ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για ένα ακόμη βήμα παραμονής o Ολυμπιακός Βόλου

για-ένα-ακόμη-βήμα-παραμονής-o-ολυμπιακ-114989

Το δεύτερο από τα 15 βήματα που ξεκίνησαν από την περασμένη Τετάρτη θέλει να κάνει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, που για την 22η αγωνιστική της Super League 2 θα υποδεχθεί στη Νεάπολη (14:45) την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, γνωρίζοντας ότι μόνο με νίκες θα φύγουν από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας, που έχουν καθηλωθεί εδώ και καιρό, προκειμένου να πετύχουν στο τέλος την παραμονή τους στην κατηγορία.

Εχοντας ακόμη 14 παιχνίδια, ο Ολυμπιακός Βόλου μετά τη νίκη (3-1) που πέτυχε την περασμένη Τετάρτη στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’, η οποία τον «ανέβασε» κατά μια θέση, θέλει σήμερα μια νέα νίκη (για πρώτη φορά δεύτερη συνεχόμενη), που θα τον βοηθήσει να «προσπεράσει» και άλλες ομάδες, γνωρίζοντας πως πλέον παίζοντας διαδοχικά ματς πρέπει να αφήνει πίσω ό,τι έχασε ή ό,τι πέτυχε και να κοιτάζει μπροστά.

Το σημερινό παιχνίδι στη Νεάπολη (14:45) με την Αναγέννηση Καρδίτσας μόνο εύκολο δεν μπορεί να λέγεται, καθώς μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει υπέρ του την προϊστορία, αλλά σήμερα βρίσκει αντίπαλο μια δυνατή ομάδα που προέρχεται από νίκη (5-2) την Τετάρτη επί της πρωτοπόρου Βέροιας, ενώ στο ματς του α’ γύρου είχε επιβληθεί των ερυθρόλευκων με 4-0!

Βέβαια η Αναγέννηση, παρότι είναι αήττητη στην Καρδίτσα (9-1-0), εκτός έδρας έχει μόνο μια νίκη (στο Κερατσίνι επί του ΟΣΦΠ Β’ 0-1), 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, αλλά και ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί επιτέλους και την έδρα, καθώς στη Νεάπολη έχει χάσει 19 βαθμούς, έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια και πριν τη νίκη έδρας της προηγούμενης Τετάρτης η αμέσως προηγούμενη ήταν τον περασμένο Νοέμβριο και πάλι πριν από τον αγώνα με την ΑΣΑ (στην Καρδίτσα)!

Θετικό είναι ότι το 3-1 της περασμένης Τετάρτης αλλά και το πάθος που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι για τη νίκη «ζέσταναν» και τον κόσμο, που παρά τις πίκρες που είχε σε προηγούμενα ματς, πλέον έχει πιστέψει πως μπορεί να σωθεί η χρονιά με τους οργανωμένους οπαδούς Austrian Boys και ΣΦΟΒ να έχουν κάνει έκκληση σε όλους τους φιλάθλους να δώσουν βροντερό «παρών» στη Νεάπολη στο σημερινό παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός με ανεβασμένο ηθικό και έχοντας μελετήσει τα υπέρ και τα κατά της Αναγέννησης, θέλει να δείξει το καλό του πρόσωπο, αφού και ο προπονητής Βασίλης Βούζας παρ’ ότι είδε βελτίωση, τόνισε πως η ομάδα έχει κι άλλες μεγαλύτερες δυνατότητες.

Για σήμερα δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την προηγούμενη Τετάρτη, ενώ και πάλι θα υπάρξει ανάλογη διαχείριση, καθώς και την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρξει ματς «έξι πόντων» στην Κατερίνη, όπου ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει από τον Πιερικό τα τελευταία 24 χρόνια!

Η αποστολή

Οι 23 ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου είναι οι εξής: Ασαμόα, Κότος, Ντιαμπί, Ντος Σάντος, Φιλίποβιτς, Μάνγκα, Σιαφά, Βούγιοβιτς, Βερνάρδος, Γκαργκαλατζίδης, Γραικός, Κατσούκης, Κόκας, Κόλα, Κουντουριώτης, Μαρκοπουλιώτης, Ξενοδόχοβ, Ξύδας, Παπακώστας, Σκοπελίτης, Στάμου, Φουρίκης, Χατζής.

Εκτός έμειναν οι Κωνσταντίνου, Μανάφοφ, Νάνι και Πέλκας.

Σφυρίζει ο Κακουλίδης

Στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης διαιτητής θα είναι ο Χρήστος Κακουλίδης από την ΕΠΣ Θράκης. Βοηθοί του θα είναι οι Γιώργος Χατζηνάκος από την ΕΠΣ Δράμας και Κωνσταντίνος Τσακίρης από την ίδια ΕΠΣ. Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών).

Τα εισιτήρια

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται και σήμερα από τα γραφεία της ΠΑΕ από τις 09.00-12.00. Η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 5 ευρώ γενική είσοδος. Κατά την είσοδο στο γήπεδο και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του φιλάθλου στο γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο του.

Λόγω των αυξημένων ελέγχων, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συστήνει στους φιλάθλους της ομάδας να προσέλθουν νωρίτερα στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης.

Πάντα ήταν ένα …θεσσαλικό ντέρμπι

Τα παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού-Αναγέννησης πάντα είχαν το δικό τους ενδιαφέρον, πάντα θεωρούνταν θεσσαλικά ντέρμπι και έχουν ξεκινήσει από το τοπικό πρωτάθλημα, όταν η Αναγέννηση αγωνιζόταν στην ΕΠΣΘ (πήρε δυο πρωταθλήματα το ’62 και το ’64 και πριν γίνει το 1968 η ΕΠΣ Καρδίτσας), ενώ και το ξεκίνημα της επίσημης Β’ Εθνικής έχει γίνει με ένα τέτοιο ματς…

Μετά το φετινό παιχνίδι του α’ γύρου στην Καρδίτσα σε επίπεδο Β’ Εθνικής το σημερινό Θεσσαλικό ντέρμπι είναι το νούμερο 34 σε δεύτερη κατηγορία και Νο 48 συνολικά, με άλλα 12 ματς να έχουν γίνει για τη Γ’ Εθνική αλλά και 2 στη Δ’ Εθνική!

Σε επίπεδο Β’ Εθνικής στα ματς στον Βόλο ο Ολυμπιακός έχει 14 νίκες και 2 ήττες, ενώ στην Καρδίτσα έχει 2 νίκες, 7 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Συνολικά ανεξαρτήτου κατηγορίας ο Ολυμπιακός έχει 22 νίκες, οι 18 στον Βόλο, 10 ισοπαλίες, οι 9 στην Καρδίτσα, και 15 ήττες.

Στην προϊστορία που έχουν τα θεσσαλικά ντέρμπι Αναγέννησης-Ολυμπιακού και στα οποία η βολιώτικη ομάδα έχει την υπεροχή, είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι δυο ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους στο πρώτο παιχνίδι, όταν καθιερώθηκε η επίσημη Β’ Εθνική. Ήταν η περίοδος 1962-63 στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής στην Καρδίτσα (0-0), ενώ στον Βόλο ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 με γκολ των Μποτίνου, Συνετόπουλου και Γιαλατζή.

Την περίοδο 1964-65 Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 στον Βόλο και ήρθε 2-2 στην Καρδίτσα, ενώ την περίοδο 1966-67 ο Ολυμπιακός πέτυχε τα μεγαλύτερα σκορ επί της Αναγέννησης.

Στην Καρδίτσα επιβλήθηκε με 1-4 με 2 γκολ του Συνετόπουλου και από ένα των Μαλάκου και Μουντούλια, ενώ στον Βόλο με 9-0 με χατ-τρικ του Δημόπουλου, 2 γκολ του Μαλάκου και από ένα των Πασχαλίδη, Τσαμπαλού, Συνετόπουλου και Ρηγούλια…

Την περίοδο 1975-76 είχαμε 0-0 στην Καρδίτσα και 2-0 στον Βόλο, την περίοδο 1976-77 0-0 στην Καρδίτσα και 4-1 στο Βόλο, ενώ και την περίοδο 1977-78 είχαμε πάλι 0-0 στην Καρδίτσα και ερυθρόλευκη νίκη στο Βόλο 3-2.

Την περίοδο 1978-79 ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 στον Βόλο με γκολ του Μαλάκου κι έχασε 2-1 στην Καρδίτσα, ενώ και την επόμενη περίοδο έχασε επίσης 2-1, με τον Καραμίχαλο να σκοράρει, ενώ το άλλο ματς της περιόδου 1979-80 ο Ολυμπιακός το κέρδισε 2-0 άνευ αγώνα, αφού υπήρχε απεργία κάποιων ομάδων στη Β’ Εθνική.

Την δεκαετία του ‘80 αρχικά την περίοδο 81-82 είχαμε 2-1 για την Αναγέννηση στην Καρδίτσα και ερυθρόλευκη νίκη 2-1 στο Βόλο, ενώ είχαμε και συναντήσεις Γ’ Εθνικής. Την περίοδο 1984-85 στον Βόλο ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 με γκολ του Βαϊνά και στην Καρδίτσα ήρθε 1-1, με το βολιώτικο γκολ να είναι του Διαμαντάρα, ενώ την περίοδο 1985-86 ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-1 στον Βόλο και πήρε 0-0 στην Καρδίτσα.

Η συνέχεια

Γενικά πάντως ο Μάρτιος είναι φορτωμένος με αγώνες, ενώ ο Ολυμπιακός που έφτασε στους 16 βαθμούς σε 18 ματς, θέλει να φτάσει στην παραμονή βήμα-βήμα και κατ’ αρχάς με δικές του νίκες ποντάρει και σε απώλειες άλλων ομάδων.

Έτσι και σήμερα θέλοντας νίκη επί της Αναγέννησης στη Νεάπολη θα περιμένει απώλειες από τα ματς Απόλλων Λάρισας (19β. σε 19 αγώνες)-Πανσερραϊκός (17β. σε 20 ματς), της Καβάλας (14β.) που υποδέχεται τον Θεσπρωτό (23β.), ενώ τα Τρίκαλα με 20 βαθμούς σε 19 ματς θα υποδεχθούν την πρωτοπόρο Βέροια.

Για τον Ολυμπιακό πάντως προέχει το να συγκεντρώσει όσο πιο πολλούς βαθμούς και στα υπόλοιπα ματς του Μαρτίου, αφού στις 9/3 ημέρα Τέταρτη στην 23η αγωνιστική της Super League 2 παίζει στην Κατερίνη, στις 12/3, ημέρα Σάββατο, ακολουθεί το παιχνίδι με την Ξάνθη στη Νεάπολη, ενώ πριν την αναμέτρηση με τον Θεσπρωτό στις 20/3 στην Ηγουμενίτσα, είναι πολύ πιθανό να μεσολαβήσει στις 16/3 το εξ αναβολής παιχνίδι με τη Βέροια εντός έδρας.

Σίγουρα πάντως στις 27 Μαρτίου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Καβάλα και Τετάρτη 30/3 οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με τον Αλμωπό στην Αριδαία, ενώ θα περιμένει από την διοργανώτρια το πότε θα ορίσει και το τελευταίο εξ αναβολής παιχνίδι από την 21η αγωνιστική με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (Πόντου) στη Θεσσαλονίκη.

Το σημερινό πρόγραμμα στον Βόρειο όμιλο

14:45 ΑΕΛ-Ηρακλής (ERTSPORTS)

14:45 Αλμωπός Αριδαίας-Ξάνθη

14:45 Απόλλων Λάρισας-Πανσερραϊκός

14:45 Καβάλα-Θεσπρωτός

14:45 Ολυμπιακός Βόλου-Αναγέννηση Κ.

14:45 ΠΑΟΚ Β’-Απόλλων Πόντου

17:00 Τρίκαλα-Βέροια (ERTSPORTS)

Ρεπό: ΟΣΦΠ Β’

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον πρόεδρο της Super League 2, Λεωνίδα Λεουτσάκο, για τον χαμό της αγαπημένης του αδερφής Μαρίας.

«Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Καλό Παράδεισο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου