Στο χέρι…της ΕΠΟ!!!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-06, 14:07:57
Στο  χέρι…της  ΕΠΟ!!!

Ο Ολυμπιακός  εξαρτάται  από  την Ομοσπονδία για  την  απόφαση  αποκατάστασης

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηνέλης

Αποκλειστικά  από  την  Ελληνική  Ποδοσφαιρική  Ομοσπονδία φαίνεται  να  εξαρτάται  πλέον το  ποδοσφαιρικό  παρόν  και  μέλλον  του  Ολυμπιακού  Βόλου,  που  τον  τελευταίο  καιρό -κι  ενώ  8  μήνες  δεν  υπάρχει  σαν  ομάδα- ακούει  υποσχέσεις  αλλά  δεν  έχει  επίσημες  δεσμεύσεις   και αποφάσεις αποκατάστασής του!

Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ ίσως αποδειχθεί κρίσιμο για τον Ολυμπιακό Βόλου καθώς υπάρχει προς συζήτηση το θέμα της αποκατάστασης της βολιώτικης ομάδαςμιας και το επόμενο θα είναι στις 20/4 και στις 24 του Απρίλη πρόκειται συζητηθεί στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή των «ερυθρολεύκων» κατά της ίδιας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που δεν εφάρμοσε την απόφαση δικής της επιτροπής (της Επιτροπής Εφέσεων) σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να λάβει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών.

Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει κάποιες συμμαχίες στην ΕΠΟ, ώστε αν το θέμα του τεθεί να ελπίζει σε θετική απόφαση, ενώ τόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης, όσο και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τ. Μπατζιάκας, αλλά και ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης και οι νομικοί του Ολυμπιακού που είχαν επαφές στην ΕΠΟ ζήτησαν την άμεση αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας που έγινε κατά του Ολυμπιακού Βόλου, επισημαίνοντας ότι αποκατάσταση σημαίνει η ομάδα να επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Στην τελευταία μάλιστα επαφή την περασμένη Δευτέρα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, μετά και από σχετικό αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξέλιξη νομικός διάλογος προκειμένου να βρεθεί νομικά αποδεκτή λύση για την αποκατάσταση της ομάδας. Τόσο ο κ. Σκοτινιώτης, όσο και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου που βρέθηκαν τη Δεύτερα στην ΕΠΟ επέμειναν ότι αποκατάσταση σημαίνει η ομάδα να επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ και ζήτησαν να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τη διενέργεια των εθνικών εκλογών, προκειμένου η ομάδα να έχει το χρόνο να προετοιμαστεί οργανωτικά, οικονομικά και για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Ο κ. Πιλάβιος παραδέχθηκε ότι υπάρχει ηθικό ζήτημα με τον χειρισμό του θέματος του Ολυμπιακού Βόλου και δεσμεύτηκε ότι, εφόσον εξευρεθεί νομικά αποδεκτή λύση, θα εισηγηθεί θετικά στο Δ.Σ. της ΕΠΟ για την αποκατάσταση της ομάδας.

Πάντως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος που το καλοκαίρι έκανε πως δεν άκουγε και δεν έβλεπε την αδικία δεν είναι ο μόνος από τους παράγοντες της ΕΠΟ που υποσχέθηκε στήριξη, καθώς έχουν προηγηθεί οι θετικές δηλώσεις των κ.κ. Οικονομίδη, Χατζηαποστόλου, Σάββα και Σταθόπουλου και του νομικού της ΕΠΟ κ. Κουρίδη.

Οι ιθύνοντες της βολιώτικης ΠΑΕ βρίσκονται πάντως σε συνεχείς επαφές με παράγοντες της Ομοσπονδίας και γενικότερα με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, και όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί δεν μένουν στις δηλώσεις κάποιων που δείχνουν τον Ολυμπιακό ηθικά δικαιωμένο, αλλά θέλουν κάτι χειροπιαστό… για να επιστρέψει η ομάδα εκεί όπου ανήκει!

Τα σπουδαία για τον Ολυμπιακό Βόλου πάντως θα είναι στις 24 του Απρίλη όταν θα συζητηθεί στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αλλά μέχρι τότε θέλουν να έχει υπάρξει προεργασία απόφασης ακόμη κι αν αυτό είναι προϊόν διαπραγμάτευσης ή συναλλαγής πάντα για το καλό του Βόλου!

Βέβαια το ότι ακούγεται ότι ο Ολυμπιακός έχει έτοιμο φάκελο είναι εκτός πραγματικότητας καθώς το 8μηνο «απουσίας» άφησε πολύ πίσω την ομάδα …ως ΠΑΕ, σε σημείο που για κάποιους δεν υφίσταται (!) και για άλλους είναι ομάδα που δεν έχει δικαίωμα κατάθεσης φακέλου (ως μη επαγγελματική).

Η νομοθεσία μπορεί να μην επιτρέπει πάντως την κατάθεση φακέλου από ομάδα που δεν αγωνίζεται για μία περίοδο, γι’ αυτό στον Ολυμπιακό ποντάρουν στη δικαίωση και την αποκατάσταση για ανατροπή του σκηνικού.

Επίσης πρόσφατα λέχθηκε και για ολική αλλαγή στο μετοχικό σχήμα, δίνοντας το μήνυμα πως δεν πείστηκαν ποτέ για αλλαγές που έγιναν!!

Πάντως εκτός από τον αγώνα του Ολυμπιακού υπάρχει και ο αγώνας του πρώην μεγαλομετόχου Αχιλλέα Μπέου, που δεν συνδέει τις κινήσεις του με αυτές του Ολυμπιακού.

Μάλιστα πριν λίγες μέρες ο Αχιλλέας Μπέος κατέθεσε νέα προσφυγή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κατά της Ελλάδας (την τρίτη κατά σειρά). Αυτή τη φορά αποδέκτης της προσφυγής του ήταν το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης που εδρεύει στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου μέσω της νέας προσφυγής του κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρει όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους εννιά μήνες (από την ημέρα της κράτησής του μέχρι και σήμερα) και παραθέτει μία σειρά επιχειρημάτων και δεδικασμένων θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταστήσει σαφές ότι η προσωρινή κράτησή του είναι καταχρηστική και όπως υποστηρίζει καταφανώς προειλημμένη.

Ο Αχιλλέας Μπέος υπογραμμίζει ότι οι Ελληνικές Αρχές χωρίς προηγουμένως να έχει αποδειχθεί η ενοχή του σύμφωνα με το νόμο και κυρίως χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιβολής της προσωρινής κράτησης του σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, παρέτειναν την κράτηση του, συμπεριφορά από την οποία διαφαίνεται ότι τον αντιμετώπισαν εξαρχής ως ένοχο και όχι ως ύποπτο διάπραξης αδικημάτων. Του στέρησαν δε, την προσωπική του ελευθερία θεωρώντας ως προεξοφλημένη την τιμωρία του. Όπως αναφέρει μάλιστα, η συνέχιση της προσωρινής του κράτησης είναι ασύμβατη με το τεκμήριο αθωότητας και κυρίως δεν αιτιολογήθηκε από τις Ανακριτικές αρχές.

Επιπλέον στην προσφυγή του υπογραμμίζει ότι οι Ελληνικές Ανακριτικές Αρχές παρέβλεψαν πλήρως το γεγονός ότι σύμφωνα με το ποινικό δικονομικό δίκαιο, η επιβολή της προσωρινής κράτησης αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα και προέβησαν σε παρέκκλιση από τον κανόνα του σεβασμού της προσωπικής ελευθερίας, χωρίς την συνδρομή περιστατικών που συνηγορούσαν υπέρ μιας πραγματικής ανάγκης δημοσίου συμφέροντος που θα τη δικαιολογούσε.

Το σίγουρο είναι πως παρότι ο Αχιλλέας Μπέος έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι ελεύθερος, η ελληνική δικαιοσύνη τον κρατά στη φυλακή στηριζόμενη μόνο σε κάτι που δεν έχει αποδειχθεί ούτε από την αθλητική δικαιοσύνη .

Πάντως λόγω προεκλογικής περιόδου υπάρχουν και πολιτικές πιέσεις αφού οι φίλαθλοι που έχουν δώσει το στίγμα πως θα καταψηφίσουν ο,τιδήποτε αντιολυμπιακό, δεν θέλουν πλέον μεγάλα λόγια αλλά πράξεις, και επιθυμούν διακαώς να ξαναδούν τον Ολυμπιακό μέσα στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ.

Ακόμη στον Ολυμπιακό εξακολουθούν πάντα να περιμένουν βοήθεια από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ, ενώ έχει και την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο στις 26 Απριλίου με την ελπίδα να δικαιωθεί, με τα χρονικά περιθώρια, ωστόσο, να στενεύουν για τον σύλλογο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση ακύρωσης της απόφασης

Τουρνουά παλαιμάχων

Η Ένωση παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου( Ε.Π.Π.Ο.Β) διοργανώνει τουρνουά παλαιμάχων ποδοσφαιριστών που θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ Βόλου στις 9/4/2012, Μ. Δευτέρα και από ώρες 16.00. έως 19. Στο άνω τουρνουά θα συμμετέχουν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, του Θησέα Αγριάς, του Μαγνησιακού και του Διμηνίου.

Σκοπός του τουρνουά είναι η ενίσχυση των φιλανθρωπικών σκοπών του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Βόλου, ο οποίος και στηρίζει αυτή την προσπάθεια.

Προς τούτο καλούνται όλοι οι φίλαθλοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτό το τουρνουά, να προσφέρουν ό,τι μπορούν προς ενίσχυση αυτού του σκοπού.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=