ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένει ενίσχυση και αγώνες

περιμένει-ενίσχυση-και-αγώνες-199698

Επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις και με όλους τους ποδοσφαιριστές περιμένει από αύριο ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την 20ήμερη ταλαιπωρία λόγω κρουσμάτων Covid-19 και μετά από τρεις αναβολές αγώνων του.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακού Βόλου θέλουν να αγωνιστούν για τη 15η στροφή του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ, γνωρίζοντας ότι στη συνέχεια θα «φορτωθεί» αρκετά το αγωνιστικό πρόγραμμα και στόχος είναι από τα θετικά κρούσματα να περάσει στα θετικά αποτελέσματα!

Ο Ολυμπιακός είναι χωρίς αγώνα ακόμη το 2022 αλλά η διοίκηση της ΠΑΕ που θέλει να ισχυροποιήσει την ομάδα συνεχίζει να κινείται και μεταγραφικά…

Στον Ολυμπιακό υπάρχουν ήδη κάποια νέα πρόσωπα και νέοι ξένοι από νέες χώρες και ζητούμενο για όλους είναι …όλοι οι παίκτες που έρχονται να είναι σε ετοιμότητα, ενώ αρκετοί από την ομάδα και το ρόστερ του 2021, έχουν αποχωρήσει και είναι οι Μπάτροβιτς, Ναά, Χατζηπιρπιρίδης, Χάσεκ, Ντουάρτε, Βλάχος, Ιβαντζίκης, Φραντζέσκος, Ενκόα και Σουλεϊμάν!

Σίγουρα από τις μεταγραφικές προσθήκες κάποιοι παίκτες είναι έτοιμοι να αγωνιστούν όπως ο νεαρός επιθετικός Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, που ήρθε στον Βόλο με τη μορφή δανεισμού από τον ΟΦΗ, αλλά και επίσης ο Πέτρος Πέλκας που επέστρεψε, ο 19χρονος Άγγλος ακραίος επιθετικός, Μαλίς Κόμπι Ασαμόα, που ο Ολυμπιακός απέκτησε από την Καλαμάτα, ο 20χρονος Ιβοριανός Σαλίμ Ντιαμπί που ήταν στον Βόλο αλλά τώρα εκδόθηκε το δελτίο του.

Ετοιμότητα και πιο πολλές παραστάσεις από το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει και ο Πορτογάλος Τιάγκο Νάνι αφού έπαιξε ματς φέτος στην Καλαμάτα αλλά και δύο χρόνια πριν στην Επισκοπή.

Όμως στους «ερυθρόλευκους» περιμένουν ετοιμότητα και από τον Τουράν Μανάφοφ, που είναι ο πρώτος παίκτης από το Αζερμπαϊτζάν που έρχεται στον Βόλο, όπως πρώτος παίκτης και από την Βολιβία είναι και επιτελικός μέσος, Λίμπεργκ Γκουτιέρες.

Επίσης ο Ολυμπιακός έκλεισε και Σκοπιανό κεντρικό αμυντικό που είναι διεθνής. Βέβαια στο παρελθόν υπήρχαν Σκοπιανοί που έπαιξαν στον Ολυμπιακό, που οι ξένοι του όλα τα χρόνια είναι από 42 χώρες!

Μόνο στη φετινή περίοδο προστέθηκαν άλλες 6 χώρες από τις οποίες ήρθαν παίκτες στον Ολυμπιακό καθώς έγιναν 24 οι Ευρωπαϊκές, 11 Αφρικάνικες και 7 της Νότιας Αμερικής…

Ολοι οι ξένοι

Οι ξένοι παίκτες στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου είναι 87 απο την Ευρώπη, 27 απο την Αφρική και 47 από τη Ν. Αμερική, ενώ σίγουρα πολλοί δεν έκαναν και τη διαφορά! Από την Ευρώπη οι περισσότεροι (22) που ήρθαν στο Ολυμπιακό ήταν Σέρβοι.

Οι ευρωπαίοι ερυθρόλευκοι:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ιμρε Μπόντα, Γκιόργκι Σέιμπερ, Ίμρε Κάτσεμπαχ, Τσάπα Μπάρνα, Ιρντβάν Κάζσα, Ζόλταν Σέλεζι, Κρίστιαν Νέμεθ

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Γιάνεζ Πάτε

ΑΛΒΑΝΙΑ: Αρμπεν Λόσι, Ρομπέρτο Μπολάνο, Ενέα Κολίκι, Μάριο Γκούρμα, Αλεξ Μπακουλάτι

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Μάριαν Τακέσκου

ΣΟΥΗΔΙΑ: Πάτρικ Κάρσλον, Νίκλας Νόρελ

ΔΑΝΙΑ: Σόρεν Φράντσεν

ΠΟΛΩΝΙΑ: Εμίλ Νοβακόφσκι, Πάβελ Μπουσκίεβιτς, Ματσέϊ Νουτσκόφσκι, Πάβελ Χάιντουτσεκ, Ζίμον Σάβαλα

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Στανιμίρ Γκεοργκίεφ, Γιάνεκ Κιουτσούκοφ, Ανχελ Κιουτσούκοφ, Μάριαν Γερασίμοφ, Ζντράβκο Στάνκοφ, Μπόγιαν Πέϊκοφ, Πέταρ Στογιάνοφ, Τοντόρ Κόλεφ,

ΣΚΟΠΙΑ: Ιλιε Μιτρόφ, Ζόραν Μπαλντοβαλίεφ, Ιβάν Ναστέφσκι

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Πάβολ Μάγερνικ, Μάριο Μπρέσκα, Πέτερ Ντολεζάι

ΣΕΡΒΙΑ: Ντράγκαν Συμεούνοβιτς, Ζόραν Παύλοβιτς, Ράντοβαν Κρίστοβιτς, Ζόραν Μίοτιτς, Μίονταρκ Τσίρκοβιτς , Ζόραν Σίμιτς, Κρίστιαν Στογιάνοφ, Σάμπολτς Πάλαντζι, Γκόραν Πέρισιτς, Ντούσαν Πότσουτσα, Ολαχ Λόραντ, Ζόραν Βέλιοβιτς, Βέλιμιρ Ιβάνοβιτς, Σέρτζιαν Τσέροβιτς, Λιούμπισα Σάβιτς, Νέσκο Μιλοβάνοβιτς, Σάσα Γέλοβατς, Μπόγιαν Ντόικιτς, Μπράνισλαβ Βασίλιεβιτς, Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς, Στέφαν Τζούριτς, Ιγκόρ Φιλίποβιτς

ΓΑΛΛΙΑ: Μπουραμά Ουαταρά, Αλεν Ραγκουέλ, Χαβιέ Τομάς, Εβρέν Μουκάμ, Γκοτιέ Κλεμέντε

ΙΣΠΑΝΙΑ: Νοέ Ριβέρα Ακόστα, Μανουέλ Χοσέ Ρόκα, Αντόνιο Κίντα Ανιέτε, Μάρκεθ Κριστόμπαλ, Ιβάν Καρίλ, Ντιεγκίτο Μαρτίνεθ, Λουϊς Σάντσεθ Μοράν, Ντιέγκο Λεόν,

ΙΤΑΛΙΑ: Φαμπρίτσιο Ρομοντίνι

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ερόλ Μπουλούτ

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ντομαγκόι Αμπράμοβιτς

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ελντίν Γιακούποβιτς

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Νιάζι Κούτσι

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Φιλίπε Ντα Κόστα, Ούγκο Μιγκέλ Μασάντο, Φελίπε Σερτζίνιο, Ντουάρτε Βαλέντε, Τιάγκο Ρότσα Νάνι

ΤΣΕΧΙΑ: Φίλιπ Χάσεκ

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Βέλικο Μπάτροβιτς, Βούκο Βούγιοβιτς

ΒΕΛΓΙΟ: Ρίτσι Κιτόκο

ΑΓΓΛΙΑ: Μαλίς Ασαμόα

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Τουράν Μανάφοφ

Οι παίκτες από την ήπειρο της Αφρικής ήταν:

ΖΑΙΡ (ΚΟΓΚΟ): Τσιενταμπίτα Μάντα, Γιανίκ Γιενγκά

ΛΙΒΕΡΙΑ: Πούπου Κπότο, Χερόν Μπεριάν

ΜΑΡΟΚΟ: Τζαμάλ Αχανάχ

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Γκι Μπουέλε, Κλάρενς Μπιτάνγκ,Ενγομπά Αντερσόνιο, Πολ Μπίγια, Ζερόμ Γκιοτά, Σιντίκι Αμπουμπακάρι, Σιρίλ Ετονκά, Ζοζέφ Νάα

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ακινλέγιε Μπουταΐρου, Πασκάλ Εκουέμε, Εγκούτου Ολίσε, Πάτρικ Ογκουνσότο, Ντειβιντ Ναζίμ, Στεφάν Ενκόα

ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ: Μπέντζαμιν Σεσάϊ

ΜΠΕΝΙΝ: Φελισιέν Σίνγμπο

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Καλίφα Σανκαρέ

ΓΚΑΝΑ: Έρικ Γουόρντεν

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, Σαλίμ Ντιαμπί

ΙΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΟΥΪΝΕΑ: Ιμπάν Ράντι, Χουάν Οσκαρ Σιαφά

Και τέλος οι χώρες και οι παίκτες απο τη Νότια Αμερική ήταν:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ροντρίγκεζ Αντεμάρ, Λεάντρο Μπαγκαλιάες, Γκονζάλες Φαμπρίτσιο, Ακινάλδο Ρεζέντε Κόστα, Ντανίλο Ριμπέϊρο, Βάντερ Μασάδο, Κάτε Φονσέκα, Ντίλτον Περέϊρα, Μαρκο Λούκας, Άντερσον Τούτσο, Ροτζέριο Μάρτινς, Κάρλος Τικάο,Κλιμάκο Λεάντρο, Ντούγλας Τζέφερσον

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ροντρίγκο Σεμπαστιάν Ριπ, Πάμπλο Ντανιέλ Μοντίγκα, Φερνάντο Κάρκα, Λεάντρο Άλβαρεζ, Κρίστιαν Ράμι, Φεντέρικο Γκαρσία, Πάμπλο Ροζάλες, Χαβιέ Ούμπιντες, Βισέντε Μόνχε, Χουάν Μαρτίν, Φακούντο Κάστρο, Ροντρίγκες Γκάμπριελ, Πάολο Φραντζιπάνε, Αλεχάντρο Κάσιο, Κρίστιαν Ντεβάγις, Ματίας Μπολάτι, Ντιέγκο Ναντάγια, Σέρχιο Πόνσε, Ροντρίγκο Ντεπέτρις, Ντάριο Φερνάντες, Γκουστάβο Μπρίτος, Λιονέλ Πότσι, Χούλιαν Ναβαλόν, Φράνκο Κολέλα, Ερναν ΝταΚαμπο, Μπρουνο Μπαράνκο, Χερμάν Ερέρα

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Πέδρο Ιράλα

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Χουάν Μάρτιν Παρόντι, Λουίς Ογιαρμπίντε

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Χεσούς Μανουέλ Μέζα

ΧΙΛΗ: Σέζαρ Πινάρες

ΒΟΛΙΒΙΑ: Λίμπεργκ Γκουτιέρες

Ο διεθνής Σιαφά

Ο φορ και πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Όσκαρ Σιαφά ξεκίνησε προχθές βασικός με την Εθνική ομάδα από την Ισημερινή Γουινέα που κέρδισε 1-0 την Αλγερία και ετοιμάζεται να διεκδικήσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση που μπορεί να στοιχήσει περισσότερες μέρες απουσίας από τον Βόλο του υψηλόσωμου επιθετικού.

Η Ισημερινή Γουινέα έχει ακόμη ένα ματς στην α’ φάση για τον 5ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (20/1 με τη Σιέρα Λεόνε), και με νίκη θα περάσει στη φάση των «16».

Λύση συνεργασίας με Λάλα

Τη λύση της συνεργασίας με τον Γιάννη Λάλα από το τεχνικό τιμ της ομάδας ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Γιάννη Λάλα από το τεχνικό τιμ της ομάδας. Τον ευχαριστεί για το διάστημα που εργάστηκε στον σύλλογο και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Ο Ι. Λάλας που ήταν από την αρχή της χρονιάς στον Βόλο θα συνεχίσει πάλι με τον Βαζάκα στον Πιερικό.

Ο Λάλας που σαν ποδοσφαιριστής έπαιζε σε υψηλό επίπεδο σε Προοδευτική, Ολυμπιακό Π., Αιγάλεω, βρισκόταν στο πλευρό του Γιώργου Βαζάκα και σε Αχαρναϊκό, Ελευσίνα τα Τρίκαλα και τον Ασπρόπυργο.

Τα επόμενα ματς

Αύριο υπάρχουν αρκετά ματς εξ αναβολής στη Super League 2, ενώ ο Ολυμπιακός θα περιμένει ορισμούς για τους αγώνες με Νίκη (11η), ΠΑΟΚ Β’ (13η) και Τρίκαλα (14η) και δεν θα μπορούσε να «ξεχρεώσει» αύριο ματς της 11ης αγωνιστικής αφού έτσι κι αλλιώς η Νίκη θα παίξει ματς προηγούμενης αγωνιστικής και από το 2021.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και για την 15η αγωνιστική θα υποδεχτεί την ΑΕΛ (αρχικά το ματς έχει οριστεί για Κυριακή), ενώ μετά το Θεσσαλικό ντέρμπι πιθανόν να οριστεί για την Τετάρτη 26/1 το Βολιώτικο ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό και στις 30/1 θα παίξει για την 16η αγωνιστική στη Λάρισα με τον Απόλλωνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου