Νέα προσφυγή από τον Αχιλλέα Μπέο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-31, 13:15:57
Νέα προσφυγή από τον Αχιλλέα Μπέο

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το ότι η προσωρινή κράτησή του είναι καταχρηστική

Μία ακόμη προσφυγή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κατά της Ελλάδας (την τρίτη κατά σειρά) κατέθεσε ο Αχιλλέας Μπέος. Αυτή τη φορά αποδέκτης της προσφυγής του ήταν το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης που εδρεύει στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου μέσω της νέας προσφυγής του κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρει όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους εννιά μήνες (από την ημέρα της κράτησής του μέχρι και σήμερα) και παραθέτει μία σειρά επιχειρημάτων και δεδικασμένων θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταστήσει σαφές ότι η προσωρινή κράτησή του είναι καταχρηστική και όπως υποστηρίζει καταφανώς προειλημμένη.

Ο Αχιλλέας Μπέος υπογραμμίζει ότι οι Ελληνικές Αρχές χωρίς προηγουμένως να έχει αποδειχθεί η ενοχή του σύμφωνα με το νόμο και κυρίως χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιβολής της προσωρινής κράτησης του σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, παρέτειναν την κράτηση του, συμπεριφορά από την οποία διαφαίνεται ότι τον αντιμετώπισαν εξαρχής ως ένοχο και όχι ως ύποπτο διάπραξης αδικημάτων. Του στέρησαν δε, την προσωπική του ελευθερία θεωρώντας ως προεξοφλημένη την τιμωρία του. Όπως αναφέρει μάλιστα, η συνέχιση της προσωρινής του κράτησης είναι ασύμβατη με το τεκμήριο αθωότητας και κυρίως δεν αιτιολογήθηκε από τις Ανακριτικές αρχές.

Επιπλέον στην προσφυγή του υπογραμμίζει ότι οι Ελληνικές Ανακριτικές Αρχές παρέβλεψαν πλήρως το γεγονός ότι σύμφωνα με το ποινικό δικονομικό δίκαιο, η επιβολή της προσωρινής κράτησης αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα και προέβησαν σε παρέκκλιση από τον κανόνα του σεβασμού της προσωπικής ελευθερίας, χωρίς την συνδρομή περιστατικών που συνηγορούσαν υπέρ μιας πραγματικής ανάγκης δημοσίου συμφέροντος που θα τη δικαιολογούσε.

Η προσφυγή καταλήγει :Αντικείμενο της παρούσας προσφυγής μου ενώπιον του Δικαστηρίου Σας αποτελεί η αναγνώριση της παραβίασης των δικαιωμάτων μου, όπως αναλυτικά αναπτύχθηκαν ανωτέρω, και πιο συγκεκριμένα του δικαιώματός μου απόλυσης (άρσης της προσωρινής κράτησης) κατά την προδικασία (άρθρο 5§3 της ΕΣΔΑ) σε συνδυασμό με το τεκμήριο αθωότητάς μου (άρθρο 6§2 της ΕΣΔΑ).

Επειδή ως εκ τούτου παραβιάστηκαν και συνεχίζουν να παραβιάζονται μέχρι και σήμερα, -καθώς τελώ υπό προσωρινή κράτηση από τις 22.06.2011, έχει δε διαταχθεί με το υπ’ αριθμ. 113/2012 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, η διατήρηση αυτής μέχρι και τις 22.06.2012-, τα ανωτέρω αναφερόμενα δικαιώματά μου, που προστατεύονται από την Σύμβαση, για τους λόγους αυτούς ζητώ να αναγνωρίσει το Δικαστήριό σας την παραβίαση των ανωτέρω δικαιωμάτων μου από την Ελληνική Δημοκρατία και επιφυλάσσομαι να καθορίσω νομότυπα και εμπρόθεσμα το αίτημά μου για αποκατάσταση της υλικής ζημίας και για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστην από την παραβίαση των ανωτέρω δικαιωμάτων μου, καθώς και τη δικαστική μου δαπάνη ενώπιον των εθνικών δικαιοδοτικών οργάνων και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=