ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε ρόλο παρατηρητή ο Ολυμπιακός Βόλου

σε-ρόλο-παρατηρητή-ο-ολυμπιακός-βόλου-127584

Σε ρόλο παρατηρητή είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και σήμερα, που διεξάγεται η 21η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Super League 2, περιμένοντας να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση από την ερχόμενη Τετάρτη και να ξεκινήσει τη δική του αντεπίθεση, για να καλύψει τις διαφορές που θα έχουν δημιουργήσει οι αντίπαλοί του στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός λόγω Covid 19 δεν αγωνίστηκε ούτε στην 20η αγωνιστική με τη Βέροια έχει «κολλήσει» στους 13 βαθμούς, ενώ είδε κάποιες ομάδες να κερδίζουν έδαφος, αφού ο Θεσπρωτός με 19 παιχνίδια είναι ήδη 10 πόντους ψηλότερα, ενώ και ο Πιερικός με τα ίδια ματς έφτασε στους 18 βαθμούς. Στους 17 βαθμούς παραμένουν ο Πανσερραϊκός, χωρίς να «χρωστά» αγώνα, αλλά και τα Τρίκαλα και ο Απόλλων Πόντου σε 18 παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός έως τώρα έχει παίξει 17 αγώνες, «χρωστά» τρία παιχνίδια που θα κληθεί να τα δώσει σε άλλες ημερομηνίες και από αυτά θέλει να καλύψει και το χαμένο έδαφος στην βαθμολογία, επιστρέφοντας στο γήπεδο για αγώνες την ερχόμενη Τετάρτη 2 Μαρτίου παίζοντας στη Νεάπολη με τον ΠΑΟΚ Β’, σε ένα παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής που έχει αναβληθεί δύο φορές, αρχικά στις 12 Ιανουαρίου αλλά και την περασμένη Τετάρτη 23/2, ενώ θα περιμένει τους συνεχόμενους αγώνες μέσα στο Μάρτιο που υπάρχει «φορτωμένο» πρόγραμμα.

Ο Ολυμπιακός το 2022 σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα, έδωσε επτά ματς, με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Οι τέσσερις βαθμοί που απέσπασε η βολιώτικη ομάδα ήταν όλοι εκτός έδρας (νίκη με Τρίκαλα και ισοπαλία με Απόλλωνα Λάρισας), καθώς στη Νεάπολη γνώρισε τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, με ΑΕΛ, ΟΣΦΠ Β’ και Πανσερραϊκό.

Τώρα ο δύσκολος Μάρτιος αρχίζει την Τετάρτη 2/3 στη Νεάπολη, ενώ και στις 6/3 υπάρχει επίσης εντός έδρας υποχρέωση με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Στις 9/3, ημέρα Τέταρτη, στην 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2, ο Ολυμπιακός παίζει στην Κατερίνη με τον Πιερικό, στις 13/3 ακολουθεί το παιχνίδι με την Ξάνθη στη Νεάπολη, ενώ πριν την αναμέτρηση με τον Θεσπρωτό στις 20/3 στην Ηγουμενίτσα, είναι πολύ πιθανό να μεσολαβήσει στις 16/3 το εξ αναβολής παιχνίδι με τη Βέροια εντός έδρας.

Στις 27 Μαρτίου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Καβάλα και Τετάρτη 30/3 οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με τον Αλμωπό στην Αριδαία.

Επίσης εκτός από τα 8 ματς του Μαρτίου ο Ολυμπιακός περιμένει από τη διοργανώτρια ορίσει το εξ αναβολής παιχνίδι της σημερινής 21ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (Πόντου).

Εχει «σημαδέψει» ματς

Πλέον για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια, αφού η συνέχεια έχει 15 ματς με μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αλλά σε όλα ο στόχος θα είναι η νίκη.

Σε κάποια ματς βέβαια έως το τέλος του πρωταθλήματος η νίκη θεωρείται απαραίτητη και ως τέτοια παιχνίδια ο Ολυμπιακός – που θέλει κατ’ αρχάς νίκες έδρας – έχει «σημαδέψει» αυτά που θα γίνουν Τετάρτες. Αρχικά στις 9/3 στην Κατερίνη με τον Πιερικό και στο τέλος Μαρτίου στην Αριδαία με τον Αλμωπό, όπως και αυτά του Απριλίου πάλι μεσοβδόμαδα, αλλά στη Νεάπολη με τα Τρίκαλα στην 31η και τον Απόλλωνα Λάρισας στην 33η αγωνιστική.

Σε άλλη μια Τετάρτη που υπάρχει αγωνιστική (29η), ο Ολυμπιακός κάνει και το ρεπό του, όταν θα αγωνίζονται (6/4) ο Πιερικός με τον Πανσερραϊκό, ο Απόλλων Πόντου με την Βέροια, η Καβάλα με την ΑΕΛ και τα Τρίκαλα θα παίζουν στην Αριδαία.

Εκτός από τα εξ αναβολής ματς με ΠΑΟΚ Β’ και Βέροια ο Ολυμπιακός στη Νεάπολη θα δώσει συνολικά 8 παιχνίδια, καθώς θα αγωνιστεί με Αναγέννηση, Ξάνθη, Καβάλα, Νίκη, Τρίκαλα και Απόλλωνα Λάρισας. Οι 7 εκτός έδρας αγώνες είναι σε Κατερίνη, Ηγουμενίτσα, Αριδαία, δυο στη Θεσσαλονίκη (με ΠΑΟΚ Β’ και Απόλλωνα Πόντου), ένα στο Αλκαζάρ με ΑΕΛ και στο φινάλε στου Ρέντη με τον ΟΣΦΠ Β’.

Από την έδρα

Στον Ολυμπιακό θέλοντας να βαδίσουν βήμα-βήμα προς τη σωτηρία αυτό που κοιτούν είναι τα αμέσως επόμενα παιγνίδια, την προσεχή Τέταρτη με τον ΠΑΟΚ Β’ και την επόμενη Κυριακή με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Και τα δύο παιχνίδια στη Νεάπολη έχουν το δικό τους βαθμό δυσκολίας, με τον ΠΑΟΚ Β’ να είναι «απρόβλεπτος» με αλλαγές στο σχήμα του και πολλές λύσεις, ενώ η ΑΣΑ είναι από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν. Χθες οι άνθρωποι του Ολυμπιακού «είδαν» τον ΠΑΟΚ Β’, ενώ σήμερα θα βρεθούν και στην Καρδίτσα για το ματς Αναγέννηση-Νίκη, αλλά αυτό που θέλουν είναι να πάρουν τους βαθμούς στη Νεάπολη, ώστε η ομάδα να ξεφύγει από τον «πάτο» της βαθμολογίας.

Η δυσκολία του Ολυμπιακού στα δυο αυτά επόμενα παιχνίδια είναι ότι έχει τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών (5) στην έδρα της, δέχεται γκολ σε όλα τα ματς και έχει χάσει τους περισσότερους βαθμούς ως γηπεδούχος (19)!

Να βγάλει αντίδραση

Ο Ολυμπιακός στα 15 ματς που απομένουν με την ανασύνταξη που έχει γίνει και με πιο καθαρό μυαλό θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση στο γήπεδο και να βελτιώσει όλες του τις γραμμές.

Στην αμυντική του λειτουργία …ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί 31 γκολ και τα περισσότερα (18) στο δεύτερο 45λεπτο. Οι ερυθρόλευκοι έχουν δεχθεί γκολ σε όλα τα ματς (εκτός απ’ αυτό στην Καβάλα), ενώ σε κανένα ματς ο Ολυμπιακός, όταν δέχεται πρώτος γκολ, δεν έχει καταφέρει να φτάσει ποτέ σε νίκη και οι μόνες του αντιδράσεις ήταν όχι στον Βόλο, αλλά εκτός έδρας, στο πρώτο ματς στις Σέρρες, που πήρε ισοπαλία (2-2), αλλά και στη Φιλιππούπολη, που επίσης πήρε βαθμό (1-1)!

Όταν ο Ολυμπιακός προηγείται, έχει τις τρεις νίκες του με τον Απόλλωνα Πόντου (3-2) , στην Καβάλα (0-5) και στα Τρίκαλα (1-2) ενώ δυο φορές στη Νεάπολη ισοφαρίστηκε στα ματς με Ηρακλή

Στήριξη στο γήπεδο

Στον Ολυμπιακό Βόλου στην προσπάθεια που γίνεται να σωθεί η χρονιά με την παραμονή της ομάδας στην Super League 2 , περιμένουν και την έμπρακτη στήριξη του κόσμου με την πιο μαζική παρουσία του στο γήπεδο.

Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος προανήγγειλε πως στο εξής στα εντός έδρας παιχνίδια θα υπάρχει γενική είσοδος με 5 ευρώ, καθώς τώρα η ομάδα και οι ποδοσφαιριστές θέλουν τον κόσμο δίπλα να πιστέψει και να στηρίξει την προσπάθεια. Μάλιστα ο κ. Τσιμπανάκος ανέφερε ότι όποιοι δεν πιστεύουν πως η ομάδα μπορεί να σωθεί, καλύτερα να μην έρθουν στο γήπεδο.

Τα εξ αναβολής

Το πρόγραμμα των εξ αναβολής αγώνων λόγω Covid 19 που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 2.3.2022 (15:00) και για τον Βορρά είναι:

Αναγέννηση Καρδ.-Βέροια

από τη 13η αγωνιστική/15:30/ΕΡΤ3

Νεάπολης, Ολυμπιακός Β.-ΠΑΟΚ Β’

από τη 13η αγωνιστική/15:00

Καυτανζόγλειο, ΠΟΤ Ηρακλής-Ξάνθη

από τη 14η αγωνιστική/15:00/ERTSPORTS

Απομένει στον Βορρά της Σούπερ Λιγκ 2 να οριστούν ακόμη και τα εξής εξ αναβολής ματς:

Καβάλα-Αναγέννηση Καρδίτσας

14η Απόλλων Πόντου-Αναγέννηση Καρδίτσας.

15η ΠΑΟΚ Β’-Τρίκαλα

20η Ολυμπιακός Βόλου-Βέροια

21η Απόλλων Πόντου-Ολυμπιακός Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου