ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιστρέφει, για ν’ ανακάμψει o Ολυμπιακός Βόλου

επιστρέφει-για-ν-ανακάμψει-o-ολυμπια-197906

Καλύτερη ήταν η εικόνα στον Ολυμπιακό Βόλου τις δύο τελευταίες μέρες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στους 20 παίκτες πήραν μέρος στις προπονήσεις, κάτι που σημαίνει ότι τα κρούσματα κορονοϊού μειώθηκαν σημαντικά και πως υπήρξαν επιστροφές, εφόσον ένας αριθμός ποδοσφαιριστών έχει πλέον αναρρώσει.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ματς με την ΑΕΛ στη Νεάπολη την Κυριακή (σ.σ. δεν αλλάζει κάτι στο πρόγραμμα, με τη Νίκη να παίζει, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, το Σάββατο) θα γίνει κανονικά και θα είναι το πρώτο μέσα στο 2022 για τους ερυθρολεύκους, οι οποίοι έχουν να αγωνιστούν από τις 29/12/21 και το 1-1 με τον Αλμωπό Αριδαίας.

Ασφαλώς, σε καιρό πανδημίας τα πάντα θα κριθούν στα τεστ που θα γίνουν μεθαύριο Παρασκευή, αλλά η εκτίμηση που κάνουν μέσα στον Ολυμπιακό Βόλου είναι ότι το παιχνίδι με τους βυσσινί θα διεξαχθεί κανονικά, πάντα με τα προβλεπόμενα μέτρα, που αφορούν στην παρουσία του κόσμου με βάση το 10% της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου στις κερκίδες.

Στόχος του Ολυμπιακού Βόλου είναι να επιστρέψει δυναμικά και να ανακάμψει, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής με τη Λάρισα, έχοντας να δώσει 22 παιχνίδια (τρία εξ αναβολής και 19 προγραμματισμένα στις εναπομείνασες 20 αγωνιστικές, έχοντας κι ένα ρεπό) έως την 1η Μαΐου, που είναι προγραμματισμένη η τελευταία 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πώς έχει διαμορφωθεί το ρόστερ

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι θα έχουν πολύ βαρύ πρόγραμμα, όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες, και κοιτούν να διαμορφώσουν ένα ρόστερ ενισχυμένο και με βάθος, αν και φαίνεται ότι στα πρώτα ματς (σ.σ. αναμένεται να ακολουθήσει την επόμενη Τετάρτη 26/1 το εξ αναβολής ντέρμπι με τη Νίκη) το βάρος θα πέσει κυρίως στους παλιούς ποδοσφαιριστές.

Οι δεδομένες μεταγραφές ξένων μέχρι στιγμής είναι αυτές των Ασαμόα, Μανάφοφ, Νάνι και Γκουτιέρες (σ.σ. οι δύο τελευταίοι δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, αλλά έχουν κλείσει), αλλά κανείς τους δεν είχε έρθει στον Βόλο μέχρι χθες και κατά συνέπεια δεν έχουν μπει στις προπονήσεις. Μάλιστα, όπως έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τη Δευτέρα ο Αζέρος Μανάφοφ είναι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα και αναμένεται στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας τις επόμενες μέρες, ενώ ο Νάνι, που «καίει» περισσότερο τον Βασίλη Βούζα, αφού είναι ένας έτοιμος παίκτης, που θεωρητικά μπορεί να παίξει αμέσως, αναμένεται σήμερα. Επίσης, έχουν αποκτηθεί και δύο Ελληνες, οι Γκαργκαλατζίδης και Πέλκας.

Λαμβάνοντας υπόψη και τις αποχωρήσεις συνολικά 12 ποδοσφαιριστών, των Μπάτροβιτς, Νάα, Σουλεϊμάν, Βαλέντε, Χατζηπιρπιρίδη, Χάσεκ, Βλάχου, Ιβαντζίκη, Φραντζέσκου, Ενκόα, Αμπουμπακάρι και Ετονγκά, το ρόστερ διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής:

Ξενοδόχοβ, Βούγιοβιτς, Κωνσταντίνου (τερματοφύλακες), Μαρκοπουλιώτης, Στάμου, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Κόμνος (στόπερ), Κόκας, Μανάφοφ, Γραικός, Πέλκας (πλάγιοι μπακ), Κόλα, Σκοπελίτης, Ντιαμπί, Κιτόκο, Χατζής, Ρηγόπουλος (αμυντικοί χαφ), Κατσούκης, Γκουτιέρες (επιτελικοί χαφ), Κουντουριώτης, Νάνι, Ξύδας, Ασαμόα (ακραίοι επιθετικοί), Γκαργκαλατζίδης, Βερνάρδος, Σιαφά (επιθετικοί).

Ο τελευταίος πάντως να τονιστεί ότι ίσως αργήσει περισσότερο απ’ όσο υπολόγιζαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου να επιστρέψει από το Κόπα Αφρικα, αφού μ’ αυτόν βασικό η Εθνική Ισημερινής Γουινέας κέρδισε 1-0 την Αλγερία και έχει πλέον αυξημένες ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο.

Από κει πέρα φαίνεται πως δεν προχωρά η περίπτωση του διεθνή κεντρικού αμυντικού από τα Σκόπια, που έχει και σουηδική υπηκοότητα, κάτι που αναγκάζει τους ιθύνοντες να στραφούν και σε άλλες περιπτώσεις.

Μέλημα των διοικούντων βεβαίως είναι να ανανεώσουν και τις κάρτες υγείας για παίκτες που νόσησαν από κορονοϊό, για να μη βρεθούν σε δύσκολη θέση, όπως η Καλαμάτα στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Από κει και πέρα, η διοίκηση έχει να αντιμετωπίσει τις προσφυγές των Στάθη Βασιλούδη και Κώστα Βλάχου, με τις υποθέσεις να παίρνουν αναβολή για τις 14 Φεβρουαρίου.

Για ένα εξάμηνο ο Γκουτιέρες

Όπως είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ την περασμένη Δευτέρα, ο Λίμπεργκ Γκουτιέρες Τζούνιορ Μοχίκα περιμένει τη βίζα του να ταξιδέψει στην Ελλάδα και τον Βόλο για λογαριασμό του Ολυμπιακού, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Βολιβιανός επιτελικός με δηλώσεις που έκανε σε μέσο της Λατινικής Αμερικής (DIEZ):

Συγκεκριμένα τόνισε: «Περιμένω να βγει η βίζα για να πάω στην Ελλάδα, αυτό είναι το μόνο που λείπει. Κάνω τη διαδικασία μέσω του ισπανικού προξενείου, αλλά έχει περάσει περισσότερο από μια εβδομάδα και δεν έχω λάβει θετική απάντηση».

Για τη διάρκεια του συμβολαίου του είπε: «Το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό Βόλου είναι αρχικά για έξι μήνες, αφού το πρωτάθλημα λήγει σε μισό χρόνο. Μόλις τελειώσει το τουρνουά, θα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ανανέωσης».

Σε ό,τι αφορά την εθνική του ομάδα ανέφερε: «Στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία με κάλεσε δύο φορές ο Μαουρίσιο Σόρια και με χρησιμοποίησε απέναντι στην Κολομβία. Ελπίζω να δείξω τις επιδόσεις μου στην Ελλάδα και να κληθώ ξανά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου