπει στον αγώνα στο 72’, είδε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και η Αναγέννηση Καρδίτσας συνέχισε με δέκα.

Ο Ολυμπιακός πίεσε για την ισοφάριση έως το 96’ που έληξε το ματς, αλλά δεν τα κατάφερε και υπέστη ακόμη μία ήττα. Τελευταία φάση του αγώνα στο τελευταίο λεπτό η σέντρα-σουτ του Ντος Σάντος, που έφυγε πολύ άουτ, ενώ δεύτερη κίτρινη ορθώς, που ισούταν με κόκκινη, δέχθηκε λίγο πριν και ο Λαρέα για μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου με τις τάπες. Έτσι, οι νικητές τελείωσαν τον αγώνα με εννιά παίκτες.

Κίτρινες: Κότος, Σκοπελίτης, Ξύδας-Λαρέα, Πλέγας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Βούγιοβιτς, Γραικός, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Ντιαμπί (87’ Ασαμόα), Μάνγκα, Κότος (46’ Κουντουριώτης), Ξύδας, Βερνάρδος (61’ Ντος Σάντος), Γκαργκαλατζίδης (57’ Σιαφά)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Γκέκας, Κουτρομάνος, Σταμόπουλος, Λαρέα, Γκόλιας, Λαγός, Πλέγας, Δημούτσος (91’ Κοτσώνης), Μπενγκόα (72’ Μανιός), Μπραμπίγια (88’ Μπάλλας), Αθανασιάδης (46’ Γκίνη)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου