ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για τον Μάρτιο η συνέχεια στον Ολυμπιακό Βόλου

για-τον-μάρτιο-η-συνέχεια-στον-ολυμπια-133422

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός Βόλου στο γήπεδο για αγώνες μετά από τρεις αναβολές. Τότε ορίστηκε ο αγώνας Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ Β’, ο οποίος έχει αναβληθεί δύο φορές, ενώ θα περιμένει ορισμούς και για τα ματς με Βέροια και Απόλλωνα Πόντου.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μέσα στο Μάρτιο πάντως ο Ολυμπιακός έχει φορτωμένο πρόγραμμα με 8 σίγουρα ματς και «χρωστά» αυτό με τη Βέροια, το οποίο δεν διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στη Νεάπολη και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου, που ήταν προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή 27/2 και δεν ορίστηκε λόγω Covid 19.

Στην 21η αγωνιστική ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα έχει πάλι παιχνίδι, αλλά θα είναι «παρατηρητής», αφού θα αγωνιστούν στη συμπρωτεύουσα τα Τρίκαλα με τον Ηρακλή, εκτός έδρας με τον ΟΣΦΠ Β’ θα παίξει ο Απόλλωνας Λάρισας και ως γηπεδούχοι ο Πιερικός θα υποδεχθεί τον Αλμωπό Αριδαίας και ο Πανσερραϊκός τη Λάρισα, ενώ ο Θεσπρωτός κάνει το ρεπό του.

Καθοριστική για τη σειρά, ανάλογα με τις απώλειες των άλλων ομάδων, θα είναι και η 22η αγωνιστική (6/3). Τότε, οι ερυθρόλευκοι έχουν το δύσκολο ματς στη Νεάπολη με την Αναγέννηση Καρδίτσας, τη στιγμή που υπάρχουν τα παιχνίδια Απόλλων Λάρισας-Πανσερραϊκός και Καβάλα-Θεσπρωτός, ενώ τα Τρίκαλα θα υποδεχθούν τη Βέροια και ο Πιερικός θα παίξει στο Βόλο με τη Νίκη.

Λίγες μέρες δηλαδή (Τετάρτη 9/3) πριν ο Ολυμπιακός πάει στην Κατερίνη, όπου δεν έχει χάσει τα τελευταία 24 χρόνια, σε μια εμβόλιμη 23η αγωνιστική που η Καβαλά κάνει ρεπό, ο Απόλλων Πόντου παίζει με τα Τρίκαλα, ο Απόλλων Λάρισας στο Καυτανζόγλειο και ο Πανσερραϊκός με τον ΟΣΦΠ Β’.

Για να μπορέσει να επωφεληθεί ο Ολυμπιακός από απώλειες των άλλων ομάδων αυτό που απαιτείται για τη βολιώτικη ομάδα είναι οι δικές της νίκες!

Στο Δ.Δ. για Ντα Κάμπο, Γουόρντεν

Έπειτα από δύο αναβολές στο Διαιτητικό Δικαστήριο, συζητήθηκε η έφεση του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης της ΠΕΕΟΔ που δικαίωνε τον Ερνάν Ντα Κάμπο. Υπενθυμίζεται ότι ο Αργεντινός είχε αρνηθεί ότι είχε υπογράψει βεβαίωση εξόφλησης που είχαν προσκομίσει οι ερυθρόλευκοι.

Εκτός της υπόθεσης Ντα Κάμπο, εκδικάστηκε και η αίτηση επιβολής ποινών του Έρικ Γουόρντεν, που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου τη σεζόν 2015-16. Στην υπόθεση αυτή η κ. Τσαγκαράκη από την πλευρά της κατέθεσε ενστάσεις νόμω και ουσία αβάσιμο, έλλειψης παθητικής νομιμοποίησης και καταχρηστικής άσκησης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος και αναφέρει ότι ΠΑΕ που έχουν υποβιβαστεί μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 και έχουν ανέλθει σε επαγγελματική κατηγορία καθίστανται διάδοχοι και ευθύνονται για το 50% των ποδοσφαιρικών οφειλών. Η ΠΑΕ με την οποία είχε συμβληθεί ο ποδοσφαιριστής υποβιβάστηκε μετά το πέρας της περιόδου 2015-16 . Η απόφαση της ΠΕΕΟΔ έχει εκδοθεί το 2016 και η ΠΑΕ συστάθηκε το 2019. Εδώ και έξι χρόνια ο ποδοσφαιριστής δεν έκανε καμία διαδικασία όχλησης».

Πρόστιμο

Χρηματικό πρόστιμο συνολικού ύψους 4.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Ολυμπιακός Βόλου για πειθαρχικές παραβάσεις που καταγράφηκαν στον αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας. Συγκεκριμένα το Πειθαρχικό σημειώνει στην απόφασή του ότι δέχεται πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.

Έτσι, επιβάλλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τη χρηματική ποινή των χιλίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου την ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες καθώς και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ για τον αγώνα που είχε διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου