ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το δίμηνο της κρίσης για τον Ολυμπιακό ξεκινά την Τετάρτη  

το-δίμηνο-της-κρίσης-για-τον-ολυμπιακό-126011

Η ελπίδα ότι τα 15 παιχνίδια που απομένουν για τον Ολυμπιακό Βόλου έως το τέλος του πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου της Super League 2 είναι αρκετά, για ν’ ανατρέψουν τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι ερυθρόλευκοι, είναι σίγουρα βάσιμη.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ουσιαστικά από μεθαύριο 2 Μαρτίου, που διεξάγεται το ματς με τον ΠΑΟΚ Β’, αρχίζει ένα δίμηνο κρίσης για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να τελειώσει την 1η Μαΐου, κι αυτό το διάστημα άπαντες οφείλουν με οποιονδήποτε τρόπο και πάση θυσία να αλλάξουν τα εις βάρος τους δεδομένα και να παραμείνουν στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία.

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα μετά τα τρία ματς που αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στις τάξεις της με Βέροια, Απόλλωνα Πόντου και ΠΑΟΚ Β’, επιστρέφει στις επίσημες υποχρεώσεις της μεθαύριο Τετάρτη στη Νεάπολη με τον «δικέφαλο του Βορρά», έχοντας αγωνιστεί για τελευταία φορά στις 16 Φεβρουαρίου στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή.

Χθες Κυριακή έγινε προπόνηση και σήμερα θα ξαναμπούν στην ομάδα και οι τελευταίοι παίκτες που είχαν νοσήσει, έχοντας ενσωματωθεί τμηματικά τις τελευταίες μέρες και άλλοι, με την τεχνική ηγεσία να καλείται να διαπιστώσει την κατάσταση που βρίσκονται και το πώς μπορεί να διαμορφώσει τα αγωνιστικά σχέδια ενόψει της αναμέτρησης της προσεχούς Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ Β’.

Η πίστη στις δυνατότητες των παικτών μπορεί να είναι μόνιμη επωδός στα χείλη τόσο του προπονητή της ομάδας όσο και του διοικητικού ηγέτη της, αλλά αυτό πρέπει να αποδειχθεί και στην πράξη, αρχής γενομένης από μεθαύριο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται να εκμεταλλευτεί την έδρα του, στην οποία έχει κερδίσει μόνο τον Απόλλωνα Πόντου με 3-2 μέχρι στιγμής, κάτι που συνιστά μία τραγική επίδοση, και μάλιστα εκείνο το ματς ήταν η αφορμή για να γίνει η πρώτη αλλαγή προπονητή με τον Βαζάκα να φεύγει και τον Καγιέχα να έρχεται.

Από δω και πέρα οι Βολιώτες έχουν να φιλοξενήσουν στη Νεάπολη εκτός του ΠΑΟΚ Β’, τη Βέροια (αναμένεται ο ορισμός της εξ αναβολής αναμέτρησης), την Αναγέννηση Καρδίτσας, την Ξάνθη, την Καβάλα, τη Νίκη, τα Τρίκαλα και τον Απόλλωνα Λάρισας. Σ’ αυτά τα παιχνίδια η συγκομιδή σε σύγκριση με τα πρώτα οκτώ ματς έδρας, που είναι μόλις 5 βαθμοί με απολογισμό μία νίκη, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες, πρέπει να αυξηθεί θεαματικά, αλλιώς η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Στην προσπάθεια που θα κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου θέλουν και τον κόσμο δίπλα τους χωρίς μεμψιμοιρίες και γι’ αυτό μεθαύριο δεν πρέπει να λείπει κανείς, με το εισιτήριο να έχει οριστεί στα 5 ευρώ μόλις. Αυτό μάλιστα θα είναι το πρώτο ματς που θα δώσει η ομάδα του Βασίλη Βούζα στην έδρα της με τα νέα υγειονομικά μέτρα, που ορίζουν ότι ο επιτρεπόμενος αριθμός των θεατών ισούται με το 50% της χωρητικότητας ενός γηπέδου.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο θεωρούν ότι το πρόβλημα της ομάδας δεν είναι τόσο αγωνιστικό, αλλά ψυχολογικό και πως με μία νίκη την Τετάρτη (2/3) το ηθικό όλων θα αναπτερωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι παίκτες στη συνέχεια να βγάλουν στο γήπεδο αυτό που πραγματικά μπορούν.

Αυτό που τονίζεται συνεχώς στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις της ομάδας είναι ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν αδικήσει τον εαυτό τους και δεν παίζουν σύμφωνα με τις ικανότητές τους.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η ομάδα με τα λιγότερα παιχνίδια στην κατηγορία, 17 τον αριθμό, μαζί με την Αναγέννηση Καρδίτσας και το γεγονός ότι η 13η θέση που χαρίζει τη σωτηρία απέχει έξι βαθμούς, αλλά την κατέχει μία ομάδα, ο Πιερικός, που έχει τρεις αγώνες περισσότερους, δείχνει ότι τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη.

Όμως, επιβάλλεται να αρχίσουν τα θετικά αποτελέσματα, αλλά και να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια, καθώς και μετά το διπλό στα Τρίκαλα η αισιοδοξία ήταν στα ύψη, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των παιχνιδιών που ακολούθησαν με Πανσερραϊκό και Ηρακλή.

O Ολυμπιακός Βόλου μπορεί σήμερα βρεθεί και μόνος στην τελευταία θέση για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, αν συνεχιστεί το ματς Ξάνθη-Καβάλα που διακόπηκε χθες στο 55’ λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου και δεν αλλάξει το 0-0.

Αυτό δεν λέει κάτι από μόνο του, καθώς οι Καβαλιώτες θα έχουν να δώσουν, αν σήμερα ολοκληρωθεί η αναμέτρησή τους στα «Πηγάδια», δύο ματς λιγότερα. Βέβαια, το συγκεκριμένο γεγονός έχει και μία άλλη οπτική, ότι μια ομάδα που είχε μηδέν βαθμούς έως το τέλος του 2021, καθώς δεν μπορούσε να διαθέτει επαγγελματίες στο δυναμικό της, έφτασε να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό Βόλου, δίνοντας με το καινούργιο της ρόστερ 12 ματς από τον Ιανουάριο και μετά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου