ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αν δεν κερδίσει, χάνεται

αν-δεν-κερδίσει-χάνεται-122666

Ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται σήμερα στις 15:00 στη Νεάπολη τον ΠΑΟΚ Β’ για τη 13η αγωνιστική σε ματς που έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές. Αυτό θα είναι το πρώτο από τα τρία παιχνίδια που χρωστούν οι ερυθρόλευκοι, αφού δεν αγωνίστηκαν στην αρχική ημερομηνία και με Βέροια και Απόλλωνα Πόντου εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το να ονομάσει κάποιος την αναμέτρηση «παιχνίδι χωρίς αύριο» και «τελικό» έχει χάσει πλέον την αξία του, καθώς οι χαρακτηρισμοί αυτοί έχουν δοθεί πολλές φορές σε αγώνες που οι ερυθρόλευκοι ήταν γηπεδούχοι, ωστόσο δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν.

Αυτό έχει ως συνέπεια να μετρούν μόλις μία νίκη σε οκτώ παιχνίδια στον Βόλο και να έχουν μείνει από προχθές μόνοι στην τελευταία θέση για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, καθώς η Καβάλα, που έχει δύο ματς πάντως περισσότερα, τους ξεπέρασε στη βαθμολογία, έχοντας έναν πόντο παραπάνω μετά την προχθεσινή ισοπαλία χωρίς γκολ (0-0) με την Ξάνθη εκτός έδρας, παρ’ όλο που έχει δώσει 12 παιχνίδια μέσα στο 2022 με κανονικό ρόστερ.

Ως ουραγός λοιπόν η ομάδα του Βασίλη Βούζα θα φιλοξενήσει τη δεύτερη ομάδα του «δικεφάλου του Βορρά» και ξέρει ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης θα επιδεινώσει έτι περαιτέρω τη βαθμολογική της θέση, αλλά και το κλίμα που επικρατεί, το οποίο μόνο με συνεχόμενες επιτυχίες μπορεί να αναστραφεί.

Η λογική «υπάρχουν αρκετά παιχνίδια, για να διεκδικηθούν οι βαθμοί της σωτηρίας» δεν μπορεί να ισχύει, αν σήμερα δεν έρθει το τρίποντο, αφού κάθε ματς που περνά και δεν κερδίζεται, προσθέτει κι άλλο άγχος και ψυχολογικό βάρος στους ποδοσφαιριστές, πολλοί εκ των οποίων λόγω ηλικίας δεν έχουν την εμπειρία να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις.

Σήμερα, οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου πρέπει να βγάλουν πάθος και ενέργεια, ώστε να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι και να δείξουν ότι το θέλουν πιο πολύ από τον αντίπαλό τους, ο οποίος θα αγωνιστεί ελεύθερα, χωρίς να έχει τίποτα να χάσει.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έχει καταφέρει να πάρει τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε σύνολο εννιά ματς εκτός έδρας, ενώ έχει ηττηθεί δύο φορές από Ολυμπιακό Β’ και Βέροια. Μάλιστα, με την τελευταία διέκοψε ένα αήττητο σερί εννιά αγώνων, στο οποίο είχε 4 νίκες και 5 ισοπαλίες, και σήμερα επιβάλλεται να μην επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα και να υποστεί τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του.

Από τις 16 Φεβρουαρίου, όταν και αγωνίστηκε για τελευταία φορά ο Ολυμπιακός Βόλου, χάνοντας στο Καυτανζόγλειο με 4-0 από τον Ηρακλή, και στα ματς που ακολούθησαν έως την περασμένη Κυριακή υπήρχαν αποτελέσματα που δεν τον συνέφεραν. Σίγουρα άσχημα για τους ερυθρολεύκους ήταν τα «διπλά» του Απόλλωνα Λάρισας επί του Ολυμπιακού Β’, αλλά και των Τρικάλων επί του Ηρακλή. Υπήρχαν όμως και θετικά αποτελέσματα, όπως Τρίκαλα-Πανσερραϊκός 1-1, Πιερικός, Αλμωπός 2-2, Πανσερραϊκός-ΑΕΛ 0-1.

Θυμίζουμε ότι σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βούζας είχε αναφέρει ότι η ομάδα του στον αγώνα με τον Ηρακλή είχε εμφανιστεί πολύ κουρασμένη και πως θα ήθελε ένα «καθαρό» διάστημα χωρίς παιχνίδια να δουλέψει αυτά που θέλει και σήμερα θα φανεί αν μπόρεσε να το κάνει έστω και με τις απουσίες παικτών λόγω κορονοϊού και αν κάποιοι ποδοσφαιριστές θα είναι πιο φρέσκοι.

Η αποστολή των ερυθρολεύκων

Γκαργκαλατζίδης και Φιλίποβιτς είναι δύο σημαντικές επιστροφές για τον Ολυμπιακό Βόλου σήμερα. Ο πρώτος έχει αποθεραπευθεί πλέον, έχοντας λείψει για 40 περίπου μέρες και έχοντας αγωνιστεί μόνο κόντρα στην ΑΕΛ στις 23 Ιανουαρίου.

Ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός είχε τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές για την κόκκινη στο ματς με τον Ολυμπιακό Β’ και εξέτισε στις αναμετρήσεις με Τρίκαλα, Πανσερραϊκό και Ηρακλή.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκονται οι εξής 20 ποδοσφαιριστές: Κότος, Ντιαμπί, Ντος Σάντος, Φιλίποβιτς, Μάνγκα, Σιαφά, Βούγιοβιτς, Βερνάρδος, Γκαργκαλατζίδης, Γραικός, Κατσούκης, Κόκας, Κόλα, Κουντουριώτης, Μαρκοπουλιώτης, Ξενοδόχοβ, Ξύδας, Παπακώστας, Σκοπελίτης, Στάμου.

Εκτός έμειναν οι Μανάφοφ, που είναι άρρωστος, και οι Ασαμόα, Νάνι, Χατζής και Πέλκας.

Με 5 ευρώ και στο 50%

της χωρητικότητας

της Νεάπολης

Ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ Β’ εξέδωσε η βολιώτικη ΠΑΕ, που αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει πως βάσει της ισχύουσας ΚΥΑ για τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ο αριθμός θεατών στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης για το εξ αναβολής παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ Β’ (σήμερα Τετάρτη 2/3, 15.00), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2, είναι 50% επί της χωρητικότητας του γηπέδου.

Η προπώληση των εισιτηρίων του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ Β’ θα γίνεται σήμερα Τετάρτη 2/3 (ημέρα του αγώνα) από 09.00-12.00.

Επίσης, εισιτήρια του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ Β’ θα διατίθενται από το Cafe Da Luz (Δεληγιώργη 4) και από το Cafe River (Ιωλκού 408 στον Aνω Bόλο).

Για το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ Β’ η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 5 ευρώ γενική είσοδος.

Κατά την είσοδο στο γήπεδο και κάθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του φιλάθλου στο γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο του.

Λόγω των αυξημένων ελέγχων, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συστήνει στους φιλάθλους της ομάδας να προσέλθουν νωρίτερα στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης».

Ο κόσμος σήμερα λόγω και του γεγονότος ότι είναι το πρώτο ματς του Ολυμπιακού Βόλου που θα δώσει με το νέο μέτρο της παρουσίας φιλάθλων στο 50% της χωρητικότητας της Νεάπολης, αναμένεται να είναι πολύς, αντιλαμβανόμενος τον οριακό χαρακτήρα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ Β’ και τον καθοριστικό χαρακτήρα της για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και θα κάνει τα πάντα, για να βάλει φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών και να τους δώσει ώθηση για την «υπεραπαραίτητη» νίκη. Το χρέος ο κόσμος του λοιπόν σήμερα το ξέρει και θα το κάνει, όπως λένε τα μηνύματα, αφού είναι ευνοϊκή και η απόφαση της ΠΑΕ για μόλις 5 ευρώ εισιτήριο, αλλά πρέπει να το κάνουν και οι ποδοσφαιριστές, δείχνοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ Β’

Ο ΠΑΟΚ Β’, που ισοβαθμεί στην 7η θέση με τον Ηρακλή στους 26 πόντους, έχει πέντε απουσίες, τους τραυματίες Χατζηστραβό και Κουλούρη, τους τιμωρημένους Σαλαμούρα και Μελετίδη, ενώ και ο Κούτσιας, που έχει βάλει τα έξι από τα 21 γκολ της δεύτερης ομάδας του δικεφάλου του Βορρά έως τώρα, δεν ταξίδεψε στον Βόλο, καθώς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της πρώτης ομάδας για το σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Η ομάδα προπονήθηκε χθες το πρωί στο αθλητικό κέντρο της Σουρωτής και το απόγευμα αναχώρησε για τον Βόλο.

Η βαρύτητα στην τελευταία προπόνηση δόθηκε στην τακτική προσέγγιση, όπως και στις στημένες φάσεις που στο προηγούμενο παιχνίδι «πλήγωσαν» τον ΠΑΟΚ, ενώ υπήρξε και η απαραίτητη αποφόρτιση.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελούν οι εξής 20 παίκτες: Ταλιχμανίδης, Μπουργάνης, Παναγιώτου, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Καλουτσικίδης, Μανωλιούδης, Αποστολόπουλος, Τάχατος, Τσοπούρογλου, Γρόσδης, Γιαξής, Ουεντραόγκο, Φασίδης, Πανίδης, Σμυρλής, Σπυρίδης, Γαϊτανίδης, Τζίμας, Γκορντεζιάνι.

Ο Στάμος διαιτητής

Ο Βασίλης Στάμος από τον σύνδεσμο Ηλείας, ο οποίος έχει συναντήσει μία φορά τον Ολυμπιακό Βόλου στο νικηφόρο ματς στα Τρίκαλα (1-2) στις 9/2/22, θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ Β’. Βοηθοί του θα είναι ο συντοπίτης του, Γιάννης Καραλής, και ο Θεοδόσης Φαλτάκας από τα Γρεβενά. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Φώτης Ντάουλας από τη Δυτική Αττική και παρατηρητής ο Δημήτρης Γκάγκας από τη Λάρισα.

Τέσσερα εξ αναβολής

παιχνίδια σήμερα

Τέσσερα εξ αναβολής παιχνίδια της Super League 2 θα γίνουν σήμερα και ακόμη ένα αύριο, ενώ αναβλήθηκε εκ νέου το Ζάκυνθος-Ιεράπετρα. Το πρόγραμμα και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σήμερα

13η αγωνιστική

Βόρειος όμιλος

Αναγέννηση Καρδ.-Βέροια (15:30)

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Σπυρόπουλος (Δυτ. Αττικής),

Νιδριώτης (Αθηνών)

4ος: Βλάχος (Αν. Αττικής)

Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ Β’ (15:00)

Διαιτητής: Στάμος (Ηλείας)

Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας),

Φαλτάκας (Γρεβενών)

4ος: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)

Αύριο

14η αγωνιστική

Ηρακλής-Ξάνθη (15:00)

Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Βοηθοί: Δίπλαρης,

Βογιατζής (Καρδίτσας)

4ος: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Νότιος όμιλος

13η αγωνιστική

Σήμερα

Κηφισιά-Ρόδος (15:00)

Διαιτητής: Ρηγόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Δασκαλάκης (Ηρακλείου),

Φραγκιαδάκης (Λασιθίου)

4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

ΑΕ Καραϊσκάκης-Καλλιθέα (15:00)

Διαιτητής: Σιντόρης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Φραγκούλης (Πρέβεζας-Λευκάδας),

Οικονόμου (Αχαΐας)

4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου