Νέα πίεση στην ΕΠΟ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-30, 13:45:50
Νέα πίεση  στην ΕΠΟ

Την ερχόμενη Δευτέρα ορίστηκε η συνάντηση του Δήμου  Βόλου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σοφ. Πιλάβιο για το θέμα του Ολυμπιακού

Νέος κύκλος επαφών και νέα πίεση προς στην ΕΠΟ θα γίνουν από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ και η πολιτική πίεση αρχίζει να αποδίδει έστω με υποσχέσεις επανεξέτασης του θέματος του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι επαφές που άρχισαν από την περασμένη Δευτέρα, όταν ο πρόεδρος Παναγιώτης Μποτσιβάλης και άνθρωποι της βολιώτικης ΠΑΕ επισκέφθηκαν την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και συζήτησαν για την άρση της αδικίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας που θα επαναφέρουν τη βολιώτικη ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες...

Ακόμη ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας βρέθηκε στην Αθήνα και συνέχισε κι αυτός τις επαφές με την ΕΠΟ και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ενώ εισηγήθηκε σε πολιτικό κόμμα να προβεί σε ανακοίνωση... αποκατάστασης του Βόλου...

Τώρα σειρά παίρνει και ο Δήμος Βόλου και για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι ορίστηκε η συνάντηση Δημάρχου και διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Σοφοκλή Πιλάβιο για το θέμα του Ολυμπιακού.

Τη συνάντηση ζήτησε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα που διατύπωσε το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Σκοτινιώτης ενημέρωσε ήδη τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να παραστούν οι ίδιοι στη συνάντηση ή να στείλουν εκπρόσωπό τους.

Με τη νέα, ενωτική πρωτοβουλία ο Δήμος Βόλου συνεχίζει την ενεργό στήριξη που από την πρώτη στιγμή έχει δώσει στον Ολυμπιακό, στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλει για να επανέλθει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν υποστεί την άδικη και εξοντωτική ποινή. Η στήριξη αυτή κλιμακώνεται μετά από τη θεσμοθέτηση του νέου Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και την ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής τροπολογίας, που δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για άλλοθι και υπεκφυγές. Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του προς τον κ. Πιλάβιο, πριν από δυο εβδομάδες, ο Δήμαρχος Βόλου είχε μεταφέρει την αξίωση της τοπικής κοινωνίας να συζητηθεί άμεσα στο Δ.Σ. της ΕΠΟ το σοβαρό αυτό θέμα που έχει προκύψει, προκειμένου να δοθεί δίκαιη λύση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, δεν μπορεί να μένει πλέον η παραμικρή αμφιβολία ότι η πολλαπλώς διακηρυχθείσα -και προφανώς αναγκαία- κάθαρση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχει εξελιχθεί τελικά σε παρωδία, αφού ουσιαστικά περιορίστηκε στην επιβολή εξοντωτικών ποινών εις βάρος δύο ομάδων της περιφέρειας, μια εκ των οποίων είναι ο Ολυμπιακός Βόλου».

Για την επικείμενη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. ανακοίνωση εξεδήλωσε και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός όπου αναφέρονται τα εξής: “Είναι γνωστές οι ενέργειες και οι προσπάθειες του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, ώστε σύσσωμη η τοπική πολιτική ηγεσία, ομόφωνα να εκφράσει την προσήλωσή της και να συστρατευθεί, για την άρση της αδικίας σε βάρος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Βόλου.

Πρόταση του προέδρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 κ. Μουλά, που συνοδεύτηκε από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου, απευθύνθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, σχετικά με την κοινή, δι’ εκπροσώπων, όλων των δημοτικών παρατάξεων παρουσία στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ώστε να καταστεί σαφές στην πράξη, ενώπιον του κ. Πιλάβιου, η απόφαση ολόκληρης της πόλης του Βόλου, να σταθεί απέναντι στην αδικία που υφίσταται η ποδοσφαιρική μας ομάδα και ο φίλαθλος κόσμος της.

Ευτυχώς για το σύλλογό μας, πρυτάνευσε η λογική και ο σεβασμός στο δίκαιο αίτημα των φιλάθλων μας. Η πρόταση του προέδρου μας κ. Μουλά, έτυχε της ανταπόκρισης του Δημάρχου κ. Σκοτινιώτη. Απόρροια αυτής της πρωτοβουλίας, είναι η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Απριλίου, στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στην Αθήνα, με τον πρόεδρό της κ. Πιλάβιο.

Ο Βόλος, απαιτεί την αποκατάσταση του δικαίου για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Βόλος, αναμένει άμεσα και τελεσίδικα να τερματιστούν οι παλινωδίες, οι ολιγωρίες και οι ατιμίες σε βάρος του κοσμαγάπητου Ολυμπιακού του.

Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 όλο αυτό το σκοτεινό διάστημα για την ποδοσφαιρική μας ομάδα, αναλαμβάνοντας πλήρως το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί, συνεπικουρούμενος από τους αγνούς και ωραίους φιλάθλους του, κρατά την ερυθρόλευκη σημαία ψηλά, υποσχόμενος με ειλικρίνεια και στο φως της ημέρας, έναν αδιάκοπο αγώνα έως την τελική νίκη, την οριστική, πλήρη αποκατάσταση.

Τέλος, γνωστοποιούμε στους πολυπληθείς φιλάθλους και οπαδούς του Ολυμπιακού μας, ότι το μητρικό ερασιτεχνικό σωματείο, έχοντας ταχθεί φυσικότατα και επί της ουσίας στο πλευρό της Π.Α.Ε., αποτελεί μαζί με τη διοίκηση της Π.Α.Ε., μια αρραγή ομοούσια ενότητα, την πλέον αρμόδια και επίσημη, για να εκφράζει τον φίλαθλο λαό, να εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό και να διεκδικεί στο όνομά του το νόμιμο, το ηθικό και πάνω απ’ όλα το δίκαιο. Οποιοσδήποτε άλλος φορέας, θεσμικός ή μη, επιθυμεί να συνεπικουρήσει ως αρωγός των προσπαθειών μας, θα βρει τις θύρες μας ανοιχτές. Η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου όμως, δεν προσφέρεται για εύκολη και δωρεάν προβολή. Όποιος το επιθυμεί, ας το κατακτήσει με δεδηλωμένο έργο, με απτά και ορατά αποτελέσματα”.

Άλλωστε μετά την αναβολή του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τις 24 Απριλίου στον Ολυμπιακό Βόλου γνωρίζουν πως με σωστές κινήσεις και πιέσεις μπορεί να υπάρξει ανάλογη εκμετάλλευση της προεκλογικής περιόδου, όπως επίσης γνωρίζουν

πως η δικαίωση μπορεί να έρθει όχι μόνο πολιτικά (όπως πολιτική ήταν η απόφαση στο να βρεθεί στο πουθενά η ομάδα) και μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εάν βέβαια αυτή το θελήσει.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=