ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν παίζει ούτε αύριο, αλλά στο τέλος θα σωθεί

δεν-παίζει-ούτε-αύριο-αλλά-στο-τέλος-θα-136008

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έπαιξε λόγω Covid 19 το ματς με τη Βέροια και δεν θα παίξει ούτε την εξ αναβολής αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής της Super League 2 με τον ΠΑΟΚ Β’, που επρόκειτο να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Σωτήρης Μαυρονάσιος παραιτήθηκε από την προεδρία της βολιώτικης ΠΑΕ, όμως η ομάδα που έχει και τα προβλήματα και λόγω κρουσμάτων κορονοϊού έχει ακόμη 15 παιχνίδια και όπως ανέφερε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος στο τέλος θα καταφέρει να παραμείνει στη Super League 2…

Νέα αναβολή

Αρχικά αγωνιστικά, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως αναβάλλεται εκ νέου και το αυριανό ματς της 13ης αγωνιστικής της Super League 2, Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ Β’.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι ο εξ αναβολής αγώνας της 13ης αγωνιστικής για το Πρωτάθλημα Betsson Super League 2, ανάμεσα στις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β, αναβάλλεται λόγω Covid 19. Η εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 13η αγωνιστική της Super League 2 επρόκειτο να διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου».

Παραίτηση Μαυρονάσιου

Επίσης χθες παραιτήθηκε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. O κ. Μαυρονάσιος αρκετά χρόνια συνεργάτης του Ευριπίδη Τσιμπανάκου με δήλωσή του ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για προσωπικούς κι επαγγελματικούς λόγους. Αναλυτικά η δήλωσή του: «Σεβόμενος το μεγάλο όνομα και την ιστορία του συλλόγου, υποβάλλω την παραίτησή μου από το πόστο του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937, για καθαρά προσωπικούς κι επαγγελματικούς λόγους. Εύχομαι ολόψυχα η ΠΑΕ, στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, να πετύχει τους στόχους της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση της ΠΑΕ, τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και στον τεράστιο φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού. Με εκτίμηση, Σωτήρης Μαυρονάσιος».

Η παραίτηση του Σωτήρη Μαυρονάσιου από την προεδρία έγινε αποδεκτή με την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σε ανακοίνωσή της να αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Σωτήρη Μαυρονάσιου από την προεδρία της ΠΑΕ και το πόστο του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας και τον ευχαριστεί για την προσφορά του στον σύλλογο κατά τη διάρκεια της θητείας του».

Τσιμπανάκος: «Στήριξη για σωτηρία»

Χθες ο ισχυρός της άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος που μίλησε στον Sport Fm 89.5 για την κατάσταση στην ομάδα, ευχαρίστησε τον

Σ. Μαυρονάσιο και τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει τη μάχη του στις 15 αγωνιστικές που απομένουν και θα κρατηθεί στην κατηγορία με συνεχή προσπάθεια και με την στήριξη του κόσμου που πιστεύει στην ομάδα, ενώ διέψευσε και σενάρια αλλαγής προπονητή!

Για την παραίτηση Μαυρονάσιου ανέφερε ότι ήταν μια απόφαση προσωπική και τον ευχαρίστησε για όσα πρόσφερε ενώ στο ερώτημα για το πως θα βγει η ομάδα από το βαθμολογικό τέλμα τόνισε ότι το κυριότερο είναι η ηρεμία, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έπεσε 15 παιχνίδια πριν το τέλος του πρωταθλήματος και αν η ομάδα δείχνει άρρωστη υπάρχει γιατρειά: «Εχουμε την εμπειρία και την πίστη πως η ομάδα θα σωθεί. Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας, υπάρχει εμπιστοσύνη στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Δεν παρατάμε καμία προσπάθεια και κυρίως δεν αφήνουμε τον Ολυμπιακό στην τύχη του και στο έλεος γιατί ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια μας. Είναι χρέος μας να πάει παρακάτω ο Ολυμπιακός και να σωθεί. Στον Ολυμπιακό Βόλου υπάρχει οικονομική υγεία αν και κάποιοι εκ των έσω κάνουν μόνο κριτική και πόλεμο» ανέφερε αρχικά για να τονίσει στη συνέχεια ότι: «Ο Τσιμπανάκος δεν έριξε ποτέ καμία ομάδα, όπως άλλοι και θα αφήσει και παρακαταθήκη ένα αθλητικό κέντρο ως περιουσία ενώ η ΠΑΕ έχει καταφέρει να μην χρωστάει πουθενά και έχει κάνει ότι χρειάζεται για να πάρει αδειοδότηση αφού αυτό που δεν καταφέραμε πέρσι μας στοίχησε…».

Στη συνέχεια ο Ευρ. Τσιμπανάκος υπογράμμισε πως η ομάδα χρειάζεται στήριξη κι από αυτούς που πονάνε: «Εγώ πονάω περισσότερο και η χρονιά μου θα είναι ίσως η τελευταία και θέλω να είναι επιτυχημένη με παραμονή στην κατηγορία… Ολυμπιακός θα δίνει μάχες κάθε Τετάρτη και Κυριακή και στο τέλος θα διαψευστούν κάποιοι που τον θεωρούν τελειωμένο” ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Βασίλη Βούζα. “Έχουμε προπονητή και τον στηρίζουμε …θα πάμε βήμα-βήμα για να σωθεί ο Ολυμπιακός …Είναι φυσιολογικό να αγωνιά ο κόσμος αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν στηρίζουν και θέλουν την ομάδα σε μικρότερες κατηγορίες όμως η πλειονότητα του κόσμου και στηρίζει και θέλει το καλό της ομάδας».

Ο πρώην πλέον μεγαλομέτοχος με τον ερχομό του Ι. Νταόπουλου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα μπορεί να ανακάμψει: «Δεν είναι κάτι που δεν γίνεται, στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται αν υπάρχει πίστη. Η σημερινή αγωνιστική κατάσταση είναι και θέμα ψυχολογίας υπάρχουν παίκτες που έχουν δείξει την αξία τους και εδώ και αλλού. Δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο που ήξεραν. Ο,τι έχω πει το έχω κάνει. Το αθλητικό κέντρο που είναι μια κληρονομιά για τον Ολυμπιακό τελειοποιείται με 2 ακόμη γήπεδα. Τώρα προέχει η σωτηρία της ομάδας και η απόφασή μας είναι να έχουμε τη γενική είσοδο στη Νεάπολη από την Αναγέννηση και στα ματς έως το τέλος του πρωταθλήματος στα 5 ευρώ» τόνισε διευκρινίζοντας πως «δεν θέλω τα χρήματα, θέλω τη στήριξη στο γήπεδο στήριξη στην ομάδα. Οσοι σκέπτονται αρνητικά και λένε έπεσε ο Ολυμπιακός καλό είναι να μην έρθουν στο γήπεδο, στήριξη χρειάζονται οι παίκτες αυτό πρέπει να νιώσουν», ενώ τέλος παραδέχτηκε πως: «Μπορεί να έγιναν λάθη ακόμη και σε επιλογές, αφού τα καταλάβαμε και τα παραδεχτήκαμε ξέρουμε να τα διορθώνουμε και να κοιτάμε μπροστά»….

Πλέον στον Ολυμπιακό αφού δεν υπάρχει αγώνας και αύριο κοιτώντας μπροστά υπάρχει η 21η αγωνιστική που θα έχει παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (Πόντου). Επίσης την ίδια μέρα θα αγωνιστούν στην συμπρωτεύουσα και τα Τρίκαλα με τον Ηρακλή, εκτός έδρας με τον ΟΣΦΠ Β΄ θα παίξει ο Απόλλωνας Λάρισας και ως γηπεδούχοι ο Πιερικός θα υποδεχθεί τον Αλμωπό Αριδαίας και ο Πανσερραϊκός την Λάρισα ενώ ο Θεσπρωτός κάνει το ρεπό του.

Εκδήλωση κοπής πίτας και βραβεύσεις

Μετά την ακαδημία ποδοσφαίρου και το τμήμα ανδρικού μπάσκετ σήμερα Τρίτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE η κοπή πίτας των γυναικείων τμημάτων βόλεϊ και μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί βράβευση των αθλητριών των δύο τμημάτων, για την κατάκτηση και φέτος του πρωταθλήματος Μαγνησίας μπάσκετ από την ομάδα κορασίδων για πολλοστή και συνεχόμενη φορά, όπως και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα βόλεϊ της ΕΣΠΕΚΕΛ στον 3ο όμιλο από τη γυναικεία ομάδα του συλλόγου.

Διευκρινίζεται ότι για λόγους υγειονομικής προστασίας το ΔΣ του Συλλόγου έλαβε την απόφαση να μη γίνει μία κεντρική εκδήλωση κοπής πίτας αλλά αυτή να γίνει ανά τμήματα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου