Κοινή προσπάθεια

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-03, 13:09:07
Κοινή προσπάθεια

Για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού

Τα αποτελέσματα  από  τις  τελευταίες επαφές  περιμένει  τώρα  ο Ολυμπιακός  Βόλου, θέλοντας  αποφάσεις που  θα  σημάνουν  την  άρση της καλοκαιρινής αδικίας, ώστε  και  οι  φίλαθλοι  που   αγωνιούν και  φωνάζουν  εδώ και 8  μήνες να ξαναδούν  τη βολιώτικη ομάδα  στις  επαγγελματικές  κατηγορίες..

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη και διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, παρουσία και του Προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Γ. Μουλά. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Α. Παπατόλιας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πιλάβιος, μετά και από σχετικό αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, βρίσκεται σε εξέλιξη νομικός διάλογος προκειμένου να βρεθεί νομικά αποδεκτή λύση για την αποκατάσταση της ομάδας. Τόσο ο κ. Σκοτινιώτης όσο και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου επέμειναν ότι αποκατάσταση σημαίνει η ομάδα να επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ και ζήτησαν να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τη διενέργεια των εθνικών εκλογών, προκειμένου η ομάδα να έχει το χρόνο να προετοιμαστεί για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Ο κ. Πιλάβιος παραδέχθηκε ότι υπάρχει ηθικό ζήτημα με τον χειρισμό του θέματος του Ολυμπιακού Βόλου και δεσμεύτηκε ότι, εφόσον εξευρεθεί νομικά αποδεκτή λύση, θα εισηγηθεί θετικά στο Δ.Σ. της ΕΠΟ για την αποκατάσταση της ομάδας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει ότι «ήταν μια χρήσιμη και θετική συνάντηση, αν και θα ήταν λάθος να καλλιεργηθούν πρόωρες προσδοκίες. Θα παρακολουθήσουμε από κοντά την εξέλιξη, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με μεθοδικότητα και ενωτικό πνεύμα και θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση ώστε στη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός να ξαναβρεί τη θέση που επάξια είχε κατακτήσει, μέχρι να του επιβληθεί η άδικη και εξοντωτική ποινή».

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν την συνεδρίαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ στις 24 Απριλίου και περιμένουν να υπάρξει εκμετάλλευση της προεκλογικής περιόδου, ενώ γνωρίζουν πως  η δικαίωση μπορεί να έρθει όχι  μόνο  πολιτικά (όπως πολιτική  ήταν  η  απόφαση  στο να  βρεθεί  στο  πουθενά  η ομάδα)  αλλά  και  κυρίως  μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εάν βέβαια αυτή το θελήσει  και  φανεί δυνατή  στο να κάνει  πράξη τη  διόρθωση  δικού  της  λάθους.

Το λάθος άλλωστε το έχουν παραδεχθεί αρκετοί και στις συναντήσεις στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ένα τέτοιο κλίμα υπήρξε...

Οι επαφές συνεχίζονται και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως το ζήτημα θα έχει αίσιο τέλος για τον σύλλογο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου επί της ουσίας χρειάζεται μια θετική απόφαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στις 24/4 προκειμένου να δρομολογηθούν οι κινήσεις επιστροφής της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή το Διαιτητικό Δικαστήριο απορρίψει την προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου, η ΠΑΕ θα περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης στο Διοικητικό Εφετείο στις 26 Απριλίου με την ελπίδα να δικαιωθεί, με τα χρονικά περιθώρια, ωστόσο, να στενεύουν για τον σύλλογο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=