ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπουδαία νίκη-ανάσα για Ολυμπιακό Βόλου, 3-1 τον ΠΑΟΚ Β’

σπουδαία-νίκη-ανάσα-για-ολυμπιακό-βόλ-121785

Τη δεύτερη φετινή του νίκη στη Νεάπολη και τέταρτη συνολικά πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος κερδίζοντας 3-1 την Τετάρτη (2/3) σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 13η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Super League 2 τον ΠΑΟΚ Β’ πήρε την πρώτη ανάσα στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός, έχοντας ίσως το καλύτερο πρώτο 45λεπτο, πέτυχε το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ξύδα και παρ’ ότι ισοφαρίστηκε σε 1-1 στο 26’ από τον Παναγιώτου έδειξε σωστή αντίδραση, κάνοντας το 2-1 στο 33’ πάλι με τον Ξύδα. Μάλιστα, ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους πέτυχε και το 3-1 με τον Φιλίποβιτς και κρατώντας αυτό το σκορ και στο δεύτερο μέρος έφτασε σε νίκη μετά από περίπου έναν μήνα, όταν είχε κερδίσει στα Τρίκαλα με τον ίδιο διαιτητή.

Με το χθεσινό 3-1 ο Ολυμπιακός προσπέρασε την Καβάλα, αφήνοντάς τη στην τελευταία θέση και μείωσε τις διαφορές από τις άλλες ομάδες, που δίνουν μάχη παραμονής, και θέλει τώρα την ερχόμενη Κυριακή μία δεύτερη νίκη-ανάσα να τον ανεβάσει ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία.

Πάντως το πιο ενθαρρυντικό για την ανάκαμψη του Ολυμπιακού είναι ότι στο χθεσινό παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές έδειξαν και πάθος και νοοτροπία νικητή, κάτι που έλειπε σε προηγούμενες εμφανίσεις, «ζεσταίνοντας» και τον κόσμο.

Με δύο επιστροφές

Με δύο επιστροφές παικτών, που πήραν θέση στην αρχική 11άδα, παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός χθες στη Νεάπολη και ο Βασίλης Βούζας ξεκίνησε στο ματς τόσο τον Φιλίποβιτς, που ήταν τιμωρημένος στα προηγούμενα τρία παιχνίδια, και τον Γκαργκαλατζίδη, που ήταν τραυματίας μετά το ματς με την ΑΕΛ τον περασμένο Γενάρη.

Ο Ολυμπιακός έχοντας και την απουσία του Μανάφοφ, ξεκίνησε με τον Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια, ο Γραικός ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Σκοπελίτης αριστερά και στο κέντρο αυτής ο Στάμου και ο Φιλίποβιτς.

Στο κέντρο ο Μάνγκα ήταν το κλασικό αμυντικό χαφ, έχοντας πιο μπροστά του τον Ντιαμπί, πλάγια μεσοεπιθετικά ήταν ο Κουντουριώτης και ο Ξύδας που σκόραρε δις, ενώ σε ένα 4-4-2 οι δυο προωθημένοι ήταν ο Βερνάρδος και ο Γκαργκαλατζίδης.

Στο β’ μέρος πάντως μετά την «έξοδο» του Γκαργκαλατζίδη η βολιώτικη ομάδα αγωνίστηκε με 4-2-3-1.

Καλύτερο ξεκίνημα

Το καλύτερο ξεκίνημα έκανε στον χθεσινό αγώνα ο Ολυμπιακός, που πέτυχε γκολ μόλις στο 2ο λεπτό, κάτι που είχε ξανακάνει και στους αγώνες με Απόλλωνα Πόντου και Ηρακλή, ματς στα οποία δεν έχασε.

Στο ματς με Ηρακλή στη Νεάπολη στο 2’ είχε σκοράρει ο Κουντουριώτης, με τον Απόλλωνα στο 2’ ο Σιαφά και χθες στο 2’ ο Ξύδας, που δεν έμεινε μόνο σ’ αυτό το γκολ.

Ο Ολυμπιακός, που στο πρώτο μέρος είχε υπέρ του τον αέρα, κατάφερε να πάρει «αέρα» ενός γκολ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Γιώργος Ξύδας με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα αρχικά στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Ταλιχμανίδη και από κει εντός εστίας, κάνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει έχοντας στο 9’ ένα σουτ του Καλουτσικίδη, που δεν ανησύχησε τον Ξενοδόχοφ, κάτι που έγινε και στην απέναντι εστία στο 16’ σε σουτ του Βερνάρδου.

Ισοφάριση και αντίδραση

Από στατική φάση για μια ακόμη φορά ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ, όπως έχει δεχτεί σε όλα τα ματς στη Νεάπολη, αλλά ευτυχώς χθες έβγαλε αντίδραση.

Στο 26’ μετά από κόρνερ ο προωθημένος Παναγιώτου με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1 για τον ΠΑΟΚ Β’.

Ο Ολυμπιακός πάντως κατάφερε να αντιδράσει και με ένα ακόμη γκολ να πάει στο ημίχρονο με προβάδισμα 3-1.

Στο 33’ μετά από ωραία σέντρα του Γραικού, ο Ξύδας με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1, ενώ στο 44’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κουντουριώτη, ο Φιλίποβιτς με κεφαλιά έκανε το 3-1 που ήταν το σκορ στο πρώτο μέρος.

Με τρία γκολ σε ένα 45λεπτο για πρώτη φορά φέτος στη Νεάπολη ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μισό του αγώνα θέλησε να κάνει κυρίως καλή διαχείριση και κόντρα στον άνεμο!

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ο ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε με τρεις αλλαγές, κατάφερε να ελέγξει το κέντρο, κάτι που ανάγκασε τον Βασίλη Βούζα να «αλλάξει» τα αμυντικά χαφ, φρεσκάροντας τον άξονα, για να «κρατήσει» την πολύτιμη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 62’, όταν το σουτ του Τσοπούργολου μέσα από την περιοχή βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Ξενοδόχοφ, που στο 72’ απέκρουσε και την κεφαλιά του Φασίδη.

Τελικά ο Ολυμπιακός κρατώντας το πολύτιμο 3-1 υποχρέωσε στη μόλις 3η ήττα εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ Β’ που μάλιστα δέχτηκε 3 γκολ μετά από πέντε μήνες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΟΚ Β’ 3-1

Σκόρερ: 2’, 33’ Ξύδας, 44’Φιλίποβιτς – 26’ Παναγιώτου

Διαιτητής: Β. Στάμος (Ηλείας)

Κίτρινες κάρτες: 20’ Γκορντεζιάνι, 83’Κότος, 86’Στάμου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Στάμου, Ντιαμπί (68’ Κόλα), Μάνγκα (68’ Ντος Σάντος), Ξύδας (74’ Μαρκοπουλιώτης), Κουντουριώτης (74’ Σιαφά), Βερνάρδος, Γκαργκαλατζίδης (57’ Κότος).

ΠΑΟΚ Β’: Ταλιχμανίδης, Παναγιώτου, Μανωλιούδης (46’ Τζίμας), Κουλιεράκης, Καλουτσικίδης, Ουεντραόγκο, Γιαξής (36’ Γρόσδης), Γαϊτανίδης (70’ Φασίδης), Τσοπούρογλου, Σμυρλής (46’ Πανίδης), Γκορντεζιάνι (46’ Τάχατος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου