ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να αποδείξουν ότι μπορούν να σώσουν την ομάδα

να-αποδείξουν-ότι-μπορούν-να-σώσουν-τη-138358

Μετά την αναβολή της αναμέτρησης με τη Βέροια, που ήταν προγραμματισμένη για προχθές Σάββατο, την ίδια μέρα το πρωί, χωρίς φυσικά τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου που νοσούν από κορονοϊό και ήταν η αιτία να μη γίνει το παιχνίδι, ο Βασίλης Βούζας προπόνησε τους διαθέσιμους παίκτες του, ενώ χθες Κυριακή τους έδωσε ρεπό.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Σήμερα, οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στο γήπεδο και εφόσον δεν θα γίνει και μεθαύριο Τετάρτη το εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΟΚ Β’, με συνέπεια το βλέμμα να στρέφεται στο ματς με τον Απόλλωνα Πόντου την επόμενη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Στον Ολυμπιακό Βόλου πάντως πιστεύουν ότι σύντομα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα είναι πλήρεις στον αγώνα της 27ης Φεβρουαρίου με τους «Πόντιους» εκτός έδρας, με τον Βασίλη Βούζα, τεχνικό της ομάδας, να δηλώνει σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ: «Δυστυχώς ο κορονοϊός είναι μία πραγματικότητα που την πληρώνουμε αρκετά μέχρι τώρα. Ελπίζω όμως να ισορροπήσουν τα πράγματα από δω και πέρα και πιστεύω ότι με τον Απόλλωνα Πόντου θα είμαστε κομπλέ και θα μπορέσουμε προηγουμένως να κάνουμε και κανονικές προπονήσεις. Θέλουμε για μια-δυο αγωνιστικές η προετοιμασία μας να πάει με έναν σωστό ρυθμό, για να δουλέψουμε και κάποια πράγματα και μετά ας έρθουν και τα εμβόλιμα παιχνίδια».

Ασφαλώς, η αρνητική εικόνα με τον Ηρακλή, που έφερε και το βαρύ 4-0 στο Καυταντζόγλειο, πρέπει να μην επαναληφθεί, καθώς διαφορετικά ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα έχει καμία τύχη στη συνέχεια με τέτοια απόδοση. Ο κ. Βούζας τονίζει από την πλευρά του: «Ηταν μία πολύ κακή εμφάνιση από μας. Τα παιδιά έβγαλαν πολλή κούραση, γιατί ήταν το τέταρτο ματς μέσα σε 11 μέρες κι αυτό μας επηρέασε πάρα πολύ συν το γεγονός ότι απέναντί μας ήταν μία πάρα πολύ καλή ομάδα.

Δεν υπήρχε «καθαρή» εβδομάδα, για να δουλέψουμε πριν το ματς και είχαμε και απουσίες. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες που καθορίζουν τα πράγματα. Οσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες κάνουμε και rotation, αλλά, αν ένας παίκτης δεν έχει ακόμη δυνάμεις, έχοντας επιστρέψει από καραντίνα, δεν μπορεί να αγωνιστεί πολύ χρόνο».

Παρά την ήττα με κάτω τα χέρια από τον Ηρακλή, η πεποίθηση ότι τίποτε δεν έχει χαθεί και πως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη είναι δεδομένη, με τον Βασίλη Βούζα να αναφέρει:

«Η ομάδα έχει τις δυνατότητες και έχουμε εμπιστοσύνη στο ρόστερ, ενώ και η διοίκηση είναι δίπλα μας. Εχουμε στεναχωρήσει τον κόσμο, αλλά πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε και θα του δώσουμε χαρές.

Δεν βλέπουμε ακόμη την εκκίνηση για την ανάκαμψη. Μπορεί να κάναμε ένα διπλό στα Τρίκαλα, έπρεπε όμως να υπάρχει ένας συνδυασμός και με τα επόμενα αποτελέσματα, κάτι που δεν έγινε. Είναι καλύτερα να κερδίζεις στην έδρα σου και να διεκδικείς μετά πόντους εκτός έδρας. Εύχομαι να είναι όλοι καλά και να μπορέσουμε να δουλέψουμε και περισσότερο, για να πάμε καλύτερα».

Οσο για τη δήλωσή του μετά την ήττα από τον Πανσερραϊκό στη Νεάπολη ότι κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και αν αυτή έγινε, για να θίξει τον εγωισμό τους, ο 56χρονος προπονητής επισημαίνει: «Εμείς πιστεύουμε ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν τις δυνατότητες, αλλά πρέπει να το αποδείξουν. Αν δεν το αποδεικνύουν, θα πρέπει να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα. Εγώ είμαι ρεαλιστής. Καλούνται οι παίκτες τώρα να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουν και να δείξουν ότι μπορούν να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία. Στα λόγια δεν γίνεται τίποτα. Δεν ρίχνουμε μομφή στους παίκτες, απλώς περιγράφουμε την πραγματικότητα και δυστυχώς αυτή λέει ότι τα περιθώρια στενεύουν και θα πρέπει να το καταλάβουν».

Σε ό,τι αφορά στα χθεσινά αποτελέσματα, η ήττα της Καβάλας από τον Πιερικό στην έδρα της, επέτρεψε στον Ολυμπιακό να παραμείνει στην προτελευταία θέση και να μην πέσει στη τελευταία, με τους Βολιώτες να έχουν και ένα ματς λιγότερο από τους ισόβαθμούς τους Καβαλιώτες, ενώ η διαφορά από την 13η θέση που χαρίζει τη σωτηρία, είναι στους τέσσερις βαθμούς.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ένα πρόβλημα που έχει στον προσαγωγό ο Σκοπελίτης από το ματς με τον Ηρακλή δεν είναι κάτι σοβαρό και σύντομα ο παίκτης μέσα στη βδομάδα που άρχισε σήμερα, θα επιστρέψει στις προπονήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου