Συνεχίζει επαφές και πίεση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-04, 13:01:23
Συνεχίζει επαφές  και  πίεση

Ο Ολυμπιακός περιμένοντας αποτελέσματα για επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες..

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Συνεχίζει τις επαφές και την πίεση ο Ολυμπιακός σε αθλητικούς αλλά και πολιτικούς παράγοντες περιμένοντας φυσικά αποτελέσματα, αποφάσεις και νομικά επιχειρήματα για επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες...

Στις συναντήσεις στην ΕΠΟ φάνηκαν σε ένα βαθμό οι προθέσεις της ΕΠΟ και πώς αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία την περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου. Οι Βολιώτες πλέον ξέρουν τι προοπτικές υπάρχουν για την επιστροφή της ομάδας στο κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα αλλά και ποιες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν από την πλευρά τους.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ και αυτή η προχθεσινή Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη και διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο, για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου.

Το βολιώτικο συγκρότημα περιμένει να πάρει τη διαβεβαίωση της ΕΠΟ για την επάνοδο στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα φροντίσει να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται, προκειμένου η ΠΑΕ να καταθέσει πλήρη φάκελο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να πάρει αδειοδότηση.

Θυμίζουμε πως οι ομάδες της Λίγκας έχουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (η αδειοδότηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου λήγει στις 19 Απριλίου, παρότι δεν αγωνίζεται στο πρωτάθλημα) και ήδη οι ομάδες έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν τους φακέλους τους εν όψει του επόμενου πρωταθλήματος.

Πέρα από αυτές τις συναντήσεις με την ΕΠΟ, μέχρι τις 24 Απριλίου, όπου είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, πρόκειται να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις των διοικούντων την ΠΑΕ με αξιωματούχους του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς και με διάφορους ποδοσφαιρικούς και πολιτικούς παράγοντες, με στόχο την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα βουλευτές του νομού με διάφορες κινήσεις στηρίζουν τον Ολυμπιακό Βόλου στο μεγάλο αγώνα που κάνει για να δικαιωθεί.

Επίσης απεστάλη επιστολή στη ΦΙΦΑ και στον πρόεδρο κ. Γιόζεφ Μπλάτερ, όπου καταγγέλλεται ωμή παρέμβαση της Πολιτείας στο αυτοδιοίκητο καθεστώς του ελληνικού ποδοσφαίρου, θέτοντας εκ νέου το ζήτημα της εξοντωτικής ποινής που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, ζητώντας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να επανεξετάσει το θέμα.

Την προεκλογική περίοδο θα πρέπει να την εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός Βόλου και να πιέσει τους υποψήφιους βουλευτές του νομού Μαγνησίας, προκειμένου να ενταθεί η προσπάθεια απ’ όλους για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την επιστροφή του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ.

Από εκεί και πέρα μπορεί το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού Βόλου να περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί το θέμα εντός συνόρων και ποια στάση θα κρατήσει η ΕΠΟ, παράλληλα όμως συνεχίζει να υποστηρίζει με επιστολές τόσο προς την ΟΥΕΦΑ, όσο και προς την ΦΙΦΑ, ότι στην περίπτωση της ομάδας του Βόλου η απόφαση που πάρθηκε ήταν καθαρά πολιτική και μη σύννομη με τα όσα αποφάσισε η αθλητική δικαιοσύνη στις 10 Αυγούστου του 2011.

Εξ άλλου παρέμβαση στην «Δίκη» στον ΣΚΑΙ έκανε ο πρώην δικηγόρος του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάσης Χαρμάνης. Αφορμή γι’ αυτό ήταν η αναφορά του ενός εκ των καλεσμένων, κ. Γ. Ορφανού, που υπήρξε υφυπουργός Αθλητισμού επί Νέας Δημοκρατίας, ότι στον Ολυμπιακό Βόλου δε δόθηκε η ευκαιρία να διορθώσει το μετοχολόγιό του.

Έτσι ο κ. Χαρμάνης, βγαίνοντας τηλεφωνικά στον αέρα, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Στον Ολυμπιακό Βόλου όχι μόνο δε δόθηκε περιθώριο, αλλά και δεν υπήρξε καμία απάντηση σε έγγραφα της 19ης και 22ας Αυγούστου πριν την απόφαση στις 23 Αυγούστου, με τα οποία ζητούσε ενημέρωση από την Ε.Ε.Α για το αν ο φάκελος είχε ατέλειες. Άρα ήταν μια πολιτική απόφαση. Ο Ολυμπιακός Βόλου απαιτεί δικαίωση».

Στη συνέχεια τέθηκε το ερώτημα από τον παρουσιαστή κ. Κυριάκο Θωμαΐδη σχετικά με το αν μπορεί πρακτικά ο Ολυμπιακός Βόλου να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στην επόμενη Superleague. Την απάντηση ανέλαβε να δώσει αρχικά ο κ. Γ. Ορφανός, που επεσήμανε ότι στην Ιταλία η Φιορεντίνα από τη Δ’ Εθνική, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα, πήγε κατευθείαν στη Β’, παρακάμπτοντας μια κατηγορία, ενώ χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του δικηγόρου και ειδικού στην αθλητική νομοθεσία κ. Γιώργου Παναγόπουλου, που είπε: «Μόνο του σπανού τα γένια δε γίνονται»!

Ο κ. Χαρμάνης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Ο κ. Παναγόπουλος, που είναι ειδήμων της αθλητικής δικαιοσύνης, γνωρίζει πως στον αγώνα μου αντιμετώπισα τοίχους κι όχι μόνο έναν τοίχο, γιατί η απόφαση κατά του Ολυμπιακού Βόλου ήταν πολιτική».

Ανακοίνωση φιλάθλων

Οι σύνδεσμοι φίλαθλων Αργοναύτες, Οικονομικός Όμιλος, Red Club Κασσαβέτη Θ.1 σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Περιμένουμε άμεσα την άρση της αδικίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας και του δικαίου.

Στηρίζουμε την ΠΑΕ, αλλά δεν εμπιστευόμαστε κανένα από τα κέντρα της Αθήνας.

Η ώρα της ευθύνης των πολιτικών έφθασε. Να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες για το δίκιο του Ολυμπιακού μας.

Είναι κρίμα η προεκλογική περίοδος να εξελιχθεί σε πόλωση, αντιδικίες και αντιπαλότητες έξω από τα εκλογικά γραφεία και κέντρα.

Ζητάμε το αυτονόητο.

Η ομάδα μας να παίξει εκεί που έπαιζε και να μας αποζημιώσουν για τη φετινή χρονιά και τους 25 παίκτες που χάσαμε.

Η ΠΑΕ μέχρι το Πάσχα να εξασφαλίσει την πολυπόθητη δικαίωση εγγράφως και όχι με υποσχέσεις.

Αν όχι, τότε θα καταφύγουμε σε μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου, καθώς και να «ζεστάνει» την καταγγελία μας στις FIFA και ΟΥΕΦΑ.

Η παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου το καλοκαίρι ήταν ξεκάθαρη, άδικη και παράνομη.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού να παραμείνει ζεστός και συσπειρωμένος πιστεύοντας στην τελική μας δικαίωση”.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=