ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τώρα θέλει την αγωνιστική «υγεία»

τώρα-θέλει-την-αγωνιστική-υγεία-124259

Την αγωνιστική του υγεία θέλει να βρει ο Ολυμπιακός Βόλου επιστρέφοντας στους αγώνες μετά από 15 μέρες, καθώς δεν έπαιξε τρία ματς λόγω κορονοϊού και από αύριο με ένα εξ αναβολής παιχνίδι αρχίζει το δύσκολο και φορτωμένο πρόγραμμα του Μαρτίου.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση από αύριο (15:00) στη Νεάπολη με τον ΠΑΟΚ Β’ ο Ολυμπιακός καλείται να ξεκινήσει την δική του αντεπίθεση για να καλύψει τις διαφορές που έχουν δημιουργήσει οι αντίπαλοι του στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία κι ενώ από χθες η βολιώτικη ομάδα είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός δεν αγωνίστηκε ούτε στην 20η αγωνιστική με τη Βέροια, ούτε στην 21η με τον Απόλλωνα Πόντου και έχει «κολλήσει» στους 13 βαθμούς, ενώ η Καβάλα που ολοκλήρωσε χθες το παιχνίδι της στην Ξάνθη με 0-0 προσπέρασε για πρώτη φορά ομάδα και έχει 14.

Ο Ολυμπιακός αναγκαστικά μέχρι αύριο βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 13 βαθμούς σε 17 παιχνίδια και υπάρχουν μπροστά του 15 ματς, εκ των οποίων τα μισά θα γίνουν τον Μάρτιο και το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

13η αγωνιστική αύριο 15:00

Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ Β’

22η αγωνιστική: (6/3):

Ολυμπιακός-Αναγέννηση Καρ.

23η αγωνιστική: (9/3):

Πιερικός-Ολυμπιακός

24η αγωνιστική: (13/3):

Ολυμπιακός-Ξάνθη

25η αγωνιστική: (20/3):

Θεσπρωτός-Ολυμπιακός

26η αγωνιστική: (27/3):

Ολυμπιακός-Καβάλα

27η αγωνιστική: (30/3):

Αλμωπός-Ολυμπιακός

Επίσης, είναι πιθανόν την Τετάρτη 23/3 να οριστεί το ματς από την 20η αγωνιστική κόντρα στη Βέροια.

Ολοι στον Ολυμπιακό έχουν κατανοήσει πόσο δύσκολη είναι η υπόθεση παραμονή, ωστόσο κανείς δεν απογοητεύεται και υπάρχει πίστη πως η ομάδα θα ανακάμψει βαθμολογικά και θα καταφέρει στο τέλος να παραμείνει στην κατηγορία, αρκεί βέβαια να δείξει στο γήπεδο βελτιωμένη.

Αύριο τώρα δεν έχουν αγώνες οι ομάδες που μάχονται για παραμονή αφού υπάρχουν μόνον εξ αναβολής και είναι οι εξής (15:00):

Αναγέννηση Καρ.-Βέροια

13η-15:30-ΕΡΤ3

Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ Β’

13η αγωνιστική-15:00

Ηρακλής-Ξάνθη (Πέμπτη 3/3)

14η-15:00-ERTSPORTS.

Αρχικά να μειώσει…

Αύριο Τετάρτη ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις διαφορές από τις άλλες ομάδες που δίνουν μάχη παραμονής και την ερχόμενη αγωνιστική να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας.

Στην 21η αγωνιστική άλλωστε πήραν «ανάσες» τα Τρίκαλα και ο Απόλλων Λάρισας με εκτός έδρας νίκες, ενώ ο Αλμωπός με ισοπαλία έχει φτάσει τους 25 βαθμούς και ο Θεσπρωτός κάνοντας ρεπό είναι στους 10 βαθμούς από τον Ολυμπιακό.

Με επίσης 19 αγώνες τα Τρίκαλα έφτασαν τους 20, ο Απόλλων Λάρισας τους 19 και ο Πιερικός είναι στους 18. Με 17 βαθμούς είναι ο Πανσερραϊκός, έχοντας παίξει 20 ματς και ο Απόλλων Πόντου με 17 αγώνες, ενώ πλέον από χθες η Καβάλα έχει 14 β. αφήνοντας τον Ολυμπιακό στους 13…

Καθοριστική για τη βαθμολογική σειρά, ανάλογα με τις απώλειες των άλλων ομάδων, θα είναι και η 22η αγωνιστική αφού οι ερυθρόλευκοι έχουν το δύσκολο ματς στη Νεάπολη με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Για την ίδια αγωνιστική υπάρχουν τα ματς Απόλλων Λάρισας-Πανσερραϊκός και Καβάλα-Θεσπρωτός. Τα Τρίκαλα θα υποδεχθούν τη Βέροια και ο Πιερικός θα παίξει στον Βόλο με τη Νίκη.

Στην Κατερίνη για να αντιμετωπίσει τον Πιερικό θα πάει ο Ολυμπιακός την Τετάρτη 9/3, εκεί όπου δεν έχει χάσει τα τελευταία 24 χρόνια. Για την εμβόλιμη 23η αγωνιστική η Καβαλά κάνει ρεπό, ο Απόλλων Πόντου παίζει με τα Τρίκαλα, ο Απόλλων Λάρισας στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή και ο Πανσερραϊκός με τον ΟΣΦΠ Β’.

Μόνο δύο ήττες εκτός

Ο αυριανός αντίπαλος, ΠΑΟΚ Β’, που ότι έχει εντός έδρας έχει και εκτός (3 νίκες – 4 ισοπαλίες – 2 ήττες) χρωστά ένα ματς έδρας από την 15η αγωνιστική με τα Τρίκαλα). Συνολικά έχει 6 νίκες εκ των όποιων οι τρεις είναι εκτός έδρας (0-3 τον Απόλλωνα Πόντου, 1-2 στην Αριδαία και 1-2 στις Σέρρες).

Εκτός έδρας έχει και 4 (από τις 8) ισοπαλίες, με 0-0 στη Λάρισα, στην Κατερίνη και στο Καυτανζόγλειο και με 1-1 στην Ηγουμενίτσα, ενώ έχει ηττηθεί μόνο δυο φορές στο πρώτο ματς παίζοντας στην Καλλιθέα με τον ΟΣΦΠ Β’ (3-1) και στο τελευταίο το περασμένο Σάββατο στη Βέροια (2-1).

Πληρότητα και ετοιμότητα

Στα θετικά της επιστροφής στους αγώνες είναι ότι ο προπονητής Βασίλης Βούζας θα έχει πιο έτοιμο τον Οσκαρ Σιαφά που τον Γενάρη έλειπε σε υποχρεώσεις της Εθνικής της Ισημερινής Γουινέας και πιο προσαρμοσμένους στην ελληνική πραγματικότητα τους νέους παίκτες που ήδη έδειξαν καλά σημάδια.

Ηδη από τις χειμερινές μεταγραφές σε 5 ματς από τον Γενάρη και μετά έπαιξαν ο Γάλλος Αλέξις Ντος Σάντος και σε 4 ο Αζέρος Τουράν Μανάφοφ που είχε και τραυματισμό, αλλά και ο Ισπανός Σεζάρ Κότος όπως και ο Αφρικανός με Πορτογαλικό διαβατήριο Ελιστάνο Μάνγκα.

Επίσης επιπλέον αξιόπιστη επιθετική λύση θα είναι ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, που έπαιξε αμέσως μόλις ήρθε στον Βόλο αλλά τραυματίστηκε και είναι πλέον έτοιμος, ενώ στα επόμενα ματς θα είναι κανονικά διαθέσιμος και ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς που έλειψε από τα τρία τελευταία λόγω τιμωρίας…

Στον Ολυμπιακό Βόλου ώς τώρα, σε 17 αγώνες του πρωταθλήματος της Super League 2 και με τρεις προπονητές (Βαζάκας, Καγιέχα, Βούζας) χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 35 παίκτες εκ των οποίων οι 9 έχουν «αποχωρήσει» και οι 10 που οι 8 ήταν νέες μεταγραφές έπαιξαν από τον Γενάρη και μετά.

Μέχρι τώρα μόνον ο Θοδωρής Βερνάρδος έπαιξε και στα 17 ματς εκ των οποίων μόνο σε ένα «πέρασε» ως αλλαγή (έπαιξε 1397 λεπτά), ενώ σε 16 αγώνες αγωνίστηκαν ο Φίλιππος Σκοπελίτης (1385’) και ο Χρήστος Κουντουριώτης (1158’).

Σε 14 ματς ξεκινώντας πάντα στην 11άδα αγωνίστηκε ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς (1260’) που έχασε τα τρία τελευταία ματς λόγω τιμωρίας, ενώ επίσης 14 συμμετοχές (12 βασικός) έχει ο Κλεβί Κόλα (973’), αλλά και ο Χρήστος Κατσούκης (557’) που στα οκτώ πέρασε ως αλλαγή.

Σε 13 παιχνίδια κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκενάντι Ξενοδόχοφ (1170’),ενώ στην ενδεκάδα ξεκίνησε και στα 13 ματς που έπαιξε ο Θωμάς Γραικός (1121’).

Σε 12 ματς έπαιξε ο Αλκης Μαρκοπουλιώτης (693’),σε 11 ξεκίνησε βασικός ο νεαρός Βολιώτης Γιώργος Παπακώστας (900’), 11 συμμετοχές έχει και ο διεθνής με την Ισημερινή Γουϊνέα Οσκαρ Σιαφά (738’) που έλειπε για ένα μήνα στο κύπελλο εθνών Αφρικής και 8 συμμετοχές 3 ως βασικός έχει ο Νίκος Χατζής (297’).

Δυο παίκτες που είναι στον Βόλο από την αρχή της σεζόν, ο Δημήτρης Στάμου που τραυματίστηκε λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και ο Σαλίμ Ντιαμπί που είχε πρόβλημα με την έκδοση του δελτίου του, παίζοντας από τον Γενάρη και μετά έφτασαν ήδη τις 7 συμμετοχές με 630 λεπτά ο έμπειρος αμυντικός και με 371’ο νεαρός μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Στις 5 συμμετοχές είναι ο Ανδρέας Κόκας (176’) και ο Γιώργος Ξύδας (143’), 4 ματς υπερασπίστηκε την εστία ο Βούγιο Βούγιοβτις (360’), ενώ από τις «χειμερινές» μεταγραφές σε 5 ματς από τον Γενάρη και μετά έπαιξαν ο Γάλλος Αλέξις Ντος Σάντος (348’),ο Πορτογάλος Ρότσα Τιάγκο Νάνι (132’), σε 4 ο Αζέρος Τουράν Μανάφοφ (337’), ο Ισπανός Σεζάρ Κότος (190’), και ο Αφρικανός με Πορτογαλικό διαβατήριο Ελιστάνο Μάνγκα (297’), 2 συμμετοχές ως αλλαγή είχε ο Άγγλος Μαλίς Ασαμόα (36’), σε 1 παιχνίδι συμμετείχε ξεκινώντας βασικός αλλά τραυματίστηκε ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης (74’) και στο τελευταίο ματς έπαιξε για 11 λεπτά και ο Πέτρος Πέλκας.

Επίσης μια συμμετοχή είχε από το ματς στην Καβάλα και ο Αντώνης Ρηγόπουλος (45’), ενώ από το τωρινό ρόστερ των 29 παικτών δεν έχουν αγωνιστεί οι Αχιλλέας Κωνσταντίνου, Κώστας Φουρίκης και Δημήτρης Κόμνος.

Από τους παίκτες που ήδη έχουν αποχωρήσει σε 9 ματς έπαιξε ο Ζοζέφ Ν’αά (724’), 7 ματς έπαιξε ο Μαυροβούνιος Βέλικο Μπάτροβιτς (464’), 8 ο Οκάν Σουλεϊμάν (239’), 5 ο Ρίτσι Κιτόκο (405’), 4 συμμετοχές είχαν ο Πορτογάλος Ντουάρτε Βαλέντε (38’) και ο Κώστας Χατζηπιρπιρίδης (95’) σε 2 ματς μόλις 9 λεπτά συνολικά ο Τσέχος Φίλιπ Χάσεκ. Μια συμμετοχή είχαν και οι δυο νεαροί Καμερουνέζοι, ο Σιρίλ Ετονγκά (10’) και για 2 λεπτά ο Σιντικί Αμπουμπακάρι, ενώ από το ρόστερ του 2021, έχουν αποχωρήσει χωρίς συμμετοχή οι Βλάχος, Ιβαντζίκης, Φραντζέσκος, Ενκόα!

Δώδεκα παίκτες σε 10 ματς έχουν σκοράρει για τον Ολυμπιακό που έχει πετύχει 19 γκολ που τα 12 ήταν στο πρώτο 45λεπτο και τα 7 στο δεύτερο.

Για τον Ολυμπιακό που δεν βρήκε δίχτυα σε 7 ματς (!), πρώτος σκόρερ (4 γκολ) παραμένει ο Σιαφά που σκόραρε τελευταία φορά τον περασμένο Δεκέμβρη, ενώ από τρία γκολ έχουν οι Κουντουριώτης και Βερνάρδος. Μια φορά το γκολ ήρθε από κεντρικούς αμυντικούς (Μαρκοπουλιώτης, Στάμου, Φιλίποβιτς) μια φορά σκόραραν οι Σουλεϊμάν κα Μπάτροβιτς που έφυγαν και επίσης ένα γκολ έχουν πετύχει οι Σκοπελίτης, Κότος, Ντιαμπί και Ξύδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου