ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χθες Νάνι, σήμερα Κότος στον Ολυμπιακό Βόλου

χθες-νάνι-σήμερα-κότος-στον-ολυμπιακό-194059

Αλλη μια μεταγραφή επισημοποίησε χθες ο Ολυμπιακός, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου Τιάγκο Νάνι, ενώ σήμερα περιμένει τον Ισπανό μεσοεπιθετικό Αλεχάντρο Σέζαρ Ροντρίγκεζ Κότος (Ces Cotos) και αναμένονται οι «κλεισμένοι» Λίμπεργκ Γκουτιέρες (Βολιβιανός), Αλέξις Ντος Σάντος (Γάλλος), με τους Βολιώτες την Κυριακή να έχουν επιτέλους και αγώνα!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό που έχουν κινηθεί για την ενίσχυση της ομάδας, έχοντας και το «απαγορευτικό» να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών, ελπίζουν πως οι παίκτες που έρχονται στο Βόλο θα δείξουν στο γήπεδο την αξία τους, αφού άλλωστε κάποιοι από αυτούς θεωρούν την ομάδα ένα βήμα για κάτι παραπάνω.

Στη βολιώτικη ΠΑΕ χθες πρόσθεσαν και επίσημα στο ρόστερ της ομάδας και έναν ακόμη ξένο ποδοσφαιριστή, που έχει πιο πολλές παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν θα είναι «ερωτηματικό» ο χρόνος προσαρμογής του.

Πρόκειται για τον 23χρονο (22/2/98) Πορτογάλο Τιάγκο Νάνι Ρότσα Φερέιρα που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Εστορίλ, ήταν στην Καλαμάτα και τα προηγούμενα χρόνια στην Κρήτη, έχοντας μάλιστα αναδειχθεί και πρωταθλητής στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με τη φανέλα της Επισκοπής.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου για τον Τιάγκο Νάνι: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Πορτογάλου Τιάγκο Νάνι Ρότσα Φερέιρα. Γεννήθηκε στις 22/2/1998 και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019 για λογαριασμό της Επισκοπής και την αγωνιστική περίοδο 2019-20 πανηγύρισε με την ομάδα της Κρήτης την άνοδο από τη Γ’ Εθνική στη Φούτμπολ Λιγκ.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο 2020-21 συνέχισε να αγωνίζεται στην Επισκοπή, παίζοντας στα 17 από τα 18 παιχνίδια του πρωταθλήματος, σε όλα βασικός και αναντικατάστατος, σημειώνοντας και δύο γκολ. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις τον έφεραν το καλοκαίρι στην Καλαμάτα, με την οποία φέτος κατέγραψε τρεις συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ 2 και δύο στο Κύπελλο Ελλάδος.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλωσορίζει τον Τιάγκο Νάνι στη μεγάλη «ερυθρόλευκη» οικογένεια, του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας».

Ενώ ο Τιάγκο Νάνι, όπως και ο Άγγλος Μαλίς Ασαμόα, μετέχουν στις προπονήσεις, αναμένεται και ο Αζέρος αριστερός μπακ Μανάφοφ, που είχε «κολλήσει» στην Αθήνα, και η βολιώτικη ΠΑΕ περιμένει, εκτός από τον Βολιβιανό Λίμπεργκ Γκουτιέρες και τον Γάλλο Αλέξις Ντος Σάντος, και τον Ισπανό Κότος σήμερα!

Ο Βολιβιανός Λίμπεργκ Γκουτιέρες αναμένεται στην Ελλάδα με την έκδοση της βίζας του θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του προπονητή, ενώ ο 20χρονος Γάλλος μέσος, Αλέξις Ντος Σάντος, είναι Ελλάδα και προέρχεται από την Αμιάν.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήρθε σε συμφωνία – και τον αναμένει σήμερα στην Αθήνα – με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό Κές Κότος, που προέρχεται από τις μικρές ομάδες της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και η καταγωγή του είναι από τη Βενεζουέλα.

Ο 21χρονος (7/3/2000) Κότος (sar Alejandro Rodríguez Cotos), που θα είναι στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή, θα περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις και θα υπογράψει μετά στον Ολυμπιακό Βόλου. Σημειώνεται ότι ο ποδοσφαιριστής από τη Λα Κορούνια είχε δοθεί και αγωνίστηκε στην Unión Deportiva Paiosaco και στην Orense.

Κυριακή με Λάρισα

Μετά τα προβλήματα με τον κορονοϊό και τις κινήσεις ενίσχυσης, ο Ολυμπιακός Βόλου επιτέλους την Κυριακή έχει αγώνα και μάλιστα θεσσαλικό ντέρμπι με τη Λάρισα, που δυστυχώς τυχαίνει σε μια χρονική στιγμή που υπάρχει μεγάλος περιορισμός για την παρουσία κόσμου στη Νεάπολη.

Αγωνιστικά η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός με τρεις αναβολές αγώνων έχει μείνει στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς σε 10 ματς (2-3-5) και χωρίς έως σήμερα να υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν περισσότερους αγώνες από τη βολιώτικη.

Ο Αλμωπός (15 βαθμοί), τα Τρίκαλα (13 β.), ο Απόλλων Πόντου (12 β.) και ο Απόλλων Λάρισας (5 β.) έχουν 11 αγώνες, ενώ 12 ματς έχει παίξει ο Πιερικός που είναι ένα βαθμό πάνω από τον Ολυμπιακό. Εναν πόντο περισσότερο έχει και ο Πανσερραϊκός με τα ίδια ματς με τους «ερυθρόλευκους», ενώ σε δέκα αναμετρήσεις ο Ηρακλής έφτασε τους 13 βαθμούς.

Έτσι μπορεί να θεωρηθεί θετικό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ομάδες που έχουν «χτίσει» διαφορές και εξαρτάται από τον Ολυμπιακό και από τα αποτελέσματά του αν θα καταφέρει με την επιστροφή του σε αγωνιστικούς ρυθμούς να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Από το ξεκίνημα του 2022 υπάρχουν αναβολές αγώνων σε 4 αγωνιστικές της Super League 2 και τρεις αφορούν τον Ολυμπιακό που σε μια είχε ρεπό, με τη διοργανώτρια να θέλει να «κλείσει» τις εκκρεμότητες μέχρι το τέλος του α’ γύρου του πρωταθλήματος και αναμένεται να υπάρξουν εξ αναβολής παιχνίδια και την ερχόμενη Τετάρτη 26/1.

Γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2, έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/1

Αριδαίας, (14:45)Αλμωπός Αριδαίας-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. Β

Νεάπολης Βόλου, (14:45) Νίκη Βόλου-Απόλλων Λάρισας

Μακεδονικού, (14:45) ΠΑΟΚ Β’-Α.Ο. Τρίκαλα/ERTSPORTS

Ξάνθη Arena, (17:00) Α.Ο. Ξάνθη-Βέροια/ΕΡΤ3

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/1

ΔΑΚ Κατερίνης, (14:45) Πιερικός-Απόλλων Πόντου

Ηγουμενίτσας, (14:45) Θεσπρωτός-Π.Ο.Τ. Ηρακλής

Ανθή Καραγιάννη, (14:45) Καβάλα-Πανσερραϊκός

Νεάπολης Βόλου, (14:45) Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει ορισμούς για τους αγώνες με Νίκη (11η), ΠΑΟΚ Β’ (13η) και Τρίκαλα (14η), ενώ πλέον το μυαλό του είναι σ’ αυτή την Κυριακή (23/1) όπου θα υποδεχτεί την ΑΕ Λάρισας σε ένα θεσσαλικό ντέρμπι πρώτη φορά στο γήπεδο της Νεάπολης κι ενώ για την 16η αγωνιστική θα αγωνιστεί στη Λάρισα με τον Απόλλωνα.

Τσαμούρης στη Νεάπολη

Τον αγώνα της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SL2 Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ που θα διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή 23/01, στις 14:45, στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Τσαμούρης από την Ένωση Πειραιά. Ο Τσαμούρης, που δυο μέρες μετά το ματς έχει γενέθλια (25/1/1989), είναι διαιτητής σε εθνικές κατηγορίες από το 2010, έχει σφυρίξει και 27 παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία ήταν και πέρσι στη Νεάπολη σε ματς με τον Πανσερραϊκό (0-1), ενώ τον Ολυμπιακό είχε ξανασφυρίξει το 2015 στην Κρήτη (0-0 με Εργοτέλη).

Φέτος ο Τσαμούρης διηύθυνε ένα ακόμη θεσσαλικό ντέρμπι (ΑΕΛ-ΑΣΑ 0-0), ενώ την Κυριακή και οι δύο βοηθοί, που είναι οι Χρήστος Κορώνας και Παναγιώτης Χρηστάκος, προέρχονται από την ΕΠΣ Πειραιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου