ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με νέα πρόσωπα τους Γκουτιέρες, Νάνι και Μανάφοφ

με-νέα-πρόσωπα-τους-γκουτιέρες-νάνι-κα-203642

Αλλη μια αναβολή αγώνα προέκυψε στον Ολυμπιακό Βόλου, που δεν θα αγωνιστεί ούτε σήμερα στα Τρίκαλα λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, τα οποία μπορεί να μειώθηκαν σε σχέση με τα τεστ στην αρχή της εβδομάδας, αλλά παραμένουν σε μη επιτρεπτό αριθμό, για να διεξαχθεί ματς.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου αισιοδοξούν ότι μπαίνουν σε μια εβδομάδα που όλα θα ομαλοποιηθούν από Τετάρτη – Πέμπτη και ο προπονητής Βασίλης Βούζας θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες υγιείς, αλλά και περισσότερους λόγω των μεταγραφών που συνεχίζονται, τη στιγμή που την ερχόμενη Κυριακή θα υπάρχει παιχνίδι με τη Λάρισα.

Τα Τρίκαλα που ήταν για σήμερα αντίπαλος θα κληθούν στα μέσα της εβδομάδας να ταξιδέψουν στην Καβάλα για το παιχνίδι με την τοπική ομάδα που ήταν προγραμματισμένο για την 11η αγωνιστική, ενώ η επόμενη αντίπαλος για τον Ολυμπιακό, ΑΕΛ, προερχόμενη από διπλό στην Αριδαία και έχοντας σήμερα ματς με τη Νίκη, επίσης την Τετάρτη θα παίξει στην Ηγουμενίτσα, κάτι που δείχνει ότι θα έχει αγωνιστικό ρυθμό σε σχέση με τους ερυθρόλευκους, που έχουν να βρεθούν στο γήπεδο για αγώνα από τις 29 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Από τη μία το πρόγραμμα των ερυθρολεύκων θα «φορτωθεί» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, από την άλλη ο Βασίλης Βούζας θα έχει στη διάθεσή του και σε ετοιμότητα όλους τους ποδοσφαιριστές και εκτός των μεταγραφών η ομάδα θα ενισχυθεί από την επιστροφή στην αγωνιστική δράση των Στάμου και Ξύδα που αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού, όπως και του Ντιαμπί που εκδόθηκε το δελτίο του, ενώ θα αναμένεται και ο Όσκαρ Σιαφά που σήμερα αγωνίζεται κόντρα στην Αλγερία με τη φανέλα της Ισημερινής Γουινέας στο πλαίσιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 που γίνεται στο Καμερούν.

Στο Africa Cup of Nations η Ισημερινή Γουινέα έχει να παίξει σήμερα με την Αλγερία και στις 20/1 με τη Σιέρα Λεόνε και αν δεν περάσει στην επόμενη φάση ο Σιαφά θα επιστρέψει πιο γρήγορα στον Βόλο.

«Φορτώνει» το πρόγραμμα

Αγωνιστικά η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός με τρεις αναβολές αγώνων έχει μείνει στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα και χωρίς έως σήμερα να υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν περισσότερους αγώνες από τη βολιώτικη.

Μόνον τα Τρίκαλα (σε 11 αγώνες, 3 νίκες – 4 ισοπαλίες – 4 ήττες) έχουν παραπάνω ματς από τις άλλες ομάδες και ένα παραπάνω από τον Ολυμπιακό (10), ενώ ματς λιγότερο (9) έχουν Αλμωπός, Ηρακλής, ΠΑΟΚ Β’ και Πανσερραϊκός, αλλά και ομάδες που είναι ψηλότερα , πως η Ξάνθη, η Αναγέννηση και η Νίκη.

Από το ξεκίνημα του 2022 υπάρχουν αναβολές αγώνων σε 4 αγωνιστικές της Super League 2 και τρεις αφορούν στον Ολυμπιακό, που σε μια είχε ρεπό, με τη διοργανώτρια να θέλει να «κλείσει» τις εκκρεμότητες μέχρι το τέλος του α’ γύρου του πρωταθλήματος και ήδη να προσθέτει Τετάρτες με εξ αναβολής παιχνίδια.

Ετσι για την ερχόμενη Τετάρτη θα παιχτεί το εξ αναβολής ματς της 9ης μέρας Αλμωπός Αριδαίας-Νίκη Βόλου και θα γίνουν άλλα 4 παιχνίδια (Απόλλων Πόντου-Ηρακλής, Πιερικός-ΟΣΦΠ Β’, Καβάλα-Τρίκαλα και Θεσπρωτός-ΑΕΛ) από την 11η αγωνιστική, όπως και άλλα 6 ματς του άλλου ομίλου.

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει ορισμούς για τους αγώνες με Νίκη (11η), ΠΑΟΚ Β’ (13η) και Τρίκαλα (14η) και δεν θα μπορούσε να «ξεχρεώσει» την Τετάρτη το ματς της 11ης αγωνιστικής, αφού έτσι κι αλλιώς η Νίκη θα παίξει ματς προηγούμενης αγωνιστικής και από το 2021.

Την ερχόμενη Κυριακή (23/1) ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και για τη 15η αγωνιστική θα υποδεχτεί την ΑΕΛ, ενώ μετά το θεσσαλικό ντέρμπι πιθανόν να οριστεί για την Τετάρτη (26/1) το βολιώτικο ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό και στις 30/1 θα παίξει για τη 16η αγωνιστική στη Λάρισα με τον Απόλλωνα.

Επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι είναι την Κυριακή (6/2) και για τη 17η αγωνιστική -τελευταία του α’ γύρου- που ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί τον ΟΣΦΠ Β’, ενώ μια Τετάρτη πριν και μια μετά μπορεί να παίξει τα ματς που χρωστάει με ΠΑΟΚ Β’ και Τρίκαλα…

Ο β’ γύρος του πρωταθλήματος Super League 2 ξεκινά την Κυριακή 13/2 με ματς έδρας (Ολυμπιακός Βόλου – Πανσερραϊκός για τη 18η αγωνιστική), ενώ Τετάρτη 19/2 υπάρχει η 19η αγωνιστική και αγώνας στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή και στην 20η (20/2) οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν τη Βέροια.

Στον β’ γύρο σύμφωνα με το πρόγραμμα οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν εκτός από το ματς εκτός έδρας (19/2) με τον Ηρακλή, άλλα 4 ματς Τετάρτη, τα δύο εκτός έδρας, με Πιερικό (9/3) και Αλμωπό Αριδαίας (30/3) και δύο θεσσαλικά ντέρμπι στη Νεάπολη, με Τρίκαλα (13/4) και Απόλλωνα Λάρισας (27/4).

Φτιάχνει το ρόστερ

Ως τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί 25 ποδοσφαιριστές και απ’ αυτούς τρεις παίκτες έπαιξαν και στα 10 ματς, ενώ έξι έχουν ήδη αποχωρήσει…

Οι τρεις παίκτες που έπαιξαν και στα 10 ματς είναι οι Ιγκόρ Φιλίποβιτς (900 λεπτά), Φίλιππος Σκοπελίτης (856’) Θοδωρής Βερνάρδος (783’).

Σε 9 ματς έπαιξαν οι Γκενάντι Ξενοδόχοφ (810 λεπτά), Κλεβί Κόλα (681’), Χρήστος Κουντουριώτης (762’) και Χρήστος Κατσούκης (339’) και 8 συμμετοχές έχουν ο νεαρός Βολιώτης Γιώργος Παπακώστας (720’), ο Θωμάς Γραικός (690’) και ο διεθνής με την Ισημερινή Γουϊνέα Οσκαρ Σιαφά (636’).

Στις 7 συμμετοχές είναι και ο Αλκης Μαρκοπουλιώτης (415’), στις 5 ο Ρίτσι Κιτόκο (405’) και σε 4 ματς έπαιξαν ο Ανδρέας Κόκας (131’) και ο Νίκος Χατζής (71’).

Σε 2 ματς έπαιξε ο Γιώργος Ξύδας (30’) ενώ μια συμμετοχή έχουν οι Βούγιο Βούγιοβτις (90’), Αντώνης Ρηγόπουλος (45’) και οι δυο νεαροί Καμερουνέζοι, ο Σιρίλ Ετονγκά (10’) και για 2 λεπτά ο Σιντικί Αμπουμπακάρι που πιθανόν θα δοθούν δανεικοί, για να πάρουν παιχνίδια.

Χωρίς συμμετοχή αλλά σε ετοιμότητα είναι ο Δημήτρης Στάμου αλλά και ο 20χρονος Ιβοριανός Σαλίμ Ντιαμπί, που ήρθε το καλοκαίρι από την Ισπανία, ωστόσο το επίσημο ντεμπούτο του άργησε λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων που δεν ξεπεράστηκαν έγκαιρα και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα πρώτα 10 ματς.

«Αποχώρησαν»

Από τους παίκτες που ήδη έχουν αποχωρήσει σε 9 ματς έπαιξε ο Ζοζέφ Ναά (724’), 7 ματς ο Μαυροβούνιος Βέλικο Μπάτροβιτς (464’), 8 ο Οκάν Σουλεϊμάν (239’), 4 συμμετοχές είχαν ο Πορτογάλος Ντουάρτε Βαλέντε (38’) και ο Κώστας Χατζηπιρπιρίδης (95’) και 2 μόλις 9 λεπτά συνολικά ο Τσέχος Φίλιπ Χάσεκ.

Από το ρόστερ του 2021, έχουν αποχωρήσει χωρίς συμμετοχή οι Βλάχος, Ιβαντζίκης, Φραντζέσκος, Ενκόα!

Ερχεται ο Γκουτιέρες

Η επόμενη μεταγραφική κίνηση για τον Ολυμπιακό είναι ο Γκουτιέρες, διεθνής επιτελικός μέσος από τη Βολιβία.

Η διοίκηση της ΠΑΕ που θέλει να ισχυροποιήσει την ομάδα για τη συνέχεια φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τον νεαρό παίκτη από τη Λατινική Αμερική που βάσει των πληροφοριών όχι μόνο θα κάνει τη διαφορά, αλλά θα έρθει στον Βόλο ως πρώτο του βήμα για μια ευρωπαϊκή καριέρα.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τον 23χρονο Βολιβιανό μέσο Limberg Gutierrez Mojica που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της χώρας του, είναι διεθνής με την Εθνική U-21 και πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Ελλάδα και στον Βόλο, για να οριστικοποιηθεί μια μεταγραφή που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προσπάθεια ανάκαμψης της ομάδας.

Ο Limberg Gutierrez έχει γεννηθεί 18/6/1998, αγωνιζόταν στην Μπολιβάρ μαζί με τον γνωστό Μπεχαράνο που έχει περάσει απο τον Παναιτωλικό και είχε δοθεί και δανεικός στη Ρεάλ Ποτόσι.

Νέα πρόσωπα

Στον Ολυμπιακό υπάρχουν ήδη κάποια νέα πρόσωπα και κάποιοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, όπως ο νεαρός επιθετικός Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης που ήρθε στον Βόλο με τη μορφή δανεισμού από τον ΟΦΗ, αλλά και ο Πέτρος Πέλκας που επέστρεψε.

Επίσης στην ομάδα έχει ενσωματωθεί και ο 19χρονος Άγγλος ακραίος επιθετικός, Μαλίς Κόμπι Ασαμόα, που ο Ολυμπιακός απέκτησε από την Καλαμάτα που κι αυτός δεν είναι πίσω σε προπονήσεις.

Για κάποιους άλλους παίκτες απομένουν τα τυπικά για τα δελτία τους, ενώ από σήμερα θα είναι στις προπονήσεις ο 23χρονος αριστερός μπακ από το Αζερμπαϊτζάν Τουράν Μανάφοφ, αλλά και ο Πορτογάλος Τιάγκο Νάνι Ρότσα Φερέιρα που έχει πιο πολλές παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Μανάφοφ είναι οκτώ φορές διεθνής με την ομάδα U21 του Αζερμπαϊτζάν και ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα U19 της Neftchi Baku, για να αγωνιστεί στη συνέχεια στην U19 της Quarabagu, στην U19 της Sumgayit, ενώ την περίοδο 2018-19 αγωνίστηκε στην PFK Zagatala. Από το 2019 μέχρι πρότινος ήταν ποδοσφαιριστής της F.K. Sabail και έπαιξε για τρία χρόνια στην Premyer Liga του Αζερμπαϊτζάν. Συνολικά στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος του Αζερμπαϊτζάν μετρά 58 συμμετοχές.

Ο 23χρονος (22/2/98) Πορτογάλος Τιάγκο Νάνι Ρότσα Φερέιρα ήταν στην Καλαμάτα και τα προηγούμενα χρόνια στην Κρήτη έχοντας μάλιστα αναδειχθεί και πρωταθλητής στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με τη φανέλα της Επισκοπής.

Ο Νάνι αγωνίζεται ως εξτρέμ και εντάχθηκε στην Καλαμάτα το περασμένο καλοκαίρι, μετά από δύο χρόνια στην Επισκοπή με την οποία πέρσι είχε 17 συμμετοχές και στη Football League. Στην Καλαμάτα φέτος έπαιξε σε 5 ματς, δυο για το κύπελλο και 3 για το πρωτάθλημα της Super League 2.

Ο Νάνι ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Εστορίλ που αγωνίστηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες έως το 2015. Τη διετία 2015-17 πήγε στην Άβες Κ19, ενώ το 2017-18 δόθηκε δανεικός στην Κανέλας 2010. Πριν έρθει στην Ελλάδα αγωνίστηκε με τα χρώματα της Άβες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου