ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Στην αναμονή για το καλύτερο

ολυμπιακός-βόλου-στην-αναμονή-για-το-κ-186999

Χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Ολυμπιακός Βόλου, που μετά από τρεις αναβολές αγώνων του, στο πρώτο ματς του 2022 γνώρισε ήττα (1-2) στο γήπεδο της Νεάπολης με αντίπαλο την ΑΕΛ και παρ’ ότι υπήρξαν κάποια δείγματα βελτίωσης, πλέον ζητούμενο είναι το ακόμη καλύτερο και η συγκέντρωση βαθμών στα αμέσως επόμενα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός παρά τα δείγματα καλυτέρευσης για κάποια διαστήματα στον αγώνα της Κυριακής το αποτέλεσμα δεν του έδωσε το δικαίωμα να καλυτερέψει τη βαθμολογική του θέση και βλέποντας πως ώς τώρα έχουν χαθεί 13 βαθμοί από αγώνες έδρας, θέλει συνεχόμενες νίκες σε φορτωμένο πρόγραμμα και όλα τα ματς να γίνονται πλέον δύσκολα!

Μάλιστα για αύριο Τετάρτη – αν και υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες – θα έχει το εξ αναβολής τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό με την ετοιμότητα να μην είναι σε επιθυμητό βαθμό από τα προβλήματα που υπήρξαν με τον κορονοϊό και από χθες και με τα καιρικά φαινόμενα!

Ο προπονητής Βασίλης Βούζας που την Κυριακή έκανε δεύτερο ντεμπούτο στον βολιώτικο πάγκο ανέφερε ότι το παιχνίδι κρίθηκε από δύο λάθη αλλά έχει την πίστη πως όλα διορθώνονται, ενώ με την προσθήκη κι άλλων ποδοσφαιριστών η ομάδα θα παρουσιαστεί κατά πολύ βελτιωμένη.

Εκτός των μεταγραφών εκ των οποίων τέσσερεις δεν έχουν ακόμη παίξει …η ομάδα θα είναι πιο δυνατή από την επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Ξύδα και του πρώτου σκόρερ της ομάδας Όσκαρ Σιαφά, που βρίσκεται με την εθνική της Ισημερινής Γουινέας στο Καμερούν κι έχει επόμενο αγώνα με το Μάλι αύριο στο πλαίσιο των «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Σίγουρα η σημερινή θέση του Ολυμπιακού δεν είναι καλή, αλλά η κατάσταση θεωρείται αναστρέψιμη και όλοι στην ομάδα δουλεύουν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος…

Στον Ολυμπιακό θεωρούν πως και οι μεταγραφές του Αζέρου αριστερού μπακ Τουράν Μανάφοφ, του Βολιβιανού Λίμπεργκ Γκουτιέρες, του Γάλλου Αλέξις Ντος Σάντος και του Ισπανού Σέζαρ Κότος θα βοηθήσουν στην αγωνιστική ανάκαμψη, την ώρα που έχει οριστεί για αύριο Τετάρτη (26/1) και το βολιώτικο ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό και στις 30/1 η βολιώτικη ομάδα θα παίξει για τη 16η αγωνιστική στη Λάρισα με τον Απόλλωνα, που το Σάββατο έκανε πρώτη νίκη και πλησίασε τους ερυθρόλευκους!

Κούγιας: «Εξαιρετική ομάδα ο Ολυμπιακός»

Εξαιρετική ομάδα χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό Βόλου ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας. Σε δήλωσή του μετά τη νίκη (2-1) απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου ο Αλ. Κούγιας ανέφερε: «Ευχαριστώ τα παιδιά μας και τους προπονητές μας για το δώρο που μου έκαναν. Κάναμε τα εύκολα δύσκολα απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, όπως είναι πια ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον νέο ιδιοκτήτη, με τους νέους παίκτες και έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, τον Βασίλη Βούζα. Δύσκολα θα περάσει άλλη ομάδα από τον Βόλο. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και θα ανταποδώσουμε στον δεύτερο γύρο».

Πρώτη συμμετοχή με 2ο γκολ ο Στάμου!

Με το πρώτο προχθεσινό παιχνίδι στο 2022, πέντε παίκτες φόρεσαν για πρώτη φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ματς πρωταθλήματος με τους Στάμου και Ντιαμπί που βρίσκονται από το καλοκαίρι στον Βόλο να ξεκινούν στη βασική 11άδα, όπως και ο «νέος» Γκαργκαλατζίδης, που ήρθε δανεικός από τον ΟΦΗ και ως αλλαγή αγωνίστηκαν ο Πορτογάλος Νάνι και ο Άγγλος Ασαμόα.

Ο Δημήτρης Στάμου μάλιστα στην 1η του συμμετοχή στο πρωτάθλημα κατάφερε αν και αμυντικός να σκοράρει δείχνοντας ότι του «πάει» η φανέλα του Ολυμπιακού, αφού είχε σκοράρει και τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Καναλάκι στον αγώνα κυπέλλου, ενώ το προηγούμενο γκολ του ήταν 5 χρονιά πριν και στην Α’ Εθνική σε ματς Ηρακλή-Βέροιας (1-1). Η προχθεσινή συμμετοχή Στάμου ήταν η νο105 σε Α’ και Β’ Εθνική.

Με τους νέους του Ολυμπιακού, ώς τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί 30 ποδοσφαιριστές και από αυτούς τρεις παίκτες έπαιξαν και στα 10 ματς, ενώ εννέα έχουν ήδη «αποχωρήσει».

Οι τρεις παίκτες που έπαιξαν και στα 11 ματς και είναι οι Ιγκόρ Φιλίποβιτς (990 λεπτά), Φίλιππος Σκοπελίτης (946’) Θοδωρής Βερνάρδος (857’).

Σε 10 ματς έπαιξαν οι Γκενάντι Ξενοδόχοφ (900 λεπτά), Κλεβί Κόλα (771’), Χρήστος Κουντουριώτης (771’) και Χρήστος Κατσούκης (364’), σε 9 ο Θωμάς Γραικός (780’) και 8 συμμετοχές έχουν ο νεαρός Βολιώτης Γιώργος Παπακώστας (720’), ο διεθνής με την Ισημερινή Γουϊνέα Οσκαρ Σιαφά (636’) και ο Αλκης Μαρκοπουλιώτης (417’).

Στις 5 συμμετοχές έφτασε ο Νίκος Χατζής (161’), σε 4 ματς έπαιξε ο Ανδρέας Κόκας (131’) και σε 2 ματς έπαιξε ο Γιώργος Ξύδας (30’).

Μια συμμετοχή έχουν οι Βούγιο Βούγιοβτις (90’), Δημήτρης Στάμου (90’), Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης (74΄), Σαλίμ Ντιαμπί (65΄), Αντώνης Ρηγόπουλος (45’), Τιάγκο Νάνι (16’) και Μαλίς Ασαμόα (16’).

Από τους παίκτες που ήδη έχουν αποχωρήσει σε 9 ματς έπαιξε ο Ζοζέφ Ν’αά (724’), 7 ματς έπαιξε ο Μαυροβούνιος Βέλικο Μπάτροβιτς (464’), 8 ο Οκάν Σουλεϊμάν (239’), 5 ο Ρίτσι Κιτόκο (405’), 4 συμμετοχές είχαν ο Πορτογάλος Ντουάρτε Βαλέντε (38’) και ο Κώστας Χατζηπιρπιρίδης (95’) σε 2 ματς μόλις 9 λεπτά συνολικά ο Τσέχος Φίλιπ Χάσεκ. Μια συμμετοχή είχαν και οι δυο νεαροί Καμερουνέζοι, ο Σιρίλ Ετονγκά (10’) και για 2 λεπτά ο Σιντικί Αμπουμπακάρι, ενώ από το ρόστερ του 2021, έχουν αποχωρήσει χωρίς συμμετοχή οι Βλάχος, Ιβαντζίκης, Φραντζέσκος, Ενκόα!

Ο Ντιαμπί και το βραβείο από τον Ραούλ!

Από την Ακτή Ελεφαντοστού στην Ισπανία και μετά Ελλάδα και Βόλο είναι το ποδοσφαιρικό δρομολόγιο του Σαλίμ Ντιαμπί, που προχθές μετά από μεγάλη αναμονή (δεν είχε εκδοθεί το δελτίο του λόγω γραφειοκρατίας) έκανε την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, που τον έχει αποκτήσει από το περασμένο καλοκαίρι.

Ο 21χρονος (30/11/2000) Ιβοριανός Σαλίμ Ντιαμπί είχε έρθει στην Ελλάδα για τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στην Ισπανία είχε μια σημαντική διάκριση αλλά και εμπειρία καθώς πριν δυο χρόνια ως μέλος των Aspire Football Dreams ήταν ο MVP ενός αγώνα με τη Ρέαλ Μαδρίτης και μάλιστα σε ειδική εκδήλωση παρέλαβε το βραβείο του από τον ποδοσφαιρικό θρύλο της Ρεάλ, Ραούλ Γκονζάλες.

Στην Ισπανία ο Ντιαμπί αγωνίστηκε στην Περαλάντα και στην Εσπανιόλ Β’, απ’ όπου τον απέκτησε πληρώνοντας κι ένα σεβαστό ποσό για τροφεία ο Ολυμπιακός, πιστεύοντας στον παίκτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου