Δεν μένει στις υποσχέσεις!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-05, 14:52:05
Δεν  μένει  στις  υποσχέσεις!

Ο Ολυμπιακός πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις για αποφάσεις αποκατάστασης

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηνέλης

Να μην επαναπαυθεί σε υποσχέσεις αλλά να ζητήσει δεσμεύσεις και κυρίως αποφάσεις αποκατάστασης έχει ως στόχο τις επόμενες μέρες ο Ολυμπιακός Βόλου, που μπορεί από δηλώσεις κάποιων από αυτούς που συνέβαλαν στον «αφανισμό» του να θεωρείται ηθικά δικαιωμένος, αλλά επί της ουσίας… να μην υπάρχει σαν ομάδα, να μην αγωνίζεται πουθενά και μάλιστα να μην έχει κάτι χειροπιαστό… ότι θα επιστρέψει εκεί όπου ανήκει!

Το τελευταία 20ημερο έχουν γίνει συναντήσεις και συζητήσεις με αθλητικούς και πολιτικούς παράγοντες, αλλά εκτός του ότι ο Ολυμπιακός εισπράττει «συμπάθεια» που φέρνει αισιοδοξία και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και μεταμέλεια κάποιων, εν τούτοις δεν έχει πάρει στα χέρια του αυτό για το οποίο παλεύει εδώ και μήνες, δηλαδή την απόφαση αποκατάστασης και επαναφοράς…

Τόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π.Μποτσιβάλης, όσο και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τ. Μπατζιάκας, αλλά και ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης και οι νομικοί του Ολυμπιακού που είχαν επαφές στην ΕΠΟ, ζήτησαν την άμεση αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας που έγινε κατά του Ολυμπιακού Βόλου, επισημαίνοντας ότι αποκατάσταση σημαίνει η ομάδα να επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Επίσης, όλοι ζήτησαν να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε η ομάδα να έχει το χρόνο να προετοιμαστεί οργανωτικά , οικονομικά και για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Πάντως μετά τους παράγοντες της ΕΠΟ Οικονομίδη, Χατζηαποστόλου και τον νομικό κ. Κουρίδη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος που το καλοκαίρι έκανε πως δεν άκουγε και δεν έβλεπε την αδικία φαίνεται πως τώρα παραδέχθηκε ότι υπάρχει ηθικό ζήτημα, αλλά το μόνο που υποσχέθηκε είναι πως εάν και εφόσον εξευρεθεί νομικά αποδεκτή λύση, θα εισηγηθεί θετικά στο Δ.Σ. της ΕΠΟ για την αποκατάσταση της ομάδας.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ βρίσκονται πάντως σε συνεχείς επαφές με παράγοντες της Ομοσπονδίας και γενικότερα με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, ενώ και οι πολιτικοί της Μαγνησίας δραστηριοποιήθηκαν και προσπαθούν πλέον να βοηθήσουν με διάφορες παρεμβάσεις και επιστολές είτε στην ΕΠΟ είτε στη ΦΙΦΑ.

Τα σπουδαία για τον Ολυμπιακό Βόλου πάντως θα είναι στις 24 του Απρίλη όταν θα συζητηθεί στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή των «ερυθρολεύκων» κατά της ίδιας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που δεν εφάρμοσε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να λάβει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών.

Ως γνωστόν οι «ερυθρόλευκοι» δεν παίζουν πουθενά όχι με απόφαση αρμόδιου αθλητικού δικαστηρίου, αλλά επειδή δεν πήραν το πιστοποιητικό συμμετοχής από μία κρατική επιτροπή, όπως είναι η περιβόητη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ωστόσο, μετά την ψήφιση από τη βουλή της τροπολογίας που αναφέρει ότι οι ποινές θα επιβάλλονται από την ΕΠΟ και όχι την Ε.Ε.Α. το… μπαλάκι όσον αφορά στην υπόθεση του Ολυμπιακού επιστρέφει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Βέβαια όσον αφορά στις πολιτικές πιέσεις, επειδή πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές είναι λογικό ο κόσμος του Ολυμπιακού να παραμένει επιφυλακτικός στις κινήσεις των πολιτικών, αφού έχει «χορτάσει» από υποσχέσεις. Οι φίλαθλοι δεν θέλουν πλέον μεγάλα λόγια αλλά πράξεις. Επιθυμούν διακαώς να ξαναδούν τον Ολυμπιακό μέσα στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ και δεν συμβιβάζονται με τίποτε λιγότερο. Πάντως για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στη Σούπερ Λιγκ θα πρέπει η ΕΠΟ να βρει και την κατάλληλη φόρμουλα που δεν είναι άλλη από την αύξηση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας από 16 σε 18, πράγμα δύσκολο και όχι νόμιμο, αλλά αν υπάρχει πολιτική βούληση για τη δικαίωση των Βολιωτών τότε αυτό θα είναι απλό θέμα.

Ακόμη στον Ολυμπιακό εξακολουθούν πάντα να περιμένουν βοήθεια από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ.

Ο Ολυμπιακός πάντως μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η χώρα βαδίζει προς εκλογές και να πιέσει στην κατεύθυνση αλλαγής της πολιτικής απόφασης, πριν στηθούν οι κάλπες. χρειάζεται μια θετική απόφαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, προκειμένου να δρομολογηθούν οι κινήσεις επιστροφής της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή το Διαιτητικό Δικαστήριο απορρίψει την προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου, η ΠΑΕ θα περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης στο Διοικητικό Εφετείο στις 26 Απριλίου με την ελπίδα να δικαιωθεί, με τα χρονικά περιθώρια, ωστόσο, να στενεύουν για τον σύλλογο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το ζήτημα, ωστόσο, έχει να κάνει – πέρα από το αν θα δικαιωθεί ή όχι ο Ολυμπιακός Βόλου – με το πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου (με την προϋπόθεση η υπόθεση να εκδικαστεί κανονικά και να μην πάρει αναβολή). Αν ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένει την απόφαση και αυτή ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι, όπως είναι λογικό, δεν θα μπορεί η ομάδα να προγραμματίζει τη νέα χρονιά, καθώς δεν θα γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκτός των άλλων θέλει στήριξη και από την Σούπερ Λίγκα έχει αναζήτηση συμμαχίες και αναμένεται και συνάντηση…

Τουρνουά παλαιμάχων

Η Ένωση παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου (Ε.Π.Π.Ο.Β) διοργανώνει τουρνουά παλαιμάχων ποδοσφαιριστών που θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ Βόλου στις 9/4/2012, Μ. Δευτέρα και από ώρες 16.00 έως 19. Στο άνω τουρνουά θα συμμετέχουν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, του Θησέα Αγριάς, του Μαγνησιακού και του Διμηνίου.

Σκοπός του τουρνουά είναι η ενίσχυση των φιλανθρωπικών σκοπών του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Βόλου, ο οποίος και στηρίζει αυτή την προσπάθεια.

Προς τούτο καλούνται όλοι οι φίλαθλοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτό το τουρνουά, να προσφέρουν ό,τι μπορούν προς ενίσχυση αυτού του σκοπού.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=