ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην αναμονή για τα καλύτερα

στην-αναμονή-για-τα-καλύτερα-129005

Χωρίς αγωνιστική δράση θα περάσει ένα δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο για τον Ολυμπιακό Βόλου, που ενώ θα γίνει η 21η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Super League 2, θα έχει παίξει 17 αγώνες και θα χρωστά τρία παιχνίδια, τα οποία θα κληθεί να τα δώσει σε άλλες ημερομηνίες και από αυτά θέλει να καλύψει και το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός λόγω Covid 19 δεν αγωνίστηκε το περασμένο Σάββατο στη Νεάπολη με τη Βέροια, δεν θα αγωνιστεί και αύριο με τον Απόλλωνα Πόντου και θα επιστρέψει ξανά στο γήπεδο για αγώνες την ερχόμενη Τετάρτη 2 Μαρτίου, παίζοντας στη Νεάπολη με τον ΠΑΟΚ Β’, σε ένα παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, που έχει αναβληθεί δύο φορές, αρχικά στις 12 Ιανουαρίου αλλά και την περασμένη Τετάρτη 23/2, ενώ θα περιμένει τους συνεχόμενους αγώνες στον επόμενο μήνα.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου το ζητούμενο είναι η αγωνιστική και βαθμολογική ανάκαμψη, αλλά κυρίως η υγεία όλων των ποδοσφαιριστών, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που λόγω Covid 19 έχασαν αρκετές προπονήσεις και στην ουσία από σήμερα θα προετοιμάζονται ομαδικά για τη συνέχεια που υπάρχουν 15 αγώνες έως το τέλος του πρωταθλήματος.

Τα αρκετά παιχνίδια που απομένουν είναι και αυτά που δίνουν στον Ολυμπιακό την ελπίδα ότι μπορεί να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογία που βρίσκεται, γιατί στα περισσότερα παιχνίδια δεν ήταν αυτός που θα έπρεπε, δεν πάλεψε όσο χρειαζόταν, δεν αξιοποίησε την έδρα, έχοντας μόνο μια νίκη και μάλιστα από το Νοέμβριο στη Νεάπολη, όπου απώλεσε συνολικά 19 βαθμούς!

Το θετικό στην κακή εικόνα του Ολυμπιακού ήταν και οι απώλειες των άλλων ομάδων που βρίσκονται κάτω από τη μέση της βαθμολογίας και έτσι δεν ξέφυγαν, αλλά πλέον το ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους είναι οι δικές τους νίκες και ειδικά τον Μάρτιο που υπάρχει «φορτωμένο» πρόγραμμα.

Πάντως ο Ολυμπιακός από την ερχόμενη Τετάρτη χρειάζεται μια νίκη, για να αλλάξει και η ψυχολογία του, αφού έχει «κολλήσει» στους 13 βαθμούς και ο Θεσπρωτός με 19 παιχνίδια είναι ήδη 10 πόντους ψηλότερα, ενώ και ο Πιερικός με τα ίδια ματς έφτασε στους 18.

Στους 17 βαθμούς παραμένουν ο Πανσερραϊκός χωρίς να «χρωστά» αγώνα, αλλά και τα Τρίκαλα και ο Απόλλωνας Πόντου σε 18 παιχνίδια, όσα έχει και ο Απόλλωνας Λάρισας που είναι στους 16 βαθμούς στο +3 από Ολυμπιακό και Καβάλα!

Στην 21η αγωνιστική με τη βολιώτικη ομάδα σε ρόλο «παρατηρητή», εκτός έδρας με τον ΟΣΦΠ Β’ θα παίξει ο Απόλλων Λάρισας, εκτός και τα Τρίκαλα με τον Ηρακλή, και ως γηπεδούχοι ο Πιερικός θα υποδεχθεί τον Αλμωπό Αριδαίας και ο Πανσερραϊκός τη Λάρισα, ενώ ο Θεσπρωτός κάνει το ρεπό του.

Καθοριστική για τη σειρά, ανάλογα με τις απώλειες των άλλων ομάδων, θα είναι και η 22η αγωνιστική (6/3), αφού οι ερυθρόλευκοι έχουν το δύσκολο ματς στη Νεάπολη με την Αναγέννηση Καρδίτσας, υπάρχουν τα ματς Απόλλων Λάρισας-Πανσερραϊκός και ΚαβάλαΘεσπρωτός, τα Τρίκαλα θα υποδεχθούν τη Βέροια και ο Πιερικός θα παίξει στον Βόλο με τη Νίκη… πριν πάει (Τετάρτη 9/3) ο Ολυμπιακός στην Κατερίνη, όπου δεν έχει χάσει τα τελευταία 24 χρόνια. Κι αυτό θα συμβεί στην εμβόλιμη 23η αγωνιστική που η Καβάλα κάνει ρεπό, ο Απόλλων Πόντου παίζει με τα Τρίκαλα, ο Απόλλων Λάρισας στο Καυτανζόγλειο και ο Πανσερραϊκός με τον ΟΣΦΠ Β’.

Πάντως μπορεί τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων να παίζουν τον ρόλο τους, αλλά ο Ολυμπιακός όσο περνούν οι αγωνιστικές δεν θα μπορέσει να περάσει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αν δεν κάνει τις δικές του νίκες.

Στα θετικά της επιστροφής στους αγώνες τον Μάρτιο είναι ότι ο προπονητής Βασίλης Βούζας θα έχει πιο έτοιμο τον Οσκαρ Σιαφά, που όλο τον Γενάρη έλειπε σε υποχρεώσεις της Εθνικής Ισημερινής Γουινέας και πιο προσαρμοσμένους στην ελληνική πραγματικότητα τους νέους παίκτες, που ήδη έδειξαν καλά σημάδια.

Ήδη από τις «χειμερινές» μεταγραφές σε 5 ματς από τον Γενάρη και μετά έπαιξαν ο Γάλλος Αλέξις Ντος Σάντος και σε 4 ο Αζέρος Τουράν Μανάφοφ, που είχε και τραυματισμό, αλλά και ο Ισπανός Σεζάρ Κότοςό, πως και ο Αφρικανός με πορτογαλικό διαβατήριο Ελιστάνο Μάνγκα. Επίσης επιπλέον αξιόπιστη επιθετική λύση θα είναι ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, που έπαιξε αμέσως μόλις ήρθε στον Βόλο, αλλά τραυματίστηκε και είναι πλέον έτοιμος, ενώ στα επόμενα ματς θα είναι κανονικά διαθέσιμος και ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς που έλειψε από τα τρία τελευταία λόγω τιμωρίας…

Στον Ολυμπιακό Βόλου έως τώρα, σε 17 αγώνες του πρωταθλήματος της Super League 2 και με τρεις προπονητές (Βαζάκα-Καγιέχα-Βούζα) χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 35 παίκτες, εκ των οποίων οι 9 έχουν «αποχωρήσει» και οι 10 έπαιξαν από τον Γενάρη και μετά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου